Črna kronika

VIDEO: Trenutek, ko je eksplodirala cisterna

Melbourne, 11. 12. 2011 10.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nadzorne kamere so v avstralskem mestu posnele trenutek, ko je na bencinski črpalki eksplodirala cisterna. Še preden je vozilo zajel ogenj, je voznik izstopil iz kabine. Več v videu.

Iz avstralskega mesta Melbourne poročajo o eksploziji cisterne, ki je bila parkirana na bencinski črpalki. Cisterna je bila napolnjena z bencinom. Dogodek so v objektiv ujele nadzorne kamere. Še preden je vozilo zajel ogenj, je voznik izstopil iz kabine, kljub temu pa je moški v nesreči utrpel opekline nog in rok.

Eksplozija in ogenj, ki je zajel cisterno.
Eksplozija in ogenj, ki je zajel cisterno. FOTO: Reuters Video

Poleg bencinske črpalke je tudi hotel z vrtom. Tam so sedele številne stranke, ki so klepetale ob pijači. Ko je cisterna eksplodirala in so ognjeni zublji švignili na vse strani, so se ljudje umaknili na varno, kar kažejo tudi posnetki.

"Številne je zajela panika,“ je dejala ženska, ki je bila priča dogodku. Ogenj je zajel tudi nekaj osebnih vozil, ki so popolnoma zgorela. Policisti poročajo tudi o prometnih nesrečah, ki so jih povzročili panični vozniki, ki so se skušali s svojimi avtomobili umakniti na varno. Vodstvo hotela je ukazalo takojšnjo evakuacijo gostov, saj je obstajala grožnja, da bo ogenj zajel tudi njihovo stavbo.

Policisti in gasilci še preiskujejo vzrok eksplozije, poroča avstralski Telegraph.

Gosti v hotelu, ki leži tik ob bencinski črpalki.
Gosti v hotelu, ki leži tik ob bencinski črpalki. FOTO: Reuters Video
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

savinjon
11. 12. 2011 15.53
+3
če bi cisterna eksplodirala bi kamera pokazala le riž....
Kimberley-Echo
11. 12. 2011 14.17
+5
Ne Igor, razneslo je cisterno napolnjeno s 5000 L diesla in ne bencina. Voznik je v kritičnem stanju in ima poleg nog in rok resno opečeno tudi glavo in prsi ter polomljena rebra. Na cisterni je ogromna luknja tik za kabino. Takrat je divjala tudi močna nevihta, zato raziskujejo, če bi morda udarec strele v bližini imel kakšno zvezo z eksplozijo. In 2 avtomobila sta zgorela 150m stran pri hotelu, ker je pač gorivo teklo tudi v tisto smer.
Ramzess
11. 12. 2011 12.56
-3
Članek je neprecizen, ni razneslo tovornjaka cisterne, pač je razneslo nekaj v bližini, nakar je ogenj zajel tovornjak cisterno, pri čemer se vozniku ali sovozniku, kljub očitnemu dogajanju, niti slučajno ni mudilo stran, ... Ali je razneslo tudi tovornjak cisterno, mi ne vemo, ker ni celega posnetka. Niti ni posnetkov okolice, oz. ceste, kjer naj bi vozniki počeli svoje neumnosti, ...češ panika, ...
Ramzess
11. 12. 2011 12.58
-6
Če so po amatersko pretakali gorivo v podzemno cisterno, potem je rezultat jasen. To pa je malo verjetno, ker je tovornjak obrnjen v nasprotno smer, ali pač ne, in so
Ramzess
11. 12. 2011 12.50
-6
Videti da bodo policaji imeli kar nekaj dela, s kaznovanjem ljudi, ...tudi tistih paničnih oz. neumnih, ki so povzročili nesreče, in spravili, polek sebe, še druge v nevarnost. Nevem zakaj se je voznik cisterne tako obotavljal pri begu iz avta.