Črna kronika

Vozilo se je po brežini prevračalo več deset metrov, voznik je umrl na kraju nesreče

Tolmin, 14. 09. 2012 06.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V bližini naselja Stopnik v občini Tolmin se je zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 57-letni voznik. V levem ovinku na cesti Tolmin–Idrija je voznik zapeljal s ceste, nato se je vozilo prevračalo po brežini več deset metrov.

V bližini naselja Stopnik v občini Tolmin se je zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla ena oseba. Kot so sporočili z Generalne policijske uprave, se je nesreča zgodila okoli 23.10 na cesti Tolmin–Idrija.

Po dosedanjih ugotovitvah je 57-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Dolenje Trebuše proti Želinu. V naselju Stopnik je pripeljal v oster levi nepregledni ovinek in kljub zaviranju zapeljal v ovinku naravnost na travnato bankino, nato pa je osebni avtomobil zdrsnil čez kamniti zid na travnik pod cesto ter se preko vzdolžne osi prevrnil najprej na streho in nato na kolesa, so naknadno sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

''Takoj za tem je osebni avtomobil zapeljal vzvratno v polkrogu po klancu navzdol in se po 34 metrih zaustavil na robu travnika, približno 59 metrov pod cesto, na robu previsa nad desnim bregom reke Idrijce. 57-letni voznik je ostal v vozilu in je na kraju prometne nesreče umrl zaradi poškodb,'' so še zapisali.

Na kraju je potrdila smrt voznika zdravnica zdravstvenega doma Tolmin, ki je odredila zanj tudi sanitarno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, so dodali na PU Nova Gorica. Poleg policistov so bili na kraju tudi reševalci nujne medicinske pomoči Tolmin in prostovoljni gasilci PGD Tolmin. O prometni nesreči s smrtnim izidom je bil obveščen tudi preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča in pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Policisti bodo o prometni nesreči podali poročilo pristojnemu novogoriškemu okrožnemu državnemu tožilstvu.

Policija je v minuli noči sicer obravnavala 22 prometnih nesreč, kjer je nastala premoženjska škoda, v petih nesrečah pa je torej ena oseba umrla, štiri pa so bile lažje telesno poškodovane.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja