Črna kronika

FOTO: Poljski tovornjak je prebil kovinsko varnostno ogrado na avtocesti

Ljubljana, 27. 06. 2012 06.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.Š./G.G./STA
Komentarji
0

Avtocesta Ljubljana–Koper, kjer je v prometni nesreči umrl 39-letni voznik tovornjaka, je bila zaprta skoraj 18 ur. Tovornjak je namreč prevažal 20 ton mesa, zato je bilo odstranjevanje posledic nesreče toliko bolj zahtevno.

Na avtocesti Ljubljana–Koper se je pred razcepom Gabrk v smeri Kopra v torek zvečer zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 39-letni voznik iz tujine, so sporočili z Generalne policijske uprave.

Voznik tovornjaka poljske registracije je med vožnjo po avtocesti iz smeri Ljubljane pred izvozom za Sežano najprej zapeljal v levo, trčil in prebil varovalno kovinsko ograjo, nato pa s kabino čelno trčil v steber portala, polpriklopnik pa je obrnilo počez na smernem vozišču v smeri Kopra.

V kabini sta bili dve osebi ukleščeni in so ju reševali gasilci. Ugotovljeno je bilo, da je 39-letni voznik umrl, 25-letnik pa je bil hudo telesno poškodovan in so ga z reševalnim vozilom odpeljali v ljubljanski klinični center. Pokojni in poškodovani sta domnevno državljana Poljske.

Na tovornjaku 20 ton mesa

Kot so poročali v oddaji 24UR OB ENIH, sta v priklopniku prevažala okoli 20 ton govejega mesa. Zaradi tega sta si kraj nesreče ogledala tudi veterinarska inšpektorja, ki ju je policija o nesreči obvestila okoli 23. ure, na kraj pa sta prispela že nekaj čez polnoč, so nam sporočili z Veterinarskega urada RS (Vurs) v Kopru. Tovornjak je bil v nesreči hudo poškodovan, tako da v njem ni bilo zagotovljene predpisane temperature od 0 do 2 stopinji Celzija, so za 24ur.com sporočili na Vursu. Veterinarja sta zato organizirala odvoz s tovornjakom podjetja Koto, ki ima edino koncesijo za odvoz mesa. Tovornjak je prišel v zgodnjih jutranjih urah, ko sta inšpektorja že končala ogled. Po oceni Vursa bo meso uporabljeno ali predelano za prehrano živali.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3