Črna kronika

VIDEO: Božič brez Maddie

London, 21. 12. 2008 10.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kate in Gerry McCann sta objavila nove posnetke svoje hčerkice, ki je izginila pred letom in pol. "To bo najin drugi božič brez hčerke, ne dovolite, da bi doživela še tretjega,“ pozivata.

Maddie s svojim bratcem in sestrico
Maddie s svojim bratcem in sestrico FOTO:

Dobro leto in pol po tem, ko je med počitnicami v Praii da Luz neznano kam izginila takrat triletna Madeleine McCann, njeni starši še vedno upajo, da se bo deklica nekega dne vrnila domov. Gerry in Kate McCann sta zato na spletu objavila nove posnetke svoje hčere, skupaj s pozivom vsem, ki jo še iščejo, naj ne vržejo puške v koruzo.

"Portugalska policija je julija prekinila preiskavo. Zato je zdaj še toliko bolj pomembno da mi, Madeleinina družina, naredimo vse, kar lahko, da bi našli našo punčko,“ sta starša, ki sta nekaj časa celo veljala za osumljenca, zapisala na spletni strani findmadeleine.com. Dodala sta poziv: "Prosiva, pomagajte nama pripeljati najino hči nazaj. To je najin drugi božič brez nje. Ne dovolite, da bi doživela še tretjega."

Posnetki so večinoma nastali med praznovanjem božiča pred dvema letoma, zadnjega, ki ga je družina preživela skupaj. Prvič je mogoče slišati tudi glas pogrešane deklice.

Madeleine McCann je izginila devet dni pred svojim četrtim rojstnim dnevom.
Madeleine McCann je izginila devet dni pred svojim četrtim rojstnim dnevom. FOTO: Reuters

Spomnimo, Madeleine McCain je 3. maja 2007 okoli 22. ure izginila iz apartmaja v portugalskem letovišču Praia da Luz, medtem ko sta bila njena starša s prijatelji na večerji v bližnji restavraciji. Od takrat se je javila vrsta ljudi, prepričanih, da so jo opazili, a preiskava se ni premaknila z mrtve točke. Nazadnje naj bi jo videli na Mallorci.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (93)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lily_24sekund
11. 12. 2009 20.30
žalostn video=( boga punčka kko upaš naredit to kateremu koli otroku!
kristina3
20. 01. 2009 14.57
starša sta kriva sam tega, da sta otroke pustila same... res da so bili čisto blizu motela in so imeli pogled na okno sobe al kako je že bilo... in s to usodno napako se je zgodilo najhujše možno-tamala je izginla in najhuj, neveš v čigave roke je padla. pomoje smrt lažje preboliš kot to da neveš kje maš otroka, in se vsak dan sprašuješ kaj je znjim, kaj mu počnejo in ali je še živ! to je najhujša nočna mora vsakega starša! zarad tega se sigurno sovrašta in krivita, tko da folk mal se umerte okol vsega obtoževanje!!! seveda je pa možno, da imata prste vmes, ampak bi se pomoje že zlumila in nebi tok oglaševala iskalne akcije. res da sta nardila veliko napako, ampak zdj je na prvem mestu otrok, ki je biu tut recimo ugrabljen! tko da se čist srinjam z hopelorelay-om: otroka se išče, njo teba najdt, ona je žrtev, pustmo zdj tastare in jim morda po krivici zadajat še več bolečin! Že itak sta ful pod psihičnm pritiskom. Zmelje se jih, ko so res dokazi da sta ji kj nardila!! za to, da se je to zgodil pa nosta že prevelko krivdo, vse ostale obtožnice so pa za zdj prekmal! sam upamo lohk, da se bo maddie vrnila živa in zdrava, da se bo najdla!
hopelorelay
09. 01. 2009 17.08
joooj folk.. kok se vi kar naprej obremenjujete z njenimi starši.. Mediji so vam čist možgane spral!!! Če PJ niso mogli v vsem tem času najti enega dokaza, da bi starše povezali z umorom in jih zato logično tudi niso mogli obsoditi....kako potem lahko nekdo trdi nasprotno, ki so mu edine novice bile vedno samo POP TV in taki podobni??? Ves svet je že dojel, da so mediji napihovali stvari, sam očitno v Slo tega folk še ni povsem dojel!!! Še na POPu so se celo popravili in se malce umirili... Pogrešan je otrok za boga... njo je treba iskati!!! Madeleine je bistvo, ona je žrtev.. starši gor al pa dol...
jojaa
01. 01. 2009 11.26
to je pa res hudo na božič pa tak udarec čeprav sta mi tale starša nekam sumliva no vsen maddie je zelo lepa punčka tko da ji nč ne fali
gane
22. 12. 2008 16.02
glede na to, da sta jo zvečer pustila sama, ji dala pomirjevalne tabletke pred spanjem in to pri štirih letih, bi lahko zaprla gobce. sama sta kriva, da je tako. otroci spat, tastari pa na žur. zelo slaba starša.
Rok Pirc 1
22. 12. 2008 08.46
bolano!..Najbolj zlajnana novica v zadnjih dveh letih. Mislim da je čas da vsaj slovenski mediji prenehajo s tole Maddie..če jim je namenjeno jo bodo tak našli ali pa ne če ne.. Sramota da je takšen rompompom okol ene punčke, ko pa je na svetu toliko drugih otrok s hujšimi okoliščinami!
R9_15
22. 12. 2008 08.09
ko so portugalci rekli, da sumijo starše je šla cela britanija u luft - ne to pa ni res, oni pa ne, angleži so kulturni blablabla...poj pa vidiš tisti baby p al b se ne vem, itd portugalce zdj boli ku.., si mislijo fak of, teli si pa perejo vest tonček v vseh tvojih komentarjih se strinjam s tabo
Tonček Balonček
22. 12. 2008 07.52
Zakaj tako intenzivno ves svet išče le to Maddie, drugih izginulih otrok pa ne? A zato, ker drugi niso tako \"luštkani\" in nimajo britanskega potnega lista ali v čem je razlog?
chemtrail
22. 12. 2008 07.25
Predelali so jo v klobase....
se_kotali
22. 12. 2008 06.06
2. Kot zadnjo stvar pa bi omenila, da vsak starš, ki otroka toliko časa ne najde, se nekoliko spremeni, odmakne, ne more kar normalno živeti svojega lajfa naprej, seveda se oglasijo v medijih, vendar je njihovo sporočilo drugačno. Ne verjamejo, da bodo še kdaj videli otroka, obenem pa upajo, da ja. Njihov prvi intuziazem se spremeni v maloverjetnost, da je otrok po vsem tem času živ, čeprav govorijo in to tudi verjamejo, da nekaj možnosti je še vedno. Tadva sta pa povsem prepričana, da je živa, to pa je samo nek obrambni mehanizem človeka, ki je kriv in na ta način prepričuje druge, da ni. Kao boste videli 1x bo že prišla, potem pa ... mislim, da imata izdelano strategijo (dobro/slabo), da ju ne vodijo čustva in nagon ampak diplomacija pred kazenskim pregonom. Moje mnenje: starša nista to, za kar se predstavjata in otroku se je nekaj hudega zgodilo. Krivec: blizu teh dveh staršev ali pač onadva.
se_kotali
22. 12. 2008 06.06
1. Ni primerno, da bi govorila o deklici in ali je prav ali ne, da nas umetno posiljujejo z njo, ko je v isti sapi toliko drugih otrok, ki nimajo te sreče, da bi za njih kdo izvedel tako masovno medijsko kampanjo. In kmalu bo ta način produciral ravno obratne učinke. Kar pa se tiče staršev, tukaj pa lahko nekaj napišem, tudi to, da osebno dvomim v njiju. Imam to pravico, nikogar pa ne obtožujem. Veste, izhajam iz tega ali pač tistih mnogih staršev, ki so ravno tako izgubili otroka, na podoben način, otrok je izgini, vendar se tam starši na drugačen način obračajo na medije, če imajo sploh to priložnost. Najprej me zmoti, ker imajo svojega predstavnika za medije (zagotovo je odvetnik, ki ve, kaj je treba reči oz. nima pojma, zato pa se ne more zareči). Potem me zmoti to, da mati nikoli ne govori z mediji ali redkokdaj, kar je tudi zelo pomenljivo, saj se že navzven vidi, da je manj uravnovešena od očeta, poleg tega pa skušajo graditi lik zlomljene matere, ki niti govoriti ne mora. To je pa tisto najbolj podcenjujoče: imeti ljudi za bebce!
anunaki
22. 12. 2008 01.38
No, ni lepo, da se nas zajebava z njihovo resnico. Če so hčerko \"prodali\" za višje namene, naj bi bili tiho. Je pa res, da tega ne bi mogli opravičiti pred javnostjo v domačem kraju. Ubogi otrok. In takih, \"ugrabljenih\" otrok je na svetu še pa še. So t.i. izginuli otroci. Nič na tem svetu ne more izginiti, razen, če se to tako hoče.
annavi
22. 12. 2008 00.33
eh... ce bi ta \"starsa\" mela vsaj mal srca, je nebi niti pustila zaprte v apartmaju v tujem kraju kakor da je stvar. normaln clovek tega se zivali neb narediu, ne pa lastnemu otroku! ce nista znala skrbet za puncko dokler sta jo mela, ne rabta niti zdaj iskat vso to medijsko pozornost ko takih idiotou je ze itaq vec kot prevec...
danijelmachin
22. 12. 2008 00.14
marelično olje , ki deluje proti raku verjamete ali pa ne to je vaša stvar, dobite na telefonski : 040 716 148
danijelmachin
22. 12. 2008 00.13
tisti ki jo je ugrabil ali pa celo ubil ga bi bilo treba obesti, kajti takšni si ne zaslužijo življenja, to naredijo samo blazneži ki so malo zaostali, njeno življenje je vredno na tam svetu toliko kakor tvoje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...
sprajt
21. 12. 2008 23.52
pa daj nehajte že enkrat z tem otrokom...vsako minuto en umre v afriki zaradi lakote tu pa gnjavijo že 2 leti o tem frocu...sprijaznit se bo treba da svet ni več to kaj je bil pa pika.
antares512
21. 12. 2008 23.43
2 leti je že ni. možnosti, da najdejo pogrešano (ugrabljeno) osebo živo, so največje v prvih 3eh do 4ih dneh, ne pa faking dve leti. pa če jo je nekdo ugrabu, bi vrjetn zahtevu kej za njo. če jo je pa pijan fotr pretepu ko je pršu dumu z večerje pa sta jo staradva skrila, je pa druga stvar. u dveh letih, če je res še živa, se je tolk spremenila,alpa hej! mogoč so jo pa tisti k so jo ugrabl spremenil. si vrjetn lahk prvoščjo kašnga privatnga pa zvestega plastika. glede na to da jim že 2 leti uspeva da jo skrivajo, morjo bit res dobri anede. matr je folk naiun. pa ne ugrabljajo otrok po letoviščih d bi jih odpelal delat nekam, ne, takile postanejo spolni sužnji za bolne bogataše, v najbolšem primeru. nehite že s tem pompom okol nje, tisoče otrok zlorablajo dnevno, pa niso bli ugrabljeni. me zanima kolk tistih bi se vam zdel \"luškanih\" in podobno. serjete, sami neki dvoličneži. kok je luškana ja, kdaj ste pa nazadnje dejansko kej nardil?
bnika33_LLJ
21. 12. 2008 23.16
Lej kuk lusna puncka, pa to ne mors verjet kaj ljudje delajo vse z otroci... Groza res...
fmarty@email.si
21. 12. 2008 22.57
eni se norčujete, ampak mene pa vedno pr src zabili ko vidim da jo še vedno tako iščejo..........boga.......bog ve kje je,dobr se ji sigurn ne piše
Aliter
21. 12. 2008 22.56
Mah, koliko otrok vsak dan ugrabijo ali pa ubijejo pa nikogar ne briga. To Maddie bojo pa še 100 let po cajtngih vlačil...