Črna kronika

Z ročnim raketometom nad očividca

Beograd/Ljubljana, 06. 05. 2011 15.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Beograjčane je ponoči hudo prestrašila močna eksplozija. Neznanci naj bi z ročnim raketometom napadli poslopje enega glavnih očividcev v sojenju mamilarskemu kartelu z Darkom Šarićem na čelu.

Srbska policija
Srbska policija FOTO: Reuters

Okoli ene ure zjutraj je stanovalce beograjskega naselja Žarkovo hudo prestrašila nenadna eksplozija. Po poročanju srbskega Blica so neznanci z ročnim raketometom zolja napadli poslopje podjetja Nebojše Joksovića, enega glavnih očividcev v sojenju balkanskemu mamilarskemu kartelu z Darkom Šarićem na čelu. "Skoraj gotovo je, da za tem napadom in grozilnimi sporočili stoji skupina privržencev Darka Šarića ter da so se kot tarče znašli očividci ali pa njihovi sodelavci,“ je sporočila tamkajšnja policija.

'Sporočilo napada je bilo zelo jasno'

"Napad je bil dobro planiran. Izvedli so ga ponoči, v trenutku, ko zunaj ni bilo nikogar. Ko so odjeknile eksplozije, so stanovalci okoliških hiš sicer pridrveli na ulice, a tam ni bilo nikogar. K sreči ni bil nihče poškodovan, poleg tega pa tudi ni nastala večja gmotna škoda. A sporočilo napada je bilo zelo jasno,“ je za srbski medij dejal neimenovani vir. Slednje lahko potrdi tudi informacija, da policija ni prvič zabeležila grožnje v sojenju zoper Šarića. Minulo soboto so namreč prek SMS-sporočil grozili tudi vojvodinskemu podjetniku in očividcu Miletu Jerkoviću. Vsebina sporočil, ki so sicer prispela iz Črne gore, naj bi direktno nakazovala, da so grožnje posledica njegovega pričanja.

Srbska policija je območje, kjer so eksplodirali trije raketni projektili, nemudoma zavarovala, na delo pa poslala kriminaliste, ki naj bi potrdili nekatere sledi, ki bi lahko vodile k storilcem.

Darko Šarić
Darko Šarić FOTO:
V obsežni tako imenovani zadevi Balkanski bojevnik skupini Darka Šarića sodijo zaradi domnevne organizirane preprodaje kokaina, ki naj bi ga narkošef uvažal iz Južne Amerike, predvidevajo pa, da je eden najmogočnejših ljudi v Srbiji. Iz države je pobegnil februarja lani, ravno tiste dni, ko naj bi za njim razpisali Interpolovo tiralico, v Srbiji pa so mu zaplenili številne nepremičnine in lastnino v njih.

Šarić s sodelavci še vedno na begu

Naj spomnimo, da je Šarić, ki mu sodijo zaradi organizirane preprodaje kokaina, ki naj bi ga s sodelavci uvažal iz Južne Amerike, lanskega februarja pobegnil iz države. Za njim so ravno v tistih dneh razpisali Interpolovo tiralico ter mu zaplenili nepremičnine in ostalo lastnino.

V Srbiji je trenutno obtoženih kar 20 ljudi, a jih na obtožni klopi sedi le 11. Dva sta se pokesala in sodelujeta kot priči. Ostali pa so se tako kot Šarič podali na beg, zato jim sodijo v odsotnosti.

Med drugim so kriminalisti lanskega maja preiskali ljubljanska lokala Le Petit Cafe in Randevu lastnika Dragana Tošića.
Med drugim so kriminalisti lanskega maja preiskali ljubljanska lokala Le Petit Cafe in Randevu lastnika Dragana Tošića. FOTO: Blaž Garbajs

Prihodnji teden sojenje slovenski navezi

Razsežnost zadeve Balkanski bojevnik je slovenska javnost spoznala lanskega maja, ko so tudi naši kriminalisti izvedli akcijo, v kateri so prijeli domnevnega vodjo slovenskega dela narkokartela Dragana Tošića in njegove domnevne sodelavce.

Sojenje njemu in ostalim 16 obtoženim v zadevi Balkanski bojevnik se bo po besedah zagovornika Markota Bošnjaka iz odvetniške pisarne Čeferin začelo 10. maja. Obravnave bodo potekale dvakrat na teden.

Obtožba, ki jo je tožilstvo vložilo novembra lani, je postala pravnomočna 25. marca, Tošića in ostale bremeni storitev kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, hudodelskega združevanja in nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem. Obramba je zahtevala izključitev nekaterih dokazov, sporni naj bi bili prisluhi iz Srbije.
 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

drago štubljar
10. 05. 2011 12.39
VERJETNO MU GA JE JANSA PRODAL AL PA JEROVSEK SAJ GA JE MEO 30 TON DUMA
Vasojevich
07. 05. 2011 12.25
Crnogorska mafija.
Niko_K
06. 05. 2011 23.07
Ko bom velik, bom imel RPG pod posteljo.
hladni_tus
06. 05. 2011 16.47
pa zapojmo eno po srbjansko: "ko to tamo peva .. srbin tamo peeva ... jo jooo joooooooo .. jo jooo joooooooooo"
hladni_tus
06. 05. 2011 16.36
srbska posla ...
lolekibolek
06. 05. 2011 16.27
Ne se igrat s Srbi.
Draža
06. 05. 2011 16.12
Pri nas bo ve oproščeno,brez dokazov bo vse,tako kot vedno.
MOSSAD001
06. 05. 2011 15.45
Se bojo že zmenil!