Črna kronika

Za umorom slovenski kriminalci?

Zagreb, 17. 05. 2012 11.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.Š.K./STA
Komentarji
6

Konec marca je neznanec s tremi streli v glavo na eni najbolj prometnih zagrebških cest umoril 38-letnega lastnika lokala. Hrvaški časnik namiguje, da je njegov umor povezan s slovensko kriminalno združbo, vrh katere so policisti ujeli v petek.

V petek so z veliko policijsko akcijo "obglavili" kriminalno združbo, ki je po poročanju hrvaškega časnika odgovorna tudi za umor v Zagrebu.
V petek so z veliko policijsko akcijo "obglavili" kriminalno združbo, ki je po poročanju hrvaškega časnika odgovorna tudi za umor v Zagrebu. FOTO: Aljoša Kravanja

O povezavah se je razpisal hrvaški časnik Večernji list, ki poroča, da za umorom lastnika enega znanih zagrebških lokalov, 38-letnega Davorja Golubića, ki so ga ubili konec marca sredi Zagreba, domnevno stoji kriminalna združba, ki so jo v največji policijski akciji prijeli minuli teden v Sloveniji.

Neuradno smo izvedeli, da naj ne bi obstajala povezava med umorom 38-letnika in kriminalno združbo, ki so jo razkrili v obsežni policijski akciji v Sloveniji minuli petek.

Kot poroča časnik, naj bi bil Golubić povezan s pripadniki slovenske skupine, ki se je ukvarjala s tihotapljenjem mamil in orožja na t. i. balkanski poti. Združbi naj bi se zameril, ko je "prevzel od štiri do pet kilogramov belega prahu", ki ga nikoli ni plačal, piše Večernji list.

Golubić naj bi bil zaradi mamil in iger na srečo v velikih dolgovih. Prav tako naj bi večkrat policiji prijavil, da je žrtev izsiljevanja. Zaradi tega naj bi tudi hodil v Slovenijo, kjer naj bi se povezal s tamkajšnjimi kriminalci.

24. marca zvečer so na eni najbolj prometnih zagrebških ulic s tremi streli v glavo umorili 38-letnega Golubića.
24. marca zvečer so na eni najbolj prometnih zagrebških ulic s tremi streli v glavo umorili 38-letnega Golubića. FOTO: Reuters
Po umoru Golubića je Večernji list poročal, da je pokojni Zagrebčan občasno bival v Sloveniji, kjer naj bi imel dekle. Po neuradnih podatkih naj bi mu v Sloveniji sodili zaradi ponarejanja denarja.

Neznanec je Golubića umoril s tremi streli iz pištole v glavo konec marca, ko je sedel v svojem avtomobilu na parkirišču pri svojem lokalu na eni najbolj prometnih zagrebških ulic.

Hrvaška policija trditev zagrebškega časnika o povezavah Golubića in kriminalne združbe iz Slovenije za zdaj ni potrdila, sporočili so le, da preiskava še poteka. Z Generalne policijske uprave so za 24ur.com potrdili le, da je v primeru omenjenega umora steklo mednarodno policijsko sodelovanje.

24 članov narkomafijske združbe, ki so jo v obsežni akciji policisti obglavili v petek, ostaja v priporu. Zunajobravnavni senat ljubljanskega sodišča je namreč zavrnil vse pritožbe zoper sklepe o odreditvi pripora in hišnega pripora. Še dodatnih 24 ljudi je ovadenih, a niso priprti.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jaka..
18. 05. 2012 08.56
+10
kako lahko napišete slovenski kriminalci,..od vse prijetih niti eden ni slovenc ampak so vsi z juga,....pa dajte se že enkrat navadit kaj je slovenc in kaj je prebivalc s začasnim prebivališčem ,...kolk ste ne-razgledni, ,--- muhmed nikol ne more bit slovenc,...lahko bi napisali prebivalci slovenije,al pa od 60 prijetih samo tri zaposleni ostali pa vlečejo socialo,....upam da jo bojo sedaj vrnili,..samo slabo luč mečete na nas poštene SLOVENCE,..pol pa rečejo vi slovenci ste same barabe,seveda če pa vsa balkanska mafija se zbira tukaj ,..ker mamo zakone zelo prikrojene za njih,..nobene kazni v zaporih bolše kot v hotelu,..socialna podpora,...in še in še ......
donat323
17. 05. 2012 16.57
+13
brevo policaji, zdej pa zapritr še tajkune pa parlament tud lahko date za rešetke.
kim llsung
17. 05. 2012 18.53
+4
Infadel
18. 05. 2012 13.58
In kako boš tajkune zaprl, če pa po zakonu niso naredili nobenega kaznivega dejanja. Lahko pa se smiliš sam sebi ki si jih volil, da so lahko nakrali in si prirejali zakone po mili olji, da so se tako zaščitili! No za to se lahko zahvalimo kučanu in compani, ki so v mandatu vladanja to dopuščali!!!
Denis Denko 1
17. 05. 2012 16.03
+5
bravo slovenski policiji....
Castrum
17. 05. 2012 13.36
+40
Kolikor je meni jasno, glede na informacije medijev v zadnjih dneh, to niso "slovenski kriminalci" ampak takoimenovana črnogorska mafija.