Črna kronika

Za ukrajinske sezonske delavce usodno trčenje z vlakom

Lodž, 30. 07. 2012 12.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na nezavarovanem železniškem prehodu v osrednjem delu Poljske je v trčenju minibusa in vlaka umrlo osem ljudi, šest žensk in dva moška. Dve osebi sta bili poškodovani. Večina žrtev je ukrajinskih sezonskih delavcev.

Nesreča
Nesreča FOTO: Reuters

V trčenju minibusa in vlaka je danes na Poljskem umrlo osem ljudi, ranjeni pa sta še dve osebi. Večina žrtev je bila ukrajinskih državljanov, ki so bili kot sezonski delavci na poti do lokalnega živilskopredelovalnega industrijskega obrata. Med žrtvami je šest žensk in dva moška.

Vlak je trčil v minibus na nezavarovanem železniškem prehodu blizu mesta Lodž. Policija je sporočila, da se je nesreča zgodila, ko je voznik minibusa, v katerem je bilo deset oseb, prezrl opozorila pred železniškim prehodom. Preiskovalci niso odkrili znakov zaviranja.

S policije so še sporočili, da je bil minibus registriran za šest potnikov, v njem pa se je vozilo deset ljudi. Približno 30 potnikov vlaka je nesrečo preživelo brez poškodb.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BMWmunja
30. 07. 2012 17.55
+7
Vlak ima vedno prednost, uničujočo kinetično energijo pa tudi. Tudi pri nas se dogajajo take stvari. Odkar imamo več avtomatskih zapornic je tragedij manj. Je pa popolnoma nerazumljiva cena enega takega prehoda, skoraj tako, kot so popolnoma poživinjene cene zdravil, ortopedskih pripomočkov, zobozdravstvenih storitev in protetike, očal, dietetične prehrane itd., itd. Na žalost je človeška lakomnost in izkoriščanje stiske enih priložnost za druge. In tukaj smo prišli že hudičevo daleč, nerazumljivo daleč. Za občutek samo pri očalih vam lahko povem, da ni treba, da so vrhunska in mimogrede stanejo 400 evrov. Vizavi tega stane denimo drug optični pripomoček, tehnološko neprimerno bolj zahteven in težak 5 kg, pa za človeka ni nujen, denimo daljnogled Teleskop Servis 25X100, 320 evrov. Kje je te sedaj tu primerjava??? Res je, da je daljnogled narejen na Kitajskem, a ob tem optičnem pripomočku človeka ne moreš "ucenjevati" s ceno, ker ni nujen. Očala, ako hočemo brati in gledati predse, pa so nuja in v tej točki pokaže država oz. vsa stroka svojo pokvarjenost in lakomnost. Pa pri zobni politiki tudi. Takrat, ko boli zob, bi namreč človek dal enormno, da bi nehalo boleti, in tukaj nastopijo pokvarjenci. To politiko "področni strokovnjaki" negujejo že desetletja, zato pa so posledično stvari prišle tako daleč, da so že onkraj meje razumnega...
kratko in jasno
30. 07. 2012 16.14
+6
bogi ljudje... evo s trebuhom za kruhom v svet, domov pa v krsti.... kruto življenje.