Črna kronika

S polno hitrostjo na tračnice

Tel Aviv, 06. 08. 2010 10.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nesrečo na jugu Izraela, v kateri se je hitri potniški vlak zaletel v manjši avtobus, je povzročil voznik avtobusa. Kot je sporočila policija, je z veliko hitrostjo zapeljal na tirnice, čeprav so delovali vsi opozorilni sistemi.

Umrlo je sedem oseb.
Umrlo je sedem oseb. FOTO: Reuters

V odzivu na nesrečo, ki se je zgodila na jugu Izraela, ko se je hitri potniški vlak zaletel v manjši avtobus, je minister za promet dejal, da je v načrtu priprava zakona, ki predvideva strožje kazni. "Samo v zadnjem tednu je že pet voznikov zapeljalo na prepovedano mesto," je dejal direktor železnic v intervjuju za izraelski radio. 

Umrlo je sedem ljudi, 20 je poškodovanih. Med žrtvami je tudi nosečnica in trije otroci, vsi iz iste družine. Po besedah ministra za promet je nesrečo povzročil voznik avtobusa.

Nesreča
Nesreča FOTO: Reuters

Nesreča se je zgodila pri kraju Kiryat Gat na jugu Izraela. Voznik vlaka je dejal, da je opazil avtobus, ki se je hitro približeval tirnicam in takoj začel zavirati, a žal se ni mogel ustaviti pravočasno.

"Avtobus je prehitro vozil, zato se ni mogel ustaviti pred železniško oviro," je pojasnil direktor železnic. "Očitno se je voznik pogovarjal s potniki in niti ni opazil, da se približuje tirnicam. Ko je videl, da je v nevarnosti, je kar obstal na mestu, namesto da bi zapeljal naprej."

Po podatkih policije je nesrečo povzročil voznik, ki je zapeljal čez železniško oviro, čeprav je bila ta spuščena in so delovali vsi opozorilni sistemi.Pogovori s potniki na avtobusu in na vlaku so sami potrdili sumničenja, da je voznik avtobusa ignoriral opozorilne znake.

Nesreča
Nesreča FOTO: Reuters

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kitaristdule
06. 08. 2010 14.14
gojcic, saj drugi ne moremo imeti zdrave pameti, ko si jo pa ti vso pobral.
dimmupero
06. 08. 2010 13.40
To objavte,k so pa bombandiral nedolže pa nikome ništa.
Ramzess
06. 08. 2010 12.08
"čeprav so delovali vsi opozorilni sistemi" Kar je brez pomena, če odpove človek, ki so mu namenjeni. "Voznik vlaka je dejal, da je opazil avtobus, ki se je hitro približeval tirnicam in takoj začel zavirati, a žal se ni mogel ustaviti pravočasno." Ne razmem, zakaj vsi strojevodje v svetu izgovarjajo na enak način, kar je že prav zanimivo, sicer še nisme slišal za vlak, ki v takih okoliščinah ustavil pravočasno, zavore vlaka žal niso konstruirane za tak namen, kar je menda dovolj očitno. Za moje pojme je tak izgovor, ob jasnem dejstvu o zavorah, brezpredmeten. "Ko je videl, da je v nevarnosti, je kar obstal na mestu, namesto da bi zapeljal naprej." Človek je zmrznil, saj ni res no, in kakšno odgovornost in karmo si je nakopal, polek odraslih kar štirje otroci, en še nerojen, in vsi iz iste družine. "Pogovori s potniki na avtobusu in na vlaku so sami potrdili sumničenja, da je voznik avtobusa ignoriral opozorilne znake." Oni tudi, ker ga niso opozorili, vstrajali, ali sami ukrepali, je to res, tako vedenje ni redko, tako zamalo vredno, da jim je, kao, vseeno za lastna življenja, pa otroška. Rešitev je po drugi strani bila dokaj preprosta, toda, če človeku zmanjka zdrave pameti, so posledice žal usodne oz. tragične.