Črna kronika

VIDEO: Umrli so med plesom

Ciudad de Guatemala, 23. 01. 2012 09.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Šest moških, oboroženih z avtomatskimi puškami, je streljalo na obiskovalce diskoteke v Guatemali. Ubili so osem oseb, najmanj 25 je bilo ranjenih.

Šest oboroženih neznancev je vdrlo v eno od diskotek v Villi Nueva v bližini gvatemalske prestolnice Ciudad de Guatemala in začelo streljati na nemočne obiskovalce, ki so se zabavali, plesali in pili. Ubitih je bilo osem obiskovalcev, najmanj 25 je bilo ranjenih. Poškodovane so s strelnimi ranami prepeljali v bližnjo bolnišnico.

Po navedbah očividcev so napadalci pred streljanjem kričali, da so prišli poravnat račun z lastnikom lokala. Po dejanju so pobegnili neznano kam. Druge podrobnosti o osumljencih in napadu niso znane, predvidevajo pa, da je šlo za mafijski obračun. V Villi Nueva naj bi bilo namreč več narkokartelov, ki se bojujejo za prevlado, policisti pa redkokdaj pridejo na območje.

Gvatemala skupaj s sosednjima Salvadorjem in Hondurasom velja za eno od najnevarnejših ameriških držav. Policijska poročila kažejo, da je lani v prestolnici dnevno umrlo 11 ljudi.

Gvatemalski predsednik Otto Perez, ki je na položaju teden dni, je sicer napovedal, da bo s trdo roko ukrepal proti kriminalu v državi.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jurjur
25. 01. 2012 09.34
+0
"Umrli so med plesom" Po mojem so umrli med streljanjem.
tron3
23. 01. 2012 13.09
+5
Zato politiki in gospodarstveniki, ne bežat ko bo treba v Južno Amerkilo, oziroma v Brazijo, ker je tam še bolj pestro, tam kr pospravijo, če sem jim kdo postavi na pot, bo treba poiskati bolj varno destinacijo za Vaš beg