Črna kronika

Ceste terjale kar tri življenja

Ljubljana/Maribor, 11. 11. 2011 07.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V treh prometnih nesrečah so umrle tri osebe. 67-letnik, ki je vozil vinjen, je trčil v peško. 56-letni voznik tovornjaka je zaprl pot 90-letnemu vozniku osebnega avtomobila. 26-letnik pa je trčil v nasproti vozeči tovornjak.

Včeraj okoli 18.15 se je na lokalni cesti od Dvora proti Polhovemu Gradcu zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. 67-letni voznik tovornega vozila je domnevno zaradi vožnje preblizu roba vozišča trčil v 40-letno peško, ki je takrat hodila ob levem robu vozišča. Po trčenju je 40-letnico odbilo v 46-letnega pešca, ki je hodil neposredno za njo. Oba sta padla po vozišču, voznik pa je s kraja nesreče pobegnil. 40-letnica je utrpela tako hude poškodbe, da je umrla na kraju nesreče. 46-letnik pa je utrpel lažje telesne poškodbe.

Policisti so povzročitelja čez približno dve uri izsledili. Pridržali so ga do streznitve, saj je bil pod vplivom alkohola. Zoper njega bodo podali kazensko ovadbo za kaznivi dejanji povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti in zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči.

Trčila tovornjak in avtomobil, umrl 90-letnik

Druga nesreča se je zgodila okoli 18.30 v Medvodah. 56-letni voznik tovornega vozila s pripetim polpriklopnikom je vozil po povezovalni cesti iz smeri Zbilj do križišča z regionalno cesto Medvode–Kranj, kjer se je vključeval na prednostno cesto levo v smeri proti Medvodam. Pri tem je zaprl pot 90-letnemu vozniku osebnega vozila, ki je takrat pripeljal pravilno po regionalni cesti iz smeri Medvod proti Kranju. 90-letnik je s sprednjim delom vozila trčil v levo stran polpriklopnika, ki je po trčenju obstalo zagozdeno pod njim. Prav tako je v vozilu ostal ukleščen voznik. 90-letnik je utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju umrl.

Trčil v nasproti vozeči tovornjak

Okoli 5. ure je 26-letni moški iz okolice Slovenske Bistrice vozil iz smeri Oplotnice proti Slovenski Bistrici. V Zgornji Ložnici je v levem ovinku zapeljal na desno bankino. Vozilo je obrnilo in ga zaneslo na levo, kjer je z zadnjim delom trčil v nasproti vozeči tovornjak, ki ga je vozil 43-letnik iz bližine Kopra. V prometni nesreči je 22-letni sopotnik v osebnem avtomobilu zaradi poškodb umrl.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3