Črna kronika

Vozilo najprej v zrak, nato pa v hišo

Robanov Kot, 14. 11. 2011 11.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V nesreči pri Robanovem Kotu se je hudo poškodoval 24-letni voznik. Skozi razbito vetrobransko steklo ga je vrglo iz avtomobila, ki se je nato zaletel v hišo. Sopotnik, ki je bil za razliko od voznika pripet, ni poškodovan.

V petek popoldne se je zunaj naselja Robanov Kot v Zgornji Savinjski dolini zgodila prometna nesreča, v kateri se je huje poškodoval 24-letni voznik, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Mladenič, ki je vozil iz smeri Solčave proti Lučam, je zunaj naselja Robanov Kot v blagem desnem ovinku izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v obcestni jarek. Avtomobil je pri tem dvignilo v zrak, nato pa se je prevrnil in trčil v stanovanjsko hišo.

Voznik je med prevračanjem skozi razbito vetrobransko steklo padel iz vozila in se izredno hudo poškodoval, medtem ko sopotnik ni bil poškodovan. Prvi varnostnega pasu ni uporabljal, drugi pa je bil pripet, so še sporočili s policije.

Podobna nesreča se je v soboto pripetila v Ljubljani. 77-letni voznik se je z nezmanjšano hitrostjo zaletel v stanovanjsko hišo, policija pa domneva, da je umrl še pred trkom.
 

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

wreight
15. 11. 2011 07.58
kitakatus - vredi komentar, za pohvalit....
kitekatus
14. 11. 2011 21.12
Pismo,v zadnjih par dneh pa je veliko mladih vpletenih v prometne nesreče in to ne z ravno nedolžnimi posledicami. Ceste v tem obdobju so res,kot,da so namazane,posebej zjutraj in ko pade mrak. Recept za nesrečo je pa sila preprost in sicer hitrost, neizkušenost,pa smo tam. Po takih cestah se strogo vozi po omejitvah,ker tako nekako lahko obvladaš vozilo v kritičnih trenutkih in posledice so mile,če pa po takih cestah voziš nad omejitvami,moraš biti že poklicni voznik relija,ali pa res super talent,da ohraniš vozilo na cesti,če pride do zdrsa.Alkohol pa na cesti se ve,da nima kaj delat. To je največji vzrok prometnih nesreč in težko,da se bo kaj spremenilo,ker je preveč posameznikov takšnih in drugačnih,da bi upoštevali CPP,zato pa moraš sam razmišljat in predvidevat še za ostale na cesti,da se varno pripeljem od točke A do točke B. Vsem neizkušenim voznikom pa svetujem,da si poiščete en velik asfaltiran plac,kjer je dovolj prostora in ni nevarnosti,da bi koga ogrožali,ter tam na mokri in zasneženi podlagi spoznavali,kako ujeti vozilo,če ti zdrsne prednji ali pa zadnji del.Hitrost naj ne bo VIŠJA od 50km/h. Tako najhitreje in najceneje vidiš,da v bistvu tam kjer ni nobenega,zna biti zabavno in poučno,v pravih situacijah,pa ti,če ne paničariš, pride še kako prav. Če bi imel veliko denarja,bi odprl veliko centrov za varno vožnjo,ker pa denarja nimam,si sam poiščem svoj center za varno vožnjo in se učim obvladovat vozilo. Drugače pa upam,da bo s fantom vse OK!
jakob100
14. 11. 2011 12.37
+1
Za veliko mladih ljudi prav iz teh krajev je žal že prepozno.Alhkohol in mladost.....upam da bo vse ok!!!!!!!
tepee
14. 11. 2011 12.35
24-letni voznik.Ta si bo dobro zapomnil kako je leteti skozi šipo,verjetno pa je ob "poletu" pomislil tudi na smrt.Le kam se mu je mudilo???????????
NeverJemi
14. 11. 2011 12.20
Ne vem zakaj vedno dvomi okrog varnostnega pasu. Preprosto...dirkači v formuli in rejliju ga nebi uporabljali, če jih nebi varoval....oni že vejo iz izkušenj.
Andrejka Lenar?i?
14. 11. 2011 12.03
Očitno je res,da varnostni pas rešuje življenja-vsaj v tem primeru.
MOSSAD003
14. 11. 2011 12.02
Če nisi prpet je denarna kazen...pa to