Črna kronika

Vrtiljak se je zrušil, ranjenih devet prvošolcev

Niš, 31. 03. 2013 18.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V srbskem mestu Sokobanja se je šola v naravi končala z nesrečo. Zrušil se je vrtiljak, pri čemer je bilo poškodovanih devet prvošolcev – osem lažje, ena deklica pa je utrpela hujše poškodbe glave. Zdravniki so jo operirali in zdaj molčijo.

V mestu Sokobanja v osrednji Srbiji se je danes na izletniški točki Borići zrušil vrtiljak, pri tem pa je bilo ranjenih devet prvošolcev iz Kruševca. Otroci so takrat bili na igralu, zakaj pa se je konstrukcija podrla, še ni znano. Preiskava na kraju nesreče še poteka, poročajo srbski mediji, ki dodajajo, da so policisti v povezavi z incidentom prijeli dve osebi. Očitano jima je kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti. Šlo naj bi za lastnico zabaviščnega parka in enega od delavcev.

Osem otrok je utrpelo lažje poškodbe, ena deklica pa hujše. Mediji poročajo, da je del konstrukcije padel na nesrečno učenko, pri tem pa je utrpela hude poškodbe glave. Operirali so jo v bolnišnici v Nišu, zdravniki pa so poudarili, da bodo lahko več o njenem zdravstvenem stanju povedali šele 24 ur po operaciji.

Zakaj se je zlomil steber vrtiljaka, ni jasno, gre pa za vrtiljak, ki že leta razveseljuje najmlajše. Ali je bil tudi redno vzdrževan, ni znano.

Starši jezni

Oče lažje poškodovanega otroka je zgroženo dejal, da je za nesrečo izvedel iz spletnih medijev. Ne zdi se mu prav, da ga o nesreči niso obvestili učitelji.

Otroci so v Sokobanjo prišli v petek, ostali pa naj bi sedem dni. A očitno se bo šola v naravi končala predčasno. V mestu so že njihovi starši, ki želijo čim prej do svojih otrok.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mrdog
01. 04. 2013 11.39
-9
1. april ja :)
korošec7
01. 04. 2013 12.18
+5
ti si cel prvi april, če je že včeraj blo po radiju to...
Juzni
01. 04. 2013 00.26
+13
Te vrtiljake bi morali prepovedati saj niso vec varni. Vsi ti vrtiljaki so zelo stari in niso vec varni za uporabo. Ne vem samo kako nekdo lahko postavi otroka na tisti vrtiljak. Ce se ze ti vrtiljaki ne morejo kar tako ukiniti potem bi bilo prav da se prepove uporaba mlajsim od 18 let.
sateliteee
31. 03. 2013 22.25
+37
Upam, da se za nesrečno deklico in njene starše vse srečno konča!
Ramzess
31. 03. 2013 22.07
+17
Očitno, da ni bil vzdrževan. Učitelji staršev niti obvestili niso, ti so morali to izvedeti iz medijev.
dolejo
31. 03. 2013 21.16
-43
Sporočilo javnosti, novinarjem, urednikom in lastnikom medijev Ali vas kar naenkrat ne zanima katastrofa, v katero drsi Slovenija z "novo" vlado? Zbudite se in ne bojte se stricev iz ozadja, kajti prava revolucija šele prihaja. Prebuja se tiha večina, da izvede zadnje dejanje osamosvojitve in demokratizacije. Presenečen sem nad hitrostjo, s katero se organizira plebiscitna večina Slovencev, da zaščiti svojo domovino. Kljub temu, da je večina novinarjev vedela, kam pelje Slovenijo tihi puč proti Janši, so veselo trobili v ideološki rog destrukcije, sedaj bo pa kmalu prišel račun za to. Rezultat vašega dela je, da je Slovenija padla v kremplje plenilske elite in popolnoma nesposobne vlade brez programa, znanja in odgovornosti. Bodite prepričani, da delavni Slovenci ne bomo plačali vaših ideoloških projektov, ampak vam bomo izstavili račun in še kazen povrh, da nikoli več ne zlorabljate medijev za laži in ideološke zarote. Sedaj je čas, da se pokesate za sramotno vlogo, ki ste jo igrali v zadnjih letih. Sedaj so se odkrile karte, kakšen človek je kdo. Novinarji, pisatelji in ostali javni uslužbenci, ki ste se vpregli v voz laži in sovraštva do drugače mislečih, ne morete več opravljati del, ki so vam bila zaupana. Če smo pred leti mislili, da v Sloveniji lustracija ni potrebna, smo sedaj prepričani, da ste dokazali, da je še kako potrebna. Naroda ne morete izbrisati, ampak ste izbrisali sebe iz zgodovine naroda in se vrgli na smetišče zgodovine. ideološko neobremenjen protestnik
KML
31. 03. 2013 22.06
+29
Ideološko obremenjen zateženec, hočeš reči! Vseeno je, kaj preberem, povsod najdem tvoj manifest!
dolejo
31. 03. 2013 22.44
-15
vse kar sem prepisal je bilo napisano na svetovnih medijih in izrečeno na vseh slovenskih TV postajah v Odmevih, Preverjeno, Pogledih, TV3 in Planet TV.
HThief
31. 03. 2013 23.23
+10
zabica_mala
01. 04. 2013 01.33
+9
Ha ha ideološko neobremenjen. 5krat si omenil besedo ideološko pa očitno ne ves kaj to pomeni. Že to, da imas na izbiro levico in desnico je ideološko. Seveda si neobremenjen, jaz sem tudi neobremenjena z avtomehaniko, ker o njej nimam pojma.
jasnanovak
02. 04. 2013 17.47
+1
S katerega sveta si pa ti model. A veš kaj komentiraš??????????????!!!!!!!!!!!!