Črna kronika

Voznica na prehodu za pešce trčila v otroka na skiroju

Nova Gorica, 28. 09. 2015 10.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V središču Nove Gorice je 26-letna voznica spregledala otroka na skiroju, ki je na prehodu za pešce prečkal cesto, ter s sprednjim delom vozila trčila vanj. Otrok je padel po vozišču in utrpel hude telesne poškodbe.

V središču Nove Gorice se je v nedeljo popoldan zgodila huda prometna nesreča, v kateri se je hudo poškodoval 11-letni otrok.

Kot so sporočili s PU Nova Gorica, se je nesreča zgodila v nedeljo ob 15.15 uri, in sicer na Kidričevi ulici v Novi Gorici. Vzrok za nesrečo je neupoštevanje prednosti na prehodu za pešce, v prometni nesreči pa je otrok utrpel hude telesne poškodbe.

Hudo poškodovanega otroka so s helikopterjem prepeljali v ljubljanski klinični center.
Hudo poškodovanega otroka so s helikopterjem prepeljali v ljubljanski klinični center. FOTO: Thinkstock

Policija je ugotovila, da je 26-letna voznica osebnega avtomobila znamke VW Golf peljala po Kidričevi ulici iz smeri Perle proti nebotičniku. Ko je voznica pripeljala do prehoda za pešce med občinsko stavbo in Bevkovim trgom, ni omogočila 11-letnemu otroku pešcu na skiroju varnega prečkanja vozišča. Otrok na skiroju, ki velja za posebno prevozno sredstvo, je prečkal vozišče z leve strani vozišča proti Bevkovemu trgu. Voznica je s prednjim delom vozila trčila v otroka, ki je padel po vozišču in utrpel hude telesne poškodbe. Na kraju prometne nesreče so poškodovanemu nudili zdravniško pomoč reševalci ZD Nova Gorica in ga nato odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. V popoldanskih urah je bil otrok s policijskim helikopterjem odpeljan na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Policisti so 26-letni voznici avtomobila v postopku odredili tudi preizkus alkoholiziranosti in rezultat odrejenega preizkusa z alkotestom je pokazal, da voznica ni vozila pod vplivom alkohola. Policisti bodo 26-letno voznico in povzročiteljico prometne nesreče kazensko ovadili na pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3