Črna kronika

FOTO: Zapeljal na nasprotno stran in trčil v voznico, ki je poškodbam podlegla

Celje, 12. 05. 2012 07.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Celju sta čelno trčili dve vozili. 42-letnik je zapeljal na nasprotno stran vozišča in trčil v 44-letnico, ki je peljala pravilno. Voznica je podlegla poškodbam, njena 20-letna sopotnica je huje poškodovana, Nesreča s smrtnim izidom se je zgodila tudi v trojanskem predoru.

V sinočnjem silovitem trčenju dveh osebnih vozil v Celju je umrla 44-letna voznica doma z območja Žalca. Njena 20-letna sopotnica je bila hudo poškodovana, prav tako je bil hudo poškodovan tudi voznik drugega osebnega vozila.

42-letni voznik osebnega vozila je vozil iz smeri Žalca proti Celju. Ko se je pripeljal pred semaforizirano križišče Medlog, kjer vozišče regionalne ceste preide iz klasičnega dvosmernega prometa v dvosmerni promet, kjer sta vozna pasova fizično ločena, je z vozilom zapeljal levo na nasprotno smerno vozišče in vozil proti Čopovi ulici. V tem trenutku je silovito čelno trčil v 44-letno voznico osebnega avtomobila, ki je pravilno pripeljala po svojem voznem pasu. Povzročiteljevo vozilo je po trčenju vozilo poškodovanke potiskalo nazaj v smeri proti Čopovi ulici. Pri tem se je vozničino vozilo vnelo in zagorelo.

Zaradi hudih poškodb je 44-letna voznica umrla na kraju nesreče, njeno hudo poškodovano 20-letno sopotnico so najprej odpeljali v celjsko bolnišnico, nato pa v ljubljanski klinični center. 42-letni povzročitelj prometne nesreče pa je zaradi hudih poškodb ostal na zdravljenju v celjski bolnišnici.
 

Nesreča v predoru Trojane

Druga prometna nesreča s smrtnim izidom se je zgodila ob 23.49 v predoru Trojane v občini Lukovica. 24-letni voznik osebnega avtomobila renault clio je vozil iz smeri Celja proti Ljubljani. V tunelu Trojane je z nezmanjšano hitrostjo trčil v zid odstavne niše tunela. Zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče, je sporočil tiskovni predstavnik PU Ljubljana Vinko Stojnšek.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3