Črna kronika

V Miklavžu voznik v peško trčil na prehodu za pešce, v Ajdovščini in Ivančni Gorici pa policija išče voznika, ki sta trčila v peški

Maribor/Ljubljana, 23. 01. 2016 15.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Voznik osebnega vozila je v Miklavžu na Dravskem polju trčil v peško, ki je pravilno prečkala cestišče na zaznamovanem prehodu za pešce. Peška je bila težje poškodovana. V nesreči v Ivančni Gorici pa je bila peška lažje poškodovana, prav tako tudi v Ajdovščini.

V petek zjutraj so mariborski policisti obravnavali prometno nesrečo s težjo telesno poškodbo, ki se je zgodila tega dne okoli 7.20 ure na Ptujski cesti v Miklavžu na Dravskem polju.

Voznik osebnega vozila je trčil v peško, ki je pravilno prečkala cestišče na zaznamovanem prehodu za pešce. Vzrok nesreče je neupoštevanje prednosti pešcev. V nesreči je bila peška po podatkih Policijske uprave Maribor težje telesno poškodovana.

Iščejo voznika

Z lažjimi telesnimi poškodbami pa jih je odnesla peška v Ivančni Gorici. Kot so sporočili s PU Ljubljana, se je včeraj okoli 16.40 na parkirišču na Ploščadi OF 3 pred trgovskim centrom v naselju Ivančna Gorica zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena peška in neznani voznik osebnega avtomobila hyundai lantra, sive barve.

Za razjasnitve okoliščin prometne nesreče na PU Ljubljana prosijo vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije, da to sporočijo na telefonsko številko 113 ali Postajo prometne policije Ljubljana, Grič 56, na telefonsko številko 01 583 88 20.

Voznik odpeljal 

Policisti Policijske postaje Ajdovščina pa obravnavajo prometno nesrečo, v kateri je bila lažje telesno poškodovana mladoletna peška, zaenkrat še neznani voznik osebnega avtomobila, ki je bil udeležen v omenjeni prometni nesreči, pa je s kraja odpeljal ne da bi oškodovanki nudil ustrezne podatke.

Kot je bilo ugotovljeno, se je prometna nesreča zgodila v četrtek, 21. januarja 2016 okoli 17.45 ure, v križišču Ulice Quiliano in Ceste 5. maja v Ajdovščini. Omenjena mladoletna peška je v bližini mostička (čez potok Lokavšček) šla čez prehod za pešce, pri tem pa jo je s prednjim desnim delom vozila oplazil voznik starejšega osebnega avtomobila znamke volkswagen passat, limuzina, sive barve, z registrskimi tablicami ajdovskega območja. V osebnem vozilu je bil sam. Voznik se je po oplaženju zaustavil in peški opravičil, nato pa odpeljal naprej v smeri Vilharjeve ulice.
Po sedanjih podatkih je voznik navedenega osebnega vozila star od 40 do 45 let, okroglega obraza, zelo kratko postriženih zelo temnih las, oblečen v jakno sivo črne barve.

Da bi razjasnili vse okoliščine omenjene prometne nesreče policisti pozivajo pobeglega voznika osebnega avtomobila ali morebitne priče, da pokličejo policiste Policijske postaje Ajdovščina (Goriška cesta 16, 5270 Ajdovščina, telefon: (05) 36 57 200, elektronski naslov: pp_ajdovscina.pung@policija.si) ali znano interventno številko Policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kapljač1
23. 01. 2016 21.34
+2
Najraje imam, kadar izgleda, da me nihče niti ne povoha. Takrat vem, da so komentatorji v šoku in da otrdijo. Jezik in prsti ohromijo. ( desni pa imajo itak prepoved se merit z menoj, ker se ve da bodo prehudo poraženi in da jih bo največ Janša prijel "po fanglcu".)
kapljač1
23. 01. 2016 21.39
+2
Oziroma imam najraje, kadar lahko zgolj izrazim svoje mnenje in se mi s "posledicami reakcij po krvi in pripadništvu " ni potrebno posebej ukvarjat. (Je podobno kot v DZ ko SDS začne morit, da bi ostali izgubljali na moči in na času in za rešitve , več ne bi imeli časa)
kapljač1
23. 01. 2016 19.11
-1
Če za časa policijske stavke nastaja več tovrstnih nesreč, odškodninske zahtevke naslovit zoper ministrstvo za notranje zadeve in tudi policijski sindikat. Kdo je kriv ,zaradi pomanjkanja nadzora, da ljudje utrpijo tovrstne nesmiselne škode in telesne poškodbe, se naj zmenijo znotraj
kapljač1
23. 01. 2016 18.47
+5
To z nesrečami s pešci na prehodu za pešce gre predaleč-. Nekdo v državi je močno zatajil. Ali zdravniki ,psihiatri ki pregledujejo bodoče voznike, Ali avtošole ali komisije za vozniški izpit, ali policija ali sodišča Te vrste nesreč so vedno bolj pogoste in povsem nesmiselne. ( Vsakih nekaj let bi se moralo testirat voznike, če možno še z simulatorji - Preveč napak, preslab reakcijski čas, "Jovo na novo" od začetka delat izpit. Predhodno pa obvezna ocena psihiatra, če za koga ni bolje samo "bicikla".
kapljač1
23. 01. 2016 18.50
+5
Ta ki na zebri povzroči nesrečo takojšen odvzem vozniškega, vozila in leto dni resta. S tem, da se ga tisti trenutek pelje v rest. Pa dosledno izvajat. Boste videli kako smo "balkanci" hitro "pridni", ko se nas zagrabi "za vrat".
kapljač1
23. 01. 2016 19.07
+3
Vsak policist bi moral dobit normo kaznovat toliko in toliko voznikov, dnevno, mesečno, letno, ki se na zebrah ne ustavijo, ko so za to nastopile situacije, da morajo. Ravno tako pri telefoniranju med vožnjo , nevključevanju žmigavcev . Prepočasna vožnja, nepravilna uporaba voznih pasov. Itd. Oziroma prometne policije ne potrebujemo Merjenje hitrosti je potuha , da nekaj nadzora v prometu pa kljub temu izvajajo.
vzdev
23. 01. 2016 20.18
+9
Razlog za večje število nesreč na prehodu za pešce je v tem, da so včasih pešci gledali cesto in tam pogledali levo in desno. Sedaj pa gledajo v svoje mobilne telefone in kar stopijo na cesto. Drugače je pa nekaj najbolj neumnega, da imajo pešci prednost na cesti. Ne vem zakaj se je treba ustavljati, da spustiš enega pešca, če pa za teboj ni nobenega avta in lahko nato pešec brez probleme gre čez cesto. Razumem, da ga je treba spustiti, ko je kolona, toda če si pa sam je pa neumnost.
kapljač1
23. 01. 2016 21.07
+3
Vozilo mora ustavit mu je prav ali ne, čim pešec stopi ob zebro še na pločniku. Pa da pešec hodi po rokah čez cesto. Mora čakat, Zato pa mora voznik biti priseben, Ker mora predvidevat in mora odreagirat. Predvsem pa mora biti umirjen. Se mu mora vedno Vse ljubit. ( Tega ni; Eh , temu pa ne bom ustavil "kdo ga gleda", sem do sedaj ustavil desetim. Uh, tega pa sploh videl nisem. Uh je blo blizu. Eh tega sem mal rukno , se bom opravičil pa naj bo tih. Jeb.e.mo tega sem pa ornk zarolal, najbolje da jo pobrišem. )
kapljač1
23. 01. 2016 21.25
+2
Vozilo je daleč močnejše od človeka. Se ve kdo mora imeti močnejše živce in pregled čez situacijo. Ali pa začet ponovno s bicikli se vključevat v promet.
piuski
23. 01. 2016 18.14
+0
sigurnu ni wajduc,ampak priseljena raca!!!
kol5
23. 01. 2016 17.41
+5
ne vem točnega podatka vendar imam občutek da je v času policijske stavke bilo manj nesreč, čim so objavili da bodo zopet poostreno kaznovali se je prometna varnost poslabšala to pa zato ker vozniki ne morejo voziti zbrano ker pazijo na vsako možno točko kjer bi lahko bil radar,pa ne da bi ti vozniki divjali ali 5km/h preveč pa ogrožaš
mackon08
23. 01. 2016 17.21
+3
Voznik osebnega vozila je v Miklavžu na Dravskem polju trčil v peško, ki je pravilno prečkala cestišče na zaznamovanem prehodu za pešce Malo morgen, če bi pravilno prečkala pomeni da bi se prepričala da je prečkanje ceste varno. Kura se je zaletela preko prehoda, jaz ne prečkam prehoda dokler ni varno. Spremenit zakon tako da pešec nima prednosti, tako je zdaj avtomatično kriv voznik.
pomlad14
23. 01. 2016 17.27
+6
Pešec je kralj na zebri. Ne kvasi in ne zagovarjaj predrznost prehitrih voznikov. Pa ne reči, da so vsi ti pešci izsilili prednost voznikov. Brihca, da te kap.
Morana7
24. 01. 2016 10.02
+1
Mackon, če na glavni vožnji vzameš prednost pešču opraviš izpit?? Nikakor ne in to je vse kar moraš vedet tu...brez nadaljnega filozofiranja o kurah ker je stvar jasna kot beli dan.
pomlad14
24. 01. 2016 12.07
+1
Danes spet povožen 43 letni pešec pri Litiji, pol pa ne mačkon pametuje, kako neobzirni so pešci, sramota. Takšne voznike, bi bilo treba strpan v zapore. Najbolj se mi smilijo sterejši ljudje, ranljiva vrsta, katera težko uide objestnosti voznikov.
Boštjan M
24. 01. 2016 19.39
+3
Glej, če bi pešci prej pogledali levo/desno bi bilo teh nesreč manj!!! Večkrat sem videl pešec sploh ne pogleda ne levo ne desno nič kar gas na cesto. Kako si lahko tako zabit, da niti za svojo varnost ne gledaš? Jaz, če grem kdaj čez prehod VEDNO neglede na prednost itd. to mene sploh ne zanima kdo ima prednost VEDNO počakam, da se avto ustavi in potem grem čez cesto. Če bi to delali tudi ostali in ne hodili kot brezglava kokoš bi bilo tega manj!