Črna kronika

Voznik je delal prekrške, sopotnik pa se je poskušal znebiti heroina

Ljubljana/Koper, 27. 06. 2013 12.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ljubljanski policisti so opazili, da je voznik storil več prekrškov, zato so ga poskušali ustaviti. Voznik je pospešil in ustavil šele čez nekaj sto metrov, medtem pa je njegov sopotnik skozi okno odvrgel zavojčka heroina. Preiskovalni sodnik je zoper sopotnika, 31-letnega avstrijskega državljana, odredil pripor.

Zaseženi heroin
Zaseženi heroin FOTO: PU Ljubljana

Ljubljanski policisti so v soboto postali pozorni na voznika osebnega avtomobila, ki je storil več cestnoprometnih prekrškov. Pozvali so ga, naj ustavi, a je nadaljeval vožnjo še nekaj sto metrov, medtem pa je njegov sopotnik iz avta odvrgel dva zavitka. Policisti so to opazili in odkrili, da je v zavitku 41 gramov heroina. Sopotnika, 31-letnega državljana Avstrije, so s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Gojil je travo, kradel pa orodje

Koprski policisti so imeli opraviti z "vrtnarjem", ki se je ukvarjal z gojenjem in prodajo konoplje. Že v začetku junija so bili obveščeni, da v hiši na območju ene od vasi v občini Koper nekdo goji to rastlino, ki jo naša zakonodaja uvršča med prepovedane droge. Kriminalisti so odšli na teren in v hiši zalotili 24-letnika. V hiši so našli posebej urejen prostor za gojenje konoplje. Zasegli so 44 lepo vzgojenih sadik, visokih približno en meter. V tem prostoru so bili tudi pripomočki za gojenje, kot so grelna in svetilna telesa, vodna črpalka, gnojila in podobno.

Kriminalisti so glede na zaseženo količino presodili, da je bila konoplja namenjena za nadaljnjo prodajo, so sporočili s PU Koper.

Policisti občane prosijo, da obvestijo policijsko postajo Koper ali pokličejo
na telefonsko številko 113, če ugotovijo, da so predmeti njihovi.
Policisti občane prosijo, da obvestijo policijsko postajo Koper ali pokličejo na telefonsko številko 113, če ugotovijo, da so predmeti njihovi. FOTO: PU Koper

24-letnik pa ni gojil strasti le do konoplje, ampak je imel rad tudi različna orodja. Pri hišni preiskavi so našli tudi različne vrtalne stroje, motorne žage in električne brusilke, ki jih je najverjetneje nabral med tatinskimi pohodi po počitniških hišicah, barakah in kontejnerjih.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HooplaToopla
28. 06. 2013 18.32
+3
Po sliki sodeč, dope zgleda OK. Mene zanima, kako policajem vedno uspe zaseči dober heroin? Mi siromaki na ulici pa ves čas dobivamo samo neko sranje. Za dober denar
24vohomurckov
27. 06. 2013 16.59
+8
a sta prišla v ljubljano v šoping?
Ramzess
27. 06. 2013 13.43
+4
Kakšen kos orodja je lahko tudi od hišnih lastnikov, a to policije žal ne zanima, zapleni pač vse.
Gaby Leskovar
27. 06. 2013 13.11
+17
Da ni voznik "Jeseničan", ki je vozil prijatelja "Avstrijca"?