Črna kronika

46-letnik, ki je svojo partnerico zadavil na poti s koncerta, v preteklosti že zaprt

Velenje, 28. 12. 2015 09.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.S./B.G.
Komentarji
0

46-letni moški in njegova 33-letna partnerica sta se udeležila koncerta v Velenju, tam sta se sprla in peš odšla proti domu. Med potjo je osumljenec žrtev večkrat udaril v glavo in nato zadavil. Pustil jo je na kraju zločina in odšel po avto, ko se je vrnil, pa jo je naložil v prtljažnik in odpeljal v velenjski zdravstveni dom.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Partnerico zadavil
    02:07
    Iz SVETA: Partnerico zadavil
  • Iz SVETA: Kaj narediti v primeru nasilja?
    03:27
    Iz SVETA: Kaj narediti v primeru nasilja?
  • Iz 24UR: Smrt v Velenju
    03:35
    Iz 24UR: Smrt v Velenju
  • Iz 24UR: Prijava nasilja
    02:21
    Iz 24UR: Prijava nasilja
Umor v Velenju
Umor v Velenju FOTO:

V nedeljo, nekaj pred 4. uro zjutraj, je 46-letni Velenjčan s svojim osebnim vozilom na parkirni prostor pred vhod dežurne ambulante Zdravstvenega doma v Velenju pripeljal mrtvo 33-letno partnerko. Dežurnemu zdravniku je povedal, da jo je ubil, so pojasnili celjski policisti. Dežurna ekipa je poskušala 33-letnico oživljati, vendar je bilo prepozno. Takoj so tudi obvestili policijo.

Sodna obdukcija je pokazala, da je 33-letnica umrla zaradi zadušitve, je sporočila Milena Trbulin s PU Celje.

Vodja oddelka za splošno kriminaliteto v sektorju kriminalistične policije PU Celje Milan Vogrinec je pojasnil, da so po hišnih preiskavah in več zbranih obvestilih ugotovili, da sta se osumljenec in njegova partnerka v soboto zvečer udeležila koncerta v Velenju, kjer sta se sprla in sta peš odšla proti domu. Na Prešernovi cesti v Velenju, v neposredni bližini vrtca, pa je osumljeni fizično obračunal z žrtvijo.

Večkrat jo je udaril v glavo, nato pa jo je zadavil. Pokojno je umaknil z vidnega mesta, nato pa odšel po avto. Nato je na Facebook napisal opravičilo, se vrnil po žrtev, jo naložil v prtljažnik in odpeljal v zdravstveni dom.

Z osumljenim so opravili razgovor, popoldne pa naj bi ga privedli k preiskovalnemu sodniku. Grozi mu najmanj 15 let zapora.

policija
policija FOTO: Thinkstock

46-letnik v preteklosti že zaprt, 33-letnica ga je že maja prijavila zaradi psihičnega nasilja

Osumljenec je bil v preteklosti že obravnavan zaradi kaznivih dejanj nasilništva in premoženjske kriminalitete. Zaradi nasilništva je bil tudi v zaporu, a ne zaradi nasilništva nad umorjeno partnerko.

Žrtev je maja osumljenca prijavila policiji zaradi psihičnega nasilja, ne pa fizičnega. Drugih prijav z njene strani niso prejeli, pojasnjuje policija.

Umorjena se je leta 2013 na zavod Zadnje upanje, ki pomaga ljudem v stiski, v obupu obrnila po pomoč, saj se je znašla v dolgovih. Na svojem Facebook profilu so pojasnili, da je bil v tistem času 46-letnik v zaporu, a so ga kmalu za tem pogojno izpustili.

V dobrodelni akciji so ji takrat pomagali pri plačilu elektrike in ostalih stroškov, darovali so ji tudi hrano in nujne življenjske potrebščine zanjo in njuna otroka.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3