Črna kronika

Za Slovaka je bil spust po Soči usoden

Tolmin, 17. 08. 2015 10.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Tri dni po spustu s čolnom po Soči, med katerim se je prevrnil, je 53-letni Slovak umrl v šempetrski bolnišnici. Slovak se je po reki spustil s sinom. Slednji je izplaval na varno, medtem ko je očeta moč vode stisnila v skale.

Slovaka sta očitno precenila svoje sposobnosti. (slika je simbolična)
Slovaka sta očitno precenila svoje sposobnosti. (slika je simbolična) FOTO: Thinkstock

Slovak, ki se je pretekli torek s čolnom na Soči prevrnil, je po treh dneh umrl. Moški se je skupaj s sinom pri Trnovem ob Soči podal po reki, nakar ju je obrnilo in padla sta v deročo Sočo. Sinu se je uspelo rešiti in je splaval iz reke, medtem ko so brzice očeta potisnile ob skale, od koder se ni mogel rešiti.

Kot so poročale Primorske novice, so Slovaka negibnega in brez zavesti nekaj sto metrov nižje potegnili iz vode mimoidoči raftarji ter ga takoj začeli oživljati. Po prihodu gasilcev ter gorskih in zdravstvenih reševalcev so se ti še dobro uro trudili s Slovakom, dokler ni začel kazati znakov življenja. Še vedno nezavestnega so nato prenesli v helikopter in ga odpeljali v šempetrsko bolnišnico, kjer pa je v petek umrl.

Na novogoriški policijski upravi so pojasnili, da so letos doslej na Soči in drugje v Posočju obravnavali devet nesreč. Pri tem sta dve osebi izgubili življenje, sedem pa jih je bilo poškodovanih.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

provokatorr
17. 08. 2015 15.23
+4
a registracija čolnov ni pomagala? je samo polnila državno blagajno, brez učinka, kot s predvidevali strokovnjaki.
pingvinislo5
17. 08. 2015 18.22
+1
mislim da registracija za tujce ne velja...
felix59 drugič
17. 08. 2015 13.10
+0
Gregorčič ni opeval Soče z vso to sodrgo, ki jo med drugim tudi svinja z odpadki !!