Črna kronika

Vlak kljub zaviranju trčil v osebno vozilo

Ljutomer, 22. 02. 2011 16.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na nezavarovanem prehodu ceste čez železniško progo v Ključarovcih se je zgodila prometna nesreča. 22-letna voznica je čez tire zapeljala ravno v času, ko je po progi pripeljal tovorni vlak.

Nekaj čez 13. uro se je na nezavarovanem prehodu ceste čez železniško progo v Ključarovcih pri Ljutomeru zgodila prometna nesreča, v kateri se je voznica osebnega vozila predvidoma lažje poškodovala, so sporočili s PU Murska Sobota.

V nesreči se je voznica predvidoma lažje poškodovala.
V nesreči se je voznica predvidoma lažje poškodovala. FOTO: PU Murska Sobota

Policisti so ugotovili, da je 22-letna voznica peljala po lokalni cesti iz smeri Ključarovec v smeri Križevec pri Ljutomeru. Ko je pripeljala v bližino nezavarovanega prehoda ceste čez železniško progo v Ključarovcih, ki je označen z andrejevim križem, je zapeljala čez tire v trenutku, ko je iz njene leve strani pripeljal tovorni vlak.

Vlakovodja kljub zaviranju trčenja ni mogel preprečiti. S sprednjim delom lokomotive je trčil v sprednji bočni del avtomobila, ki ga je odbilo približno 20 metrov stran, kjer je nato obstal.

Voznica, ki je v prometni nesreči predvidoma lažje telesno poškodovana, je ostala na opazovanju v soboški bolnišnici.

Ker se je prometna nesreča zgodila v času preventivne akcije 'Ustavite se. Vlak se ne more', ki poteka do konca februarja na celotnem območju Slovenije, policija ponovno poziva vse udeležence v cestnem prometu na povečano pozornost, pazljivost in spoštovanje prometne signalizacije na nivojskih prehodih ceste čez železniško progo.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (98)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

fubu05
26. 02. 2011 16.09
saj se ne prepiramo.oz vsaj jaz ne. pa nikomur ne privoščimo tega. ampak tukaj gre za nepazljivost in neprevidnost.sploh pa kot lahko laično ocenim gre tukaj bolj zato, da je ona trčila v vlak in ne vlak v njo... jaz ko se kje peljem čez nezavarovan prehod se vedno raje ustavim, pa če se vlak sploh več ne vozi po teh tirih ali pa če se pelje 10x krat...
Erik Stranjšak
25. 02. 2011 23.17
fubu05 na desni strani jih ni videti ja .. na levi strani ki pa je preglednost manjša pa so .. desna stran se vidi do vasi lukavci .. leva stran pa niti do nasledne hiše prav....edino če se ustaviš čist pri tirih ..tam vidiš šele nekej ..sicer pa zakaj se prepiramo bw ..glavno da je jana/(sestra) preživela .. se je pač zgodilo kar se lahko vsakemu zgodi .. nismo pa vsi najboljši vozniki ..tudi marsikomu se je zgodila prometna nesreča ko ni bolj pazil ..
Nina Stajnko
25. 02. 2011 13.16
fubu05 na sliki ni cipres ker je ta slika 20 m stran od ceste kot tudi piše v članku. sem iz teh krajov in preglednost je res zelo slaba! Jana vsi smo veseli ka si živa pa zdrava :)
fubu05
25. 02. 2011 09.16
kake ciprese jana? če pa jih na sliki ni...je ful lepa preglednost... pa še iz proti križevcem si se peljala...torej je bla tu samo neprilagojena hitrost... oz zamišljenost...RES SEM VESEL DA SI VREDU, vendar ne govori neumnosti da preglenosti ni, saj nismo v pragozdu, kjer res ne vidiš več kot 10 m pred sebe.
DontTakeItSoHard
24. 02. 2011 19.36
PROTEST: Ja no pa koga to zanima, no, mater kak brezvezn člank, res kr neki :S Dejte kej bl pametnga dat gor..
Karli Reihs
24. 02. 2011 17.47
Jana imela si veliko srečo in sem vesel, da še živiš. Imam pa sporočilo za tistega pametnega gasilca, ki komentira vir fotografije objavljene na tej strani. Sramotno je, da prideš-(te) na kraj le zaradi tega, da s svojimi mobilci fotografirate poškodbe in sam dogodek ter jih nato objavljate po raznih medijih in se ob njih naslajate. Očitno še ti (vam) nihče nikoli ničesar ni povedal o varstvu osebnih podatkov in o zakonitosti takega početja. Zavedaj (te) se, da si (ste) v službi javnega interesa in v takem imenu ni dovoljeno fotografiranje še manj pa objavljanje takih in drugačnih fotografij na spletu. To, fotografiranje mislim, lahko počne le fotograf, ki mu takšno početje dovoli oseba, ki vodi ogled. V primeru intervencije gasilcev pa takoj pograbite svoje mobilce in veselo fotografirate. Seveda v takem primeru ko vam ni bilo potrebno na kraju početi ničesar. Ko je potrebna vaša pomoč pa vsekakor pomagate zaradi česar smo vam vsi hvaležni.
janast
24. 02. 2011 13.02
Vukec pazi se me če te v roke dobim si sploh se peljal po tej cesti da bi videl kakšna je preglednost???? preglednosti ni saj so me zaslepile cimprese ob hiši ki stoji ob železniški progi, sicer pa če b se brigal za svojo rit bi bilo tudi vredu. v avtu pa ne uporabljam telefona ali make upa kot si napisal saj se naličim prej ko grev službo ali iz službe. pa lep pozdrav preživela
Zasanjanec
24. 02. 2011 11.17
Pa to se dogaja vsake 3 , 4 mesce . A je res tako težko postavit železniške zapornice???? POVEJTE ČE JE TO TAKO VELIK STROŠEK DA GA BOM KRIL SAM PREKLETO. Samo da se to enkrat zavaruje. Se vidi da v vladi samo skrbijo zase in skladajo denarčke na kupe namesto, da bi to že zdavnaj porihtali , SRAMOTA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
henrikosmi
24. 02. 2011 06.21
predpisi obstajajo - nekateri so v določenih situacjah neživlenski in jih logično ne upoštevamo - andrejas krojc je zlo moteč - zato ga večina šoferjev - tudi jas včasih - ne upošteva - ta primer nazorno prikaže škodlivost petpotopno opremlene železnice - vlak enkrat na dan - brez zveze: motnja v cestnem prometu. ne pozabimo - slovenec potrebuje dobre ceste - kar niso - železnica je samo za tovor - ampak bolše da se ukine ker prideluje zgubo - glej pahorjeve izjave!!! tu ga podpiram - (vedno ne) živeo janez janša in osamosvojiteli!!
osemenjevalec
23. 02. 2011 21.36
VLAK NI IMEL PRIŽGANIH LUČI TAKE PA TO !!
Grega77
23. 02. 2011 17.38
Štirinajst dni že poslušam po radiskih postajah o preventivni akciji pa folk še kar izziva usodo!
Zvone Ertl
23. 02. 2011 16.07
dajte se že enkrat naučiti,vlak vozi strojevodja ne pa vlakovodja,je razlika in to velika
civitasstain@gmail.com
23. 02. 2011 14.12
mucek4- Take in podobne stvari, ki si jih imel ti, sem tudi že doživel. Ne poznam te situacije tukaj, ampak vlak ni fičo, da ga lahka kar tak prezreš in Andrejev križ tudi ni samo za reklamo...... Opažam pa, da se nam vse bolj mudi in smo zelo egoistični na cesti in radi poučujemo s hupanjem in se delamo pametnjakoviče. No včasih gre pa pol tudi ........
civitasstain@gmail.com
23. 02. 2011 14.11
mucek4- Take in podobne stvari, ki si jih imel ti, sem tudi že doživel. Ne poznam te situacije tukaj, ampak vlak ni fičo, da ga lahka kar tak prezreš in Andrejev križ tudi ni samo za reklamo...... Opažam pa, da se nam vse bolj mudi in smo zelo egoistični na cesti in radi poučujemo s hupanjem in se delamo pametnjakoviče. No včasih gre pa pol tudi ........
pupa_od_anbot
23. 02. 2011 11.33
Vlak trčil... ma kam naj se umakne s tirov, levo, desno ali pa le šoferji izzivajo?
rokin
23. 02. 2011 11.01
pa kaj folk gleda k gre čez železnco????
MISTERIOUS86
23. 02. 2011 10.49
24 ur nikol vas ne kritiziram po nepotrebnem sam zdle je pa tole dosegl vse meje. STROJEVODJA je oseaba katera opravlja vlečnim vozilom. STROJEVODJA upravlja z lokomotivo in ne vlakovodja. pa še to. v sloveniji ni enega nezavarovanega žel. prehoda, kajti vsi so zavarovani. razlika pa je v načinu zavarovanja:andrejev križ(se morš prepričat če je kje vlak), polzapornice in zapornice
rumburak
23. 02. 2011 09.24
Te nesreče ne bom komentirala. Se pa spomnim zime mislim leta 2001/02. Megla tako gosta, da bi lahko z njo zidal kitajski zid, jaz pa na nepoznani cesti. Videlo se nič, komaj nekaj malega pred avtom. Vozim. Za manoj kakšen meter za ritjo mi pripelje vlak. Zahvalim se nedoumljivemu, ki me je varovalo, a verjemite, da se Andrjev križ ni videl. Ja včasih sicer redko, šofer res ni kriv.
F10
23. 02. 2011 09.14
Punca je imela neverjetno srečo!
SuperX
23. 02. 2011 08.42
dokaj veliko srečo je imela, da jo je odnesla z lažjimi poškodbami.. jaz gledam levo in desno še tam kjer so rampe gor, še elektronika je dostkrat zatajila.