Črna kronika

Vsiljiva prodajalka na domu s kremo mazala roke in snemala prstane

Ljubljana, 20. 09. 2016 11.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Policija poroča o nenavadni tatvin, ki se je zgodila v Zagorju. Neznanka je namreč oškodovanki skušala prodati kremo, s katero ji je namazala tudi roke, pri tem pa ji je s prsta ukradla prstan. Policija opozarja, da bodite previdni z neznanci.

Policisti iz območja ljubljanske policijske uprave so včeraj med drugim obravnavali tudi drzni tatvini.

Ena se je zgodila v Zagorju, ko je na dom oškodovanke prišla neznana ženska, stara okoli 40 let, temnih las in srednje postave, in na vsiljiv način vstopila v stanovanje. Oškodovanki je skušala prodati kremo, s katero ji je namazala tudi roke, pri tem pa ji je s prsta ukradla prstan.

Druga pa se je zgodila v Mengšu. Do hiše oškodovanca sta se pripeljala neznanca z osebnim vozilom modre barve (znamka avtomobila ni znana). Povedala sta mu, da bosta izvajala dela glede napeljave cenejše elektrike. Eden ga je nato zvabil iz hiše, drugi pa je vstopil v odprto stanovanjsko hišo, kjer je pregledal notranjost in ukradel denar in nakit v skupni vrednosti 1000 evrov. Potem sta se nepridiprava usedla v avto in se odpeljala. Policisti nadaljujejo s preiskavo.

Na PU Ljubljana so še podali opis osumljencev. Šlo je za moškega, starega okoli 35 let, srednje postave, oblečenega v siva in modra oblačila, ki je vozil temno moder osebni vozil. Drugi pa je bil prav tako star okoli 35 let, srednje postave, visok med 170 in 175 cm, oblečen je bil v siva in modra oblačila, imel je temne kratke lase.

Previdno z neznanci

Zgoraj opisana kazniva dejanja so policiji poznana. Najpogosteje se pojavljajo na odročnih krajih, dopoldan ali čez dan, ko so večje možnosti, da so doma le starejše osebe. Storilci praviloma delujejo v paru ali v skupini.

Njihov cilj je, da iz hiše ali stanovanja izvabijo stanovalce. Razlogi, ki jih navajajo so različni: ali z namenom odkupa domačih živali, odkup kovin ali drugega materiala, opravljanje storitev – konkretni primer električna napeljava. Njihov pristop deluje na način: pridobiti zaupanje potencialne žrtve.

Med tem, ko se žrtev posveča "kupcem" ali ''serviserjem'', sostorilci neopazno vstopijo v objekt, ga preiščejo in odtujijo določene predmete (najpogosteje denar in nakit). Po dejanju kraj zapustijo, oškodovanec pa včasih šele čez nekaj ur ugotovi, da je bil žrtev kaznivega dejanja.

''Policija priporoča, da so občani skrajno previdni v primerih, ko se pri njih pojavijo neznane osebe (četudi je samo ena oseba, ker sostorilci lahko nekje v bližini), ki iz različnih razlogov želijo potencialno žrtev izvabiti iz objekta. Občan ima možnost ali osebo odsloviti ali pa se odzvati. V kolikor se odzove, priporočamo, da vedno zaklenejo vhodna vrata, ključ vzamejo s seboj, pa čeprav stopijo samo 'za vogal'.''

Pomembno je tudi, da so tudi zapomnijo, kakšne so te osebe bile in s kakšnim vozilom so se pripeljale in kam so se odpeljale.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dadinho10
20. 09. 2016 12.57
+5
da rezimiram, vstopila bolj nasilno, nato poskusila prodati kremo, uspelo ji je celo s kremo namazati roko odskodovanke in potegniti prstan z roke.... ali je to film, ali je odskodovanka invalid, tetraplegik ali pa se kdo dela norca-.... meni, ce nekdo koliko toliko vsiljivo se stopi v stanovanje, ziher nebo nic prodal, kaj sele da bi mu dovolil da mi namaze roko z neko kremo....tu pa ocitno po nasilnem vstopu je prislo do prijateljskega vzdusja, ali nasilnega ropa,. e sedaj, kaj je prava resnica ne vem...
Ramzess
20. 09. 2016 12.49
+7
Zakaj množina v naslovu, če omenite samo en primer. Sicer pa folk ni naiven, pač pa neumen.
LudiJoža
20. 09. 2016 12.47
+14
Bodite tudi posebej pozorni pa polt in naglas teh mazačev...