Črna kronika

Za tragično nesrečo, v kateri je umrl 52-letni motorist, kriva neprilagojena hitrost

Kobarid, 01. 10. 2015 10.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Včerajšnja prometna nesreča se je zgodila, ker 52-letna britanska motorista nista prilagodila hitrosti in načina vožnje lastnostim ceste, preglednosti in svojim vozniškim sposobnostim. V ovinku sta jima motorni kolesi zdrsnili, zato sta se prevrnila na desni bok in trčila v vozilo, ki ga je pravilno pripeljala 29-letna voznica.

Huda prometna nesrela na bovškem - 2
Huda prometna nesrela na bovškem - 2 FOTO: PGD Bovec

S PU Nova Gorica so sporočili podrobnosti hude prometne nesreče, ki se je včeraj zgodila na cesti iz Kobarida proti Bovcu v bližini naselja Srpenica.

V sredo ob 12.05 uri se je na regionalni cesti med naseljem Trnovo ob Soči in Bovcem (izven naselja Srpenica) zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zgodila prometna nesreča, v kateri je 52-letni voznik motornega kolesa iz Velike Britanije umrl, drugi, prav tako v nesreči udeleženi 52-letni britanski motorist pa se je hudo telesno poškodoval.

V nesreči sta se lažje telesno poškodovala tudi 29-letna voznica osebnega avtomobila in njen 41-letni sorodnik (oba iz Zgornjega Posočja).

Britanska motorista sta vozila iz smeri Kobarida proti Bovcu. Izven naselja Srpenica (kjer vozišče regionalne ceste poteka navzdol) motorista v ostrem desnem preglednem ovinku nista prilagodila hitrosti in načina vožnje tehničnim in drugim lastnostim ceste, preglednosti ter svojim vozniškim sposobnostim tako, da bi ves čas vožnje obvladovala motorni kolesi.

V omenjenem ovinku sta obema voznikoma motorni kolesi zdrsnili v levo, zaradi česar sta izgubila oblast nad vozili, tako da sta se oba britanska motorista skupaj z motornim kolesom prevrnila na desni bok in nato v ravni liniji drsela čez sredinsko belo neprekinjeno ločilno črto na nasprotno smerno vozišče. Tam je prvi, 52-letni motorist, trčil v prednji del avtomobila, za njim pa drugi, prav tako 52-letni motorist, v levi bočni del osebnega vozila, s katerim se je takrat iz nasprotne smeri pravilno po svoji desni strani pripeljala 29-letna voznica ( v njenem osebnem vozilu je bil še 41-letni sopotnik).

Huda prometna nesrela na bovškem - 1
Huda prometna nesrela na bovškem - 1 FOTO: PGD Bovec



V trčenju je prvi motorist utrpel tako hude telesne poškodbe, da je na kraju podlegel poškodbam še pred prihodom reševalcev na kraj.

Drugemu hudo poškodovanemu motoristu so na kraju prvo pomoč nudili reševalci ZD Tolmin, kasneje pa so ga člani dežurne ekipe s policijskim helikopterjem HNMP (Helikopterska nujna medicinska pomoč) odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Reševalci so na kraju prvo pomoč nudili tudi drugima dvema udeležencema prometne nesreče, in sicer 29-letni voznici avtomobila in njenemu 41-letnemu sopotniku in ju nato z reševalnim vozilom odpeljali v ZD Kobarid, kjer so ju zdravniško oskrbeli.

Oba motorista sta sicer vozila v skupini drugih motoristov.

Huda prometna nesrela na bovškem - 3
Huda prometna nesrela na bovškem - 3 FOTO: PGD Bovec

Policistom in reševalcem so na kraju pomoč nudili tudi gasilci PGD Kobarid in Bovec. V zvezi s tragično prometno nesrečo so policisti obvestili tudi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Prometni policisti bodo v zvezi s prometno nesrečo podali poročilo Okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici, so še sporočili s PU Nova Gorica.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3