Črna kronika

FOTO: Zaradi pregrete namizne svetilke zagorela postelja, v kateri je spal 88-letni moški

Celje, 07. 11. 2017 06.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V stanovanju v naselju Lisce je zaradi pregrete namizne svetilke zagorela postelja, v kateri je spal 88-letni moški. Ogenj se je razširil na celotno sobo, dim pa je uničil celotno nadstropje stanovanjske hiše. Posredovalo je 22 gasilcev, ki so požar pogasili. Moški je utrpel zelo hude opekline, svojca, ki sta ga reševala, sta lažje poškodovana.

Malo po 23. uri je v naselju Lisce v občini Celje iz še neznanega vzroka zagorelo v sobi stanovanjskega objekta.

Direktor PGE Celje Janko Požežnik je za 24ur.com pojasnil, da je zagorela postelja, v kateri je spal starejši moški. Požar se je razširil na celotno sobo, dim pa je uničil celotno nadstropje stanovanjske hiše.

Zagorela je postelja. Zakaj, še ni znano.
Zagorela je postelja. Zakaj, še ni znano. FOTO: PGE Celje

Na kraj dogodka je prihitelo osem gasilcev PGE Celje z dvemi vozili, na pomoč pa so poklicali še PGD Babno in Ostrožno. Skupaj je tako posredovalo 22 gasilcev, ki so odklopili elektriko, pogasili požar, prezračili prostore in jih pregledali s termo kamero. Nudili so prvo pomoč hudo poškodovani osebi do prihoda reševalcev.

Starejši moški, ki je spal na njej, ima hude opekline.
Starejši moški, ki je spal na njej, ima hude opekline. FOTO: PGE Celje

Moški, ki je spal, je po besedah Požežnika utrpel zelo hude opekline in so ga z reševalnim vozilom NMP Celje prepeljali v celjsko bolnišnico. Dva občana, ki sta ga reševala, pa sta lažje poškodovana.

V požaru je posredovalo 22 gasilcev.
V požaru je posredovalo 22 gasilcev. FOTO: PGE Celje

O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

PU Celje: Pregrela se je namizna svetilka

S PU Celje so sporočili, da je zagorelo, ker se je pregrela namizna svetilka.

"Požar so takoj zaznali domači, ki so 88-letnika odnesli iz sobe. Ogenj, ki so ga v nadaljevanju pogasili gasilci, je moškemu hudo poškodoval obe nogi. Tuja krivda za nastanek požara je izključena," so zapisali.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3