Črna kronika

Za smrti otrok kriv direktor?

Sarajevo, 12. 09. 2007 21.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pet mesecev po požaru v sarajevski sirotišnici je tožilstvo vložilo obtožnico proti direktorju in medicinski sestri.

V požaru je umrlo pet otrok, vsi pa so bili rojeni leta 2006 oziroma 2007.
V požaru je umrlo pet otrok, vsi pa so bili rojeni leta 2006 oziroma 2007. FOTO: Reuters

Tožilstvo v Sarajevu je vložilo obtožnico proti direktorju sirotišnice Bjelave Amiru Zeliću in medicinski sestri Suadi Čengić, ki naj bi bila odgovorna za smrt petih otrok v sirotišnici, ki jo je aprila letos uničil požar.

Obtožnico so sestavili po skoraj petih mesecih preiskav, ki jih je vodil sarajevski okrožni tožilec Dubravko Čampara. V tem času so zaslišali več prič, pri sestavljanju zgodbe pa so sodelovali tudi gasilci.

Dvojica, ki ima na vesti smrti petih varovancev, ki niso bili starejši od dveh let, je obtožena povzročanja splošne nevarnosti.

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

veljo@email.si
12. 09. 2007 22.10
...sramota kaj vse se dogaja!!! lp...veljo
Ramzess
12. 09. 2007 22.05
Zelo lepo, se mi je že takrat zdelo, da je tako. "In kako opisuje nek sosed dejanje direktorja, saj je prav, ampak s tem dejanjem ni popravil slike v javnosti, odgovoriti bo moral na veliko vprašanj. Da vodstvo molči ni nič neobičajnega, vest po takem dogodku zelo peče, zato so raje tiho. Glede na hitrost širjenja je zelo verjetno bil podtaknjen, morda pa so bili preveč obremenjeni in so mislili, da jih požar lahko razbremeni, a je namesto tega morda obremenil njihovo vest. Tako pa se raje, kot da bi priznali da ne zmorejo, izgovarjajo na zakone in tvegajo tragedijo. Upam da bodo našli odgovornega in ustrezno kaznovali, ker ta požar je bil zagotovo podtaknjen, širil se je hitro. Če pa ne, so morale biti razmere v tej sirotišnici obupne in vodstvo čaka še kaj hujšega kot je ognjen pekel. Ni hujšega, če kot sirota izgubiš še zadnje in najsvetejše kar še imaš, svoje življenje."