Črna kronika

Vložili obtožnico zoper Paravinjo

Šibenik, 21. 11. 2011 15.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dragan Paravinja se bo pred sodiščem zagovarjal zaradi domnevnega umora in poskusa posilstva Antonie Bilić ter še enega poskusa posilstva 25-letne štoparke, ki je preživela napad. Trupla Antonie Bilić sicer še niso našli.

Tožilstvo je vložilo obtožnico zoper 43-letnega Dragana Paravinjo, ki naj bi storil kazniva dejanja uboja in dveh poskusov posilstva.

Dragan Paravinja
Dragan Paravinja FOTO: dnevnik.hr

S tožilstva so sporočili: "Obtoženec naj bi 7. junija okoli 10. ure na cesti Split–Drniš vozil tovornjak iz Splita proti Zagrebu. Na križišču za smeri Split, Drniš in Zagreb pri mostu na reki Čikoli je zagledal mladoletnico A. B. (Antonio Bilić, op. p.), ki je štopala. Obrnil je, se ustavil in ji ponudil prevoz nazaj do Splita, kar je sprejela. V nekem trenutku se je na poti do Splita ustavil z namero, da bi imel spolni odnos z mladoletnico proti njeni volji. Ker mu ni uspelo, jo je umoril, da bi prikril kaznivo dejanje. Zatem se je odpeljal k jezeru Brljan na reki Krki in skozi ograjo mostu vanj vrgel njeno truplo."

V drugem primeru poskusa posilstva naj bi 28. junija lani okoli 10. ure na področju Omiša na bencinskem servisu v Splitu sprejel 25-letno štoparko. Na poti je v nekem trenutku ustavil ob cesti in jo poskušal posiliti. Ker kljub grožnjam in sili ni uspel, jo je okoli 12.30 izpustil pri Šestanovcu, so navedli na tožilstvu.

Sodišče so zaprosili tudi za podaljšanje pripora. Preiskovalni sodnik je preiskavo zoper Paravinjo končal na začetku meseca, v šibeniški pripor so ga privedli 23. julija, potem ko so ga aretirali v kraju Donji Srđevići.

Nekaj tednov po izginotju Antonie Bilić so policisti zaustavili njegov tovornjak, v katerem so našli njene lase, kri in slino. Zatem so ga aretirali, umor je priznal in dejal, da je truplo odvrgel v Krko. Po izročitvi na Hrvaško pa je zanikal priznanje. Trupla sicer niso našli.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BMWmunja
21. 11. 2011 20.32
+2
Ma ne me basat..., so se le zganili??? Vprašanje je, kje se bo vse skupaj ustavilo. Tudi Plut je * sistem in je zaradi neinovativnosti in indolentnosti našega pravnega sistema ob življenje prišla še Ljubica Ulčar. Ah, bolje da se fijaskov našega sodnega sistema in "nesporazumov" med sodišči in policijo niti ne spomnim!
cehinja
21. 11. 2011 18.51
+3
Dosmrtna ječa! drage punce in na splošno ženske, NIKOLI NE ŠTOPAJ! Nikoli neveš kdo ti ustavi in kje končaš :(
Pepermint
21. 11. 2011 17.55
Upam, da bodo dekle kdaj našli in jo dostojno pokopali. *..
Pattrisha
21. 11. 2011 16.54
dejte no dejte ta Paravinja jih je vleku in jih bo vleku za nos vse po vrsti tko da žalostno da mu niso še nč sodili oz da nimajo trdnih dokazu za umor..