Črna kronika

Vo-ka: V času nesreče sedemletne kolesarke bankina ni bila zaščitena z opozorilno tablo

Vojnik, 11. 08. 2015 15.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V podjetju Vo-ka so dodatno pojasnili, da bankina v času tragične nesreče sedemletne deklice ni bila zaščitena z opozorilo tablo. To so postavili po nesreči. Na začetku julija je namreč deklica med vožnjo iz Vojnika proti Šmartnem zapeljala v večjo udarno jamo na neurejeni bankini in padla. Poškodbam je podlegla.

Nesreča se je zgodila, ko je deklica zapeljala v večjo udarno jamo na neurejeni bankini in padla.
Nesreča se je zgodila, ko je deklica zapeljala v večjo udarno jamo na neurejeni bankini in padla. FOTO: Vo-ka

Potem ko smo včeraj poročali, da bodo celjski policisti zaradi smrti sedemletne deklice, ki je zapeljala v jamo na neurejeni bankini, kazensko ovadili odgovorno osebo občinskega podjetja Vodovod in kanalizacija (Vo-ka), ki je zadolženo za vzdrževanje cest, so danes iz omenjenega podjetja podali dodatna pojasnila.

Včeraj smo poročali, da je bila bankina v času tragične nesreče zaščitena z opozorilo tablo, a kot so dodatno pojasnili je bila le ta postavljena po nesreči. Na vprašanje, kdaj bo bankina popravljena, so pojasnili, da bankine na območju Mestne občine Celje redno obnavljajo po prioritetah. Na območju tragične nesreče bo bankina urejena 7. julija. Trenutno pa je zaščitena z opozorilno tablo, pojasnjujejo v podjetju.

Nesreča se je zgodila na začetku julija, ko je deklica med vožnjo iz Vojnika proti Šmartnem zapeljala v večjo udarno jamo na neurejeni bankini in padla. Sedemletna kolesarka, ki se je vozila v spremstvu očeta in sestre, je utrpela tako hude poškodbe, da je kljub nudeni pomoči umrla v celjski bolnišnici.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3