Črna kronika

Z goljufijo do 800 tisoč evrov

Ljubljana, 21. 06. 2010 17.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Draga Funkla in Iztoka Perčiča, ki sta stara znanca večine slovenskih sodišč, so v Ljubljani obsodili na skupaj kar 12 let in pol zapora. Z goljufijami naj bi prišla do več kot 800 tisoč evrov.

Goljufoma je sodbo izrekla sodnica, ki so ji neznanci pred časom v hišo v Radovljici vrgli bombo.
Goljufoma je sodbo izrekla sodnica, ki so ji neznanci pred časom v hišo v Radovljici vrgli bombo. FOTO: Brut

Na ljubljanskem sodišču so točno opoldne razglasili sodbo zaradi goljufij za več kot 800 tisoč evrov. Sodnica Katarina Turk Lukan, ki so ji neznanci pred časom v hišo vrgli bombo, je Draga Funkla obsodila na enotno kazen osem let in dva meseca zapora (že prej je bil namreč zaradi drugih goljufij obsojen na dve leti in pol zapora), Iztoka Perčiča pa na štiri leta in štiri mesece zapora. V istem postopku je bil goljufij obtožen še Milan Hočevar, a mu bodo zaradi slabega zdravstvenega stanja sodili posebej.

Tožilka Mateja Jadrič sicer meni, da je bil Hočevar samo slamnati mož podjetja Cynar, preko katerega naj bi vse niti vlekla ravno Perčič in Funkel, ki sta tudi sicer v številnih drugih kazenskih postopkih po vsej Sloveniji.

Trojica naj bi z lažno in ponarejeno dokumentacijo o poslovanju podjetja najemala draga in prestižna vozila, ki naj bi jih takoj prodali, lizinga pa nikoli odplačali. Goljufali naj bi tudi s prodajo hladilnih komor ter nabavili za več kot 100 tisoč evrov cigaret in jih nikoli plačali. Podjetja Porsche kredit in leasing, UBS leasing, BKS leasing in Tobačno naj bi oškodovali za več kot 800 tisoč evrov. Sodba še ni pravnomočna.

Drago Funkel na sodišču
Drago Funkel na sodišču FOTO: POP TV

Sodijo jim na skoraj vseh slovenskih sodiščih

Sicer pa naj bi bila Funkel (iz Nazarij) in Perčič (iz Štor pri Celju) skupaj z Ivanom Vučino ( z Vranskega) del kriminalne združbe, ki naj bi imela na vesti več kot 200 kaznivih dejanj, sodijo jim na skoraj vseh slovenskih sodiščih, tožilstva so zoper njih vložila že 28 različnih obtožnic in obtožnih predlogov, z goljufijami pa naj bi po neuradnih podatkih v žepe pospravili najmanj štiri milijone evrov.

Vučina je bil medtem zaradi goljufij v Prekmurju že obsojen na sedem let zapora, skupaj s Perčičem pa sta v Celju obtožena tudi prodaje tujega stanovanja v Izoli za 250 tisoč evrov. Sodba naj bi bila že prihodnji teden. Vsi trije se bodo morali zagovarjati tudi zaradi goljufij s podjetjem Victoria leasing v Murski Soboti, kjer naj bi 27 ljudi oškodovali za okoli 400 tisoč evrov. Zadeva je trenutno v fazi sodne preiskave zoper Funkla in Perčiča, z Vučino pa se še ukvarjajo kriminalisti, saj naj bi se takrat lažno predstavljal kot Jože Rupp. In takšnih primerov je še ogromno ...

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (20)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.