Črna kronika

Voznik pri Krškem izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste, vozilo pa se je večkrat prevrnilo. Ena oseba je umrla

Krško / Novo mesto, 30. 12. 2017 07.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pri Krškem se je zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl 49-letni moški. Voznik osebnega avtomobila je izgubil oblast nad vozilom in zapeljal izven vozišča, vozilo pa se je na travnati brežini nato večkrat prevrnilo in nazadnje obstalo v strugi potoka. Še ena oseba je hudo poškodovana.

V petek zvečer okoli 20.30 ure se je na območju Krškega zgodila prometna nesreča, v kateri je zaradi hudih poškodb na kraju umrl 49-letni moški, 67-letnega moškega pa so s hudimi poškodbami z reševalnim vozilom odpeljali v Splošno bolnišnico Brežice, kjer je ostal na zdravljenju.

Nesreča se je zgodila na cesti Križe – Koprivnica, izven naselja Veliki Dol, so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto.

Po prvih ugotovitvah ogleda, ki so ga opravili prometni policisti iz Novega mesta, je voznik osebnega avtomobila Citroen Xsara Picasso (domnevno zaradi neprilagojene hitrosti) izgubil oblast nad vozilom in zdrsnil s ceste. Avtomobil se je nato nekaj deset metrov prevračal po travnati brežini in nazadnje obstal na kolesih v strugi potoka pod cesto, so sporočili s PU Novo mesto.

Noben od udeleženih naj ne bi bil pripet z varnostnim pasom, 67-letnik tudi pod vplivom alkohola

V času prometne nesreče je bila cesta spolzka in poledenela a posipana. Nobeden od udeleženih moških v času prometne nesreče naj ne bi uporabljal varnostnega pasu. Preizkus alkoholiziranosti je pri 67-letniku prav tako pokazal rezultat 0,71 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zanj so odredili še strokovni pregled. Za pokojnika je
bila odrejena sanitarna obdukcija, da se ugotovi vzrok smrti in strokovni pregled, da se ugotovi morebitna prisotnost alkohola, prepovedanih drog in psihoaktivnih substanc v telesu.

Vozilu so policisti odvzeli registrske tablice in ga začasno zasegli. Še vedno namreč poteka preiskava (zbiranje obvestil, preučevanje sledov …), da bi ugotovili, kdo je avtomobil v času nesreče dejansko vozil.

O dogodku sta bila obveščena dežurni preiskovalni sodnik in okrožni državni tožilec, kraj nesreče pa so zavarovali krški policisti in gasilci PGE Krško.

Zaradi ogleda kraja in odstranjevanja posledic je bil promet na omenjenem cestnem odseku oviran do okoli polnoči, so še sporočili s PU Novo mesto.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3