Črna kronika

Za življenje se bori le še eden

Split, 16. 09. 2007 12.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V splitski bolnišnici je umrla še 12. žrtev požara na otoku Kornatu, 22-letni Ante Juričev Mikulin.

V požaru na Kornatu je umrlo 12 gasilcev, eden pa se še bori za življenje.
V požaru na Kornatu je umrlo 12 gasilcev, eden pa se še bori za življenje. FOTO: dnevnik.hr

Iz splitske bolnišnice so sporočili, da je danes nekaj po pol 9. uri zjutraj umrl še en gasilec, ki je bil hudo opečen med gašenjem požara na otoku Kornatu.

22-letni Ante Juričev Mikulin je tako postal 12. žrtev ognjenih zubljev na Kornatu. Ante je takrat dobil opekline tretje stopnje na 65 odstotkih telesa, v času pred smrtjo pa je bil ves čas v nezavesti in priključen na aparat za dihanje.

Za življenje se še vedno bori 23-letni Frano Lučić, njegovo stanje pa je nespremenjeno, a zadovoljivo. Zdravniki se trudijo predvsem, da bi zagotovili normalno delovanje njegovih organov, saj bi v nasprotnem primeru najverjetneje umrl.

Poveljnik šibeniško-kninskih gasilcev Dražen Slavica je zaradi suma odgovornosti za smrt gasilcev v priporu.
Poveljnik šibeniško-kninskih gasilcev Dražen Slavica je zaradi suma odgovornosti za smrt gasilcev v priporu. FOTO: dnevnik.hr

V najhujši tragediji v zgodovini hrvaškega gasilstva je med gašenjem požara na Kornatu konec avgusta na kraju požara umrlo šest gasilcev, ostalih šest pa kasneje za posledicami hudih opeklin. Gasilci so bili stari med 17 in 52 let, dva pokojna pa sta bila mladoletna.

Požar je zanetil 20-letni Paško Petrina, sezonski delavec v Nacionalnem parku Kornati, ki je odvrgel cigaretni ogorek v suho travo poleg poslopja parka. Zaradi napak pri načrtovanju gašenja požara in ravnanja v času gasilske akcije pa tožilstvo bremeni tudi poveljnika operacije Dina Klarića, ki je umrl na Kornatu, in poveljnika šibeniško-kninskih gasilcev Dražena Slavico. Petrina in Slavica sta v priporu.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

No pa dejmo
17. 09. 2007 07.28
@damjanb: a ti znaš brati? Lepo ti piše da je povzročitelj požara - Petrina- in poveljnik šibeniško-kninskih gasilcev - Slavica - v priporu. Pa sej si se sam kopiral del clanka, kjer ti lepo pise.
smrkeljcek
17. 09. 2007 07.15
Aaaa kako je lahko Klarić v priporu, če je živ zgorel ?! .............tožilstvo bremeni tudi poveljnika operacije Dina Klarića, ki je umrl na Kornatu, in poveljnika šibeniško-kninskih gasilcev Dražena Slavico. Petrina in Slavica sta v priporu. ..............
manja.petrovec@gmail.com
16. 09. 2007 21.16
Res je, eden je in ne en, saj gre za samostalniški zaimek in ne pridevniški. Če pa bi bilo zadaj gasilec, bi pa bilo prav en. Hrvaške strani žal poročajo tudi o posledici te tragedije, ko si je 67-letni tajnik DVD-ja (?) vzel življenje.