Črna kronika

Za DSK so ženske 'oprema', 'darilo', 'prtljaga'

Pariz, 28. 03. 2012 16.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

"Bi šel (greš lahko) 4. julija z menoj (in opremo) v odličen nočni klub v Madridu?" SMS-sporočilo s tako vsebino je poslal Dominique Strauss-Kahn, z opremo pa je mislil ženske. Obramba pravi, da so izjave vzete iz konteksta.

Nekdanji izvršni direktor Mednarodnega denarnega sklada (IMF) Dominique Strauss-Kahn je policiji priznal, da je ženske z razvratnih zabav ponižujoče označeval za "opremo", "darilo" in "prtljago".

Dominique Strauss-Kahn priznava žaljiv odnos do žensk, hkrati pa trdi, da ni vedel, da se je zabaval s prostitutkami.
Dominique Strauss-Kahn priznava žaljiv odnos do žensk, hkrati pa trdi, da ni vedel, da se je zabaval s prostitutkami. FOTO: Thinkstock

Francoski dnevnik Le Monde trdi, da je dobil v vpogled zaupen prepis zaslišanja Strauss-Kahna na policiji, preden je tričlanski senat sodišča v francoskem mestu Lille zanj v ponedeljek izdal preliminarno obtožnico zaradi zvodništva.

"Bi šel (greš lahko) 4. julija z menoj (in opremo) v odličen nočni klub v Madridu," je tako v enem od SMS-sporočil poslovnemu partnerju zapisal Strauss-Kahn. V drugih sporočilih je dekleta z zabav označeval kot "darilo" in "prtljago". Na zaslišanju je priznal, da so takšni izrazi neprimerni, kadar govorimo o ženskah. Njegova skupina pravnikov pa trdi, da so bile te izjave iztrgane iz konteksta.

Poročilo še potrjuje, da se izjave Strauss-Kahna na zaslišanju, da ni vedel, da so bila dekleta, s katerimi se je zabaval, prostitutke, ujemajo z izjavami njegove obrambe. Strauss-Kahn je tudi zatrdil, da nobene od žensk ni nihče nikoli silil v spolne odnose.

Dominique Strauss-Kahn se zapleta v vse več spolnih afer.
Dominique Strauss-Kahn se zapleta v vse več spolnih afer. FOTO: Reuters

Bil naj bi del zvodniške združbe

Strauss-Kahn naj bi sodeloval v združbi, ki je v letih 2010 in 2011 v Washingtonu, Parizu in Lillu posredovala prostitutke bogatim strankam. Afera je dobila ime po hotelu Carlton v Lillu, kjer so organizirali tovrstne zabave. Koriščenje uslug prostitutke v Franciji sicer ni kaznivo dejanje, vendar pa 62-letnemu Strauss-Kahnu in osmim soobtoženim zaradi zvodništva grozi tudi do 20 let zapora in tri milijone evrov kazni.

Za zdaj je Strauss-Kahn po plačilu 100.000 evrov varščine na prostosti. Njegovi odvetniki trdijo, da je imel pač razgibano spolno življenje zunaj zakona in se mu ni niti sanjalo, da so bile ženske prostitutke.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zandalee_
29. 03. 2012 12.29
+2
ma kako ni vedel, da so prostitutke? kaj jim ni plačal za usluge? če jim je, potem je samoumevno kaj so. če, ta nebi imel položaja in denarja sem prepričana, da bi ga bolela desnica, artritis in to. bljak, takšni, ki izrabljajo denar in visoke položaje za dobit vse kar hočejo in potem še zaničujejo. in te pupce so šle z njim zaradi keša, in ne zato , ker je lep in privlačen. če mu to ne gre v glavo, da brez denarja ga nebi pogledal niti ščurek- ščurkica no.
vzhod
29. 03. 2012 08.39
+1
I G N O R A N T
28. 03. 2012 17.53
+9
Predvidevam da smo ostali za taksne stvore tudi neki pac predmet
ascension
28. 03. 2012 21.07
-10
eatmyshortz
28. 03. 2012 17.49
+1
za pravi denar je dosti žensk, ki rade volje igrajo vlogo opreme, prtljage ali darila.. saj je to vendar najstarejši poklic na svetu.. te ženske vsaj korektno povedo kako in kaj hočejo in tisti moški, ki niso copate ampak so gospodarji svojega življenja in svoje hiše, lahko čisto u redu funkcionirajo s takimi ženskami
mangakid
28. 03. 2012 16.51
-4
sama foušarija