Črna kronika

Italijani izročitve osumljenca, ki naj bi posilil 24-letnico, (še) niso zahtevali

Koper/Trst, 02. 06. 2016 10.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred slabima dvema tednoma naj bi 38-letni državljan BiH na poti med Sesljanom in Trstom posilil 24-letno Britanko, ki študira v Trstu. Moškega, ki živi v Sežani, so po obvestilu italijanskih kolegov koprski kriminalisti pridržali in je zaprt v koprskem zaporu, italijanski pravosodni organi pa še niso zahtevali njegove izročitve.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Tu se je začela nočna mora britanske študentke
    01:29
    Iz SVETA: Tu se je začela nočna mora britanske študentke
  • Iz SVETA: Strašljiva statistika: v Sloveniji posilstvo skoraj vsak teden
    01:36
    Iz SVETA: Strašljiva statistika: v Sloveniji posilstvo skoraj vsak teden
  • Iz 24UR: Voznik avtobusa posilil študentko
    02:07
    Iz 24UR: Voznik avtobusa posilil študentko

Primorske novice poročajo o domnevnem posilstvu, ki naj bi se zgodilo nekje na poti med Sesljanom in Trstom. Storilec naj bi bil 38-letni državljan Bosne in Hercegovine, žrtev pa 24-letna Britanka, ki študira v Trstu, vse skupaj pa naj bi se zgodilo v noči na soboto 21. maja na avtobusu, ki ga je vozil 38-letnik. Avtobus naj bi bil v lasti slovenskega avtoprevoznika, moški pa naj bi živel v Sežani. Koprski kriminalisti so moškega po obvestilu tržaških kolegov prijeli že prejšnji teden in odpeljali na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki ga je poslal v pripor, še poročajo Primorske novice.

Koprski policisti sodelujejo z italijanskimi kolegi in preiskujejo domnevno posilstvo 24-letne britanske študentke.
Koprski policisti sodelujejo z italijanskimi kolegi in preiskujejo domnevno posilstvo 24-letne britanske študentke. FOTO: Thinkstock

Zgodbo študentke je 1. junija objavil tržaški Il Piccolo, v njej pa časnik razkriva, da je bila 24-letnica žrtev šoferja avtobusa, ki jo je med vožnjo od Sesljana proti Trstu večkrat posilil. Po njeni prijavi so policisti kmalu ugotovili identiteto voznika avtobusa, italijanski policisti pa so se nato povezali s koprskimi kolegi, ki so osumljenega prijeli in odpeljali na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

24-letnica naj bi se usodnega večera vračala z zabave v Sesljanu, ko je enega od voznikov avtobusov, ki v Sesljanu čakajo potnike, vprašala, če jo pelje v Trst. Kot poročajo Primorske novice, naj bi šlo za avtobus novogoriškega avtobusnega prevoznika. Na avtobusu naj bi bila sama, kar naj bi voznik izkoristil in jo večkrat posilil. Dogodek naj bi 24-letnica prijavila naslednji dan, da je bila spolno zlorabljena, pa so po poročanju italijanskih novinarjev potrdili tudi z zdravniškim pregledom.

Osumljenec v koprskem zaporu, Italijani njegove izročitve še niso zahtevali

S PU Koper so sporočili, da so koprski policisti po obvestilu karabinjerjev iz Trsta začeli izvajati aktivnosti glede preiskave suma kaznivega dejanja posilstva na območju Italije. Kriminalisti so osumljenca prijeli na območju PU Koper, zanj pa obstaja utemeljen sum, da je storil očitano mu kaznivo dejanje. Storilca so s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Moški je trenutno v priporu v Kopru. Primorske novice še poročajo, da so kriminalisti pri osumljenem 38-letniku opravili hišno preiskavo ter pregledali tudi avtobus, na katerem naj bi bila posiljena študentka. S koprskega sodišča so nam sporočili, da italijansko pravosodje na koprsko sodišče še ni poslalo dokumentacijo za izročitev osumljenega. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja