Črna kronika

Voznica zaprla pot motoristu

Hrastnik, 30. 09. 2011 07.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Hrastniku se je zgodila prometna nesreča, v kateri se je 18-letni motorist huje poškodoval. 31-letna voznica mu je med zavijanjem v levo zaprla pot, po trku pa je motorist padel po vozišču.

Včeraj nekaj pred 7. uro zjutraj se je v Hrastniku zgodila prometna nesreča. Kot so sporočili s PU Ljubljana, je 31-letnica iz Trbovelj vozila po regionalni cesti iz smeri savskega mostu v Hrastniku proti Cesti 1. maja, kjer je začela zavijati levo na stransko cesto proti Grajski cesti. Pri tem je zaprla pot 18-letnemu motoristu iz okolice Hrastnika, ki je v tem trenutku pravilno pripeljal po nasprotnem prometnem pasu regionalne ceste.

Po trčenju je motorist padel po vozišču in se huje poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v trboveljsko bolnišnico, 31-letno voznico pa bodo kazensko ovadili.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (51)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pajo25
30. 04. 2012 15.12
Vsak dan sem na cesti!In marsikaj vidim.in to kar bom zdaj napisal mislim da se bo veliko voznikov strinjalo za mano.Vedno se najde bud-ala na cesti,pa naj bo v avtomobilu,tovornjaku ali na motorju.So vzorni motoristi kapo dol,ampak teh je tako malo da skor ni vredno omembe.iziljujejo,menjujejo pase,prehitevajo in točno se vidi koko nekatere voznike avtobobilov prav zagrabi panika ko vidi motorista za sabo!Da tudi meni se je naredilo da sem zadnjic skoraj vzel prednost motoristu ko sem zavijal iz bencinskega servisa,pogledal sem levo,prazno nato desto prazno in skoraj speljal nato mimo mene motorist sigurno dvakrat prekoraceneno hitrostjo.vzel bi mu prednost in imel bi cloveka na vesti!in to je pol fer!
ladyme
03. 10. 2011 18.38
+1
ja nekateri tle ste res brezvezni! fanta poznam, ni nič kriv pripeljal je pravilno po omejitvi 50 km/h. je kr fajn poškodvan....vsi mu želimo čim hitrejše okrevanje
Prelog M.
01. 10. 2011 19.53
halooa . se iskreno opravicujem ker nisem dobro prebral ampak sem takoj videl komentarje spodaj od neprilagojene hitrosti in podobnih stvari in me je zelo mocno *pa iskreno upam da bo vse vredu z njim.
haloooa
01. 10. 2011 18.44
Matej Prelog- tvoj komentar je najbol GLUP.. HVALA BOGU FANT NI UMRL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ne piši bedarij če neveš kako pa kaj je!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
evasle
01. 10. 2011 18.24
+1
Izsiljevanje prednosti je eden od prometnih športov pri nas. Eni tako skačejo na cesto pa z nje, da se ne moreš načudit njihovi "korajži".
savane
01. 10. 2011 15.27
+4
ZA VSE TISTE,KI POZNATE MOTORISTE... Videl sem vas, da k sebi stiskate torbice, da so vam bližje. Niste videli, da dajem denar v škatlo za pomoč prejšnji teden. Videl sem vas, kako svoje otroke stiskate bližje sebi, ko hodimo mimo na pločniku. Niste me videli lani, ko sem bil v vlogi Dedka Mraza za otroke. Videl sem vas, da ste si premislili o obisku restavracije, a niste videli, da sem na sestanku z organizacijo za pomoč, kjer pomagam pri zbiranju denarja za socialno ogrožene. Videl sem vas kako zmigujete z glavo, ko ste odprli okno in sem šel mimo. Niste me pa videli, ko sem se vozil za vami in ste vrgli cigaretni ogorek skozi okno avtomobila. ... ... ... videl sem vas kako me mrko gledate, ko sem se nasmehnil vašim otrokom. Niste pa videli, da sem si vzel odmor od mojega dela, da sem brezdomskim otrokom nesel igrače. Videl sem vas, ko gledate v moje tetovaže v strahu. A vi ne vidite ko jokam kot moji otroci in imam njihova imena vtetovirana v srcu. Videl sem vas, kako se pritožujete, da so naši motorji glasni. Niste me videli, ko ste zašli na moj pas med menjavanjem CD-ja v vašem avtoradiu. Videl sem vas, da greste domov svoji družini. Niste me videli. Namreč umrl sem tistega dne, ko ste mi presekali pot. Bil sem samo "biker". Oseba s prijatelji in družino. No niste me videli. Prilepite to na svoj zid v upanju razumevanja ljudi moto društev in motoristov. Če ne, je to na vaši vesti. Upam, da nikoli ne izgubite nekoga, ki je motorist.
Prelog M.
01. 10. 2011 13.44
ma pi*da wam matrna a morte zmer dewat neke glupe komentarje??!!! ne morte enkrat normalno napisat počivaj v miru ??!!!
haloooa
01. 10. 2011 00.44
+1
@civitasstain- fant se je odpravlal v šolo, dobro ga poznnam in vem kako vozi.. to da nekoga SPREGLEDAŠ si nebi smeli dovoliti, ČE SI NA CESTI BODI NA CESTI TUDI U MISLIMI, zaradi tega pa je tolko ponesrečenih in mrtvih !
BMWmunja
30. 09. 2011 21.48
nejc_o@/ Hitrost motorista pa verjetno VSAJ 2x dovoljena hitrost in ga je berjetno zaradi tega voznica spregledala ??!!?? Dragi kolega, to kar si napisal je samo vsakokratna klišejska domneva, ko avtomobilisti skušate a-priori zaščititi "stanovskega kolega", ki je nekoga ubil zaradi nezadostne pozornosti v prometu. Nikoli ne veste namreč, kdaj boste kaj takega storili Vi. Za razliko od domneve, na podlagi katere obtožnica ne more steči, pa leži dejstvo nekje drugje in to dejstvo nedvomno drži: Voznica je motoristu odvzela prednost. Tudi, če je prehiter, še ji to ne daje pravice, da mu izsili prednost, kamo-li ogrozi njegovo življenje. Mogoče je bila blontna. Vidiš, tudi to je samo domneva. Mogoče je telefonirala ali gasila čik, mogoče je iskala kako primerno postajo na avtoradiu, mogoče je enostavno butasta in ni za na cesto..., ne vemo. Domnevamo lahko, policaj pa je za to ne sme kaznovati. Dejstvo..., to pa sem ti opisal že zgoraj. Bog te varuj na cesti, da ne naletiš na kakega prenapetega VIP voznika kakšnega Hummerja ali podobnega "cestnega tanka". Oni so vedno "na vezi", a nikoli nič krivi..-.
civitasstain@gmail.com
30. 09. 2011 21.47
haloooa- Vem da ti je hudo ob nezgodi tvojega prijatelja, poznanca ali sorodnika. Razumem te, da ga tudi zagovarjaš. Samo par besed: Ne poznam potek nesreče, dvomim pa, da si ti objektiven v tem primeru. Če fant ni divjal je bil izjema, ker poznam kako motoristi vozjo. S 125 ccm kubični Yamahi se tudi da divjat. Da se motorist lahko hitro spregleda vemo vsi. Torej tudi če motorist ni bil kriv, mu v trenutku bolečin nič ne pomaga. Jaz pa želim vsem šoferjem, kot tudi motoristom, pa tudi kolesarjem, ki jih vidimo vedno več na cesti SREČNO VOŽNJO!
BMWmunja
30. 09. 2011 21.19
Damijan Mihelcic@/ Stari, to si pa napisal tako, da ti samo še lahko v znak spoštovanja dam kapo dol....
haloooa
30. 09. 2011 18.34
NE KOMENTIRAJTE BEDARIJ ČE NE VESTE KAJ JE BILO. TISTI KI SMO MU NAJBLIŽJI VEMO KAKO E BILO ! ZA VSE KRIVITE MOTORISTE ! KAKO BI 18 LEENIK OB 7 ZJUTRAJ DOVLJAL PO CESTI? LPO PROSIM, MALO RAZMIŠLJAJTE Z GLAVO! ŠE ENKRAT NE KOMENTIRAJTE BREZVEZARIJ ČE NE POZNATE VSEH PLATI ZGODBE !!!!!!!
moto13
30. 09. 2011 17.41
Kakšni komentarji....kot da smo vedno vse krivi motoristi....Naj vam povem To osebo ki je bila udeležena (motorist) poznam. Lahko vam povem da se je pelal po predpisih...še celo počasneje (cca 45 km/h )...ženska kot ženska je motorista spregledala....in mu nažalost zaprla pot...// motorist je sedel na 125ccm kubični yamahi.... res je da je v večini primerov kriva hitrost motorista...ampak v tem primiru temu ni bilo tako... Vsem motoristom želim Varno vožnjo ! Lep pozdrav !
civitasstain@gmail.com
30. 09. 2011 13.28
Genialac - Že dolgo sem motorist, vozim po pameti in predvsem opazujem ostale udeležence v prometu ... ne bom zače razpravljati o mobitelih na ušesih avtomobilistov in slične zadeve .... ne štejem več kolikokrat sem bil izsiljen na prednostni cesti, vendar sem imel do sedaj srečo.... Se pa strinjam, da marsikdo rad malo bolj stisne, kar pa tudi jaz ne zagovarjam, vendar avtomobilisti PAZITE MALO BOLJ PROSIM !!!! No ja, dober komentar, ki pa vsebuje samohvalo in gledaš samo na druge. Da ga pa ti tudi kiksneš pa včasih mal močno za zajlo potegneš si pa pozabi!
civitasstain@gmail.com
30. 09. 2011 13.19
opazovalec1 - ma pojma nimate kako včasih izsiljujejo šoferji avtomobilov... če nebi imel novega avta bi lahko minimalno 3x mesečno teščil v koga in si avto popravil na račun izsiljevalca in še kakšna zavarovalnina bi padla.. in če eni še avta ne vidijo.. potemtakem motorista še manj.. tak da ne pritiskat o hitrosti motoristov itd.. če ne znaš vozit ne znaš vozit.. daj izpit na stran pa si taksi pokliči... Mamo pojma, mamo. Morbit je pa motorist imel tudi star motor, pa je isto tako mislil kot ti? Pa je pozabil, da motoristi v takih slučajih potegnejo takratko šibico? Zgleda, da sediš samo na motorju in ne veš kako hitro se motorist spregleda, sploh pa če pridivja. Vozim oboje, kot mnogi mtoristi, pa nekateri čekajo, nekateri pa ne, pa se raje zabijejo. No ja njihova glava, pa njihov motor.....
Ramzess
30. 09. 2011 12.36
...ki ga še ni v danem trenutku, ko se sam vključuješ v križišče, ne par sekund kasneje.
Ramzess
30. 09. 2011 12.35
Pot lahko zapreš le tistemu, ki je že v krišču, se neposredno vključuje vanj, ...ne tistemu, ki ga še ni, ...
BMWmunja
29. 04. 2012 10.32
Floskule, ko česar drugega več ni na voljo...
Ramzess
30. 09. 2011 12.32
'Zaprla ali zaprl pot motoristu' je zelo relativno, ne gledat samo posledic, ...pač pa tudi vzrok, ...kako lahko zapreš pot nekemu motoristu, če sploh ne veš, da 'leti' v krišče, s tvojega gledišča ga ni, ker ga ne vidiš, kar naenkrat je noter. Potem sledi uradna zgodba, percepcija, ...kriv pa si ti.
aniary
30. 09. 2011 10.56
krožišča so zakon!
opazovalec1
30. 09. 2011 10.12
ma pojma nimate kako včasih izsiljujejo šoferji avtomobilov... če nebi imel novega avta bi lahko minimalno 3x mesečno teščil v koga in si avto popravil na račun izsiljevalca in še kakšna zavarovalnina bi padla.. in če eni še avta ne vidijo.. potemtakem motorista še manj.. tak da ne pritiskat o hitrosti motoristov itd.. če ne znaš vozit ne znaš vozit.. daj izpit na stran pa si taksi pokliči... beri66: truga ti je lahko tudi kad v kopalnici tudi.. in to pomeni da se ne umivaš ??