Črna kronika

VIDEO: Psa strašila na Štajerskem

Celje, 11. 03. 2008 18.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na štajerski avtocesti sta potepuška psa ogrožala promet, pozneje pa še prebivalce Medloga. Ustrelili so ju.

Psa sta skušala napasti policista, ta pa ju je v samoobrambi ustrelil.
Psa sta skušala napasti policista, ta pa ju je v samoobrambi ustrelil. FOTO: POP TV

Celjski policisti so se morali danes večkrat odzvati na klice o dveh potepuških in napadalnih psih, ki sta tekala po avtocesti med Celjem in Lopato, nato pa ogrožala še prebivalce Medloga.

Policisti so prvo prijavo o psih dobili že nekaj pred pol deveto uro zjutraj, še eno pa dobrih 45 minut pozneje. Ko so policisti prišli na kraj dogodka, psov ni bilo več na avtocesti, saj jih je delavcem Darsa uspelo pregnati s cestišča.

Nekaj po 13. uri pa so policisti prejeli nov klic v zvezi s potepuškima psoma. Poklicala ju je krajanka Medloga, ki se je morala zaradi napadalnega vedenja psov umakniti v hišo. Pozneje jih je poklical še en občan Medloga, ki je povedal, da sta psa ogrožala tudi vaške otroke, ti pa so se prav tako skrili v hišo. Ko so policisti prišli v Medlog, se je eden od psov zagnal proti policistu, ki je psa ustrelil s službeno pištolo. Nato se je v policista pognal še drugi pes in tudi tega je policist ustrelil.

Policisti zdaj iščejo lastnika psov. Zaradi neupoštevanja določil Zakona o zaščiti živali je zanj predpisana sankcija v višini od 800 do 1.200 evrov.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (39)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

radovednaV
02. 07. 2008 15.18
Še premalo kazni je za lastnike,te naj dvigneji še višje,potem bo vsak premislil,kaj je bolj vredno-ne da jih spustijo na prostost.
izbruh@gmail.com
13. 03. 2008 09.15
Za posedovanje nevarne živali bi moral biti ravno takšen postopek kot za posedovanje orožja. Izpit, preizkus psihofizičnih sposobnosti in stroge kazni za nezakonito posedovanje. Potem bi imeli take živali samo ljudje, ki res znajo z njimi in ne vsak zafrustriran cepec, ki si danes nesmrtno želil psa, jutri pa ne ve več kaj bi z njim.
BlackUnicorn
13. 03. 2008 06.53
Saj psa res nista nič kriva! Kriv je lastnik!!!! Kriv je sistem, krive so premajhne kazni...itd, itd, itd! Policista pa sta pač ravnala tako kot sta. Je pa zanimivo, da je vsak pes posebaj napadel..... Najbrž bi tudi jaz ravnala podobno, čeprav imam zelo rada živali, vsako slabo ravnanje z njimi je meni osebo obsojanja vredno......ljudem, ki pa mučijo živali bi pa jaz naredila popolnoma isto...me zanima kako bi se počutili! Tisti, ki sovraži živali in jih je sposoben mučiti....... je po mojem mnenju prav tako sposoben sovražiti in mučiti človeka!!!! LP
_Maya_
12. 03. 2008 23.40
Lastnike bi trebalo vstrelit, ne pa psa!!!
Francek62
12. 03. 2008 16.11
trinity.126, točno tako. Najbolj bedno pa se mi potem zdijo izjave kvazi ljubiteljev živali (vprašanje, kako imajo taki radi ljudi), kako je bil postopek policistov nepravilen. Policisti vendar varujejo varnost ljudi! Vsaka čast, da sta se odločila tako. me zanima, kakšne komentarje bi imeli ti pametnjakoviči, če bi takšni psi napadli njihovega otroka?!
BlackUnicorn
12. 03. 2008 14.39
V Sloveniji je problem nadzor nad domačimi živalmi! Ta dva psa sta bila najbrž pri nekem NEUMNEM LASTNIKU! In sigurno sta lastnika imela...ker se drugače ne bi potikala skupaj! Prav žalosti me, ker so V sloveniji tako male kazni za mučenje in neodgovorno ravnanje z živalmi! Če bi bile kazni veliko večje, bi vsak prej pomislil predno bi si kakšno žival omislil (npr....... zavržen ljubljenec.....kazen 1000 EUR) Me zanima, kdo bi ga še zavrgu....seveda bi pa bilo prej potrebno sistematsko počipirat vse živali v Sloveniji, poostriti nadzor....če si lastnik živali brez čipa....KAZEN!!!! I In kmalu ne bi imeli več takšnih in drugačnih problemov!!! Drugače pa psa se mi resnično smilita....ODGOVOREN JE PA LASTNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!
soul@hitri.com
12. 03. 2008 14.39
psa verjetno ni tezko zadet med tekom proti zrtvi (policistu) ker tece naravnost proti plenu in ne cik cak ..... drugace pa pravilno , take popadljive pse je treba likvidirat
giglio
12. 03. 2008 14.17
hahaha Psa sta druzno strasila in napadala naokoli, pri policaju sta se pa odlocila, da se bo vsak posebej pomeril z njim. Kako vljudno in fer od njiju :))))))) Vsak, ki kaj ve o psih take lazi ne bo pofrustkal.
NinaP
12. 03. 2008 12.02
Sem velika ljubiteljica psov in ne prenesem mučenja le teh (v bistvu se že dolgo časa borim proti temu). Pa vseeno dam popolnoma prav policistu, ki ju je ustrelil. Če bi tuj pes, neprivezan in sam, ogrožal mene in moja psa, bi ga tudi poskusila onemogočiti - na tak ali drugačen način. Seveda kužota nista nič kriva, krivi so lastniki, ampak ker je v ljubi Slovniji tako veliko vrlih lastnikov pač kužoti nastradajo. Kaj pa mislite, da bi se zgodilo, če bi ta dva psa ujeli in jih odpeljali v zavetišče? Kdo bi bil tako pogumen, da bi posvojil starega, napadalnega psa?
mega234430
12. 03. 2008 09.43
Pravilno da so jih ustrelili,samo jaz se vprašam kje so lastniki teh psov??Psi so sveje početje plačali z smrtjo,sedaj še velika denarna kazen lastnikom !!!
civitasstain@gmail.com
12. 03. 2008 09.15
parefin Joj, joj, joj......Pa se še laho svobodno gibaš po naši Sloveniji. Ti si ja za umobolnico. Javi se pri njih, boš kmalu dobil prosto posteljo......
fljuskus
12. 03. 2008 09.05
Ali sta ga psa napadla ali ne je policist ravnal prav. Potepuški psi so zelo nevarni, še posebej, ko se zberejo v par ali trop. Celotna stvar zgleda res kavbojsko, ampak tako je in bo, dokler ne dobimo slovenske RSPCA...
izbruh@gmail.com
12. 03. 2008 09.00
Sprašujem se, kam gre ta svet, da se ljudem bolj smilijo nevarni psi kot pa ljudje, ki lahko postanejo njihove žrtve. Spomnimo se možakarja, ki so ga mastifi neke zdravnice iz Zdravstvenega doma Bežigrad skoraj do smrti pogrizli, da o stotinah drugih primerov napadov divjih psov na ljudi ne govorim. Hudiča, ti dve mrcini bi lahko do smrti pogrizli kakšnega otroka! Kdor postavlja žival pred človeka, psa pred svojo lastno vrsto, naj se vpraša, kaj je narobe z njim. Ponavadi so največji ljubitelji živali tisti, ki ne znajo imeti normalnih odnosov s soljudmi. Žival je pač vedno prijazna s teboj, če jo le pogosto crkljaš in ji daješ čokolado. Dajmo že enkrat razčistit: eno je sadistično izživljanje nad živalmi, drugo je pa nasilje živali nad ljudmi, še posebej v urbanih naseljih. Na svetu je gotovo milijarda ljudi, ki se jim godi slabše kot raznim Fifijem in Rexom na zahodu, pa nas prav malo briga za njih, za vsako ustreljeno mrcino pa t.i. ljubitelji živali skačejo do stropa.
nekdo...
12. 03. 2008 08.55
sandimisevski da ne pridem jaz tebe zbincat
strelka23
12. 03. 2008 06.58
Dobro,da so jih pospravili.Policisti pa naj bojo za vzgled policistom iz G.Radgone.
PAREFIN: Ti si se po teh sanjah katere si tukaj napisal stoprocentno zjutraj zbudil s KAHLO na glavi.HAHAHAHAHA
Fancy.alien
11. 03. 2008 23.54
parefin.....lahko bi vsaj nehal kopirat enga in istega posta...da lahko si vsaj mal bol izviren-------prtedlagam urednikom, da mu blokirajo IP.....
grozd19
11. 03. 2008 23.52
Prav je da jih je postrelil, Taki nevarni psi nimajo kaj iskati med ljudmi!!! Žival je nevarna, lepo je sedeti doma na usnjenem sedežu in komentirat ˝uboga kužka˝... Rad bi videl kako bi bilo če bi se znašla na vašem dvorišču!!!
Jakob1311
11. 03. 2008 23.12
hm... zanimivo, da sta se kar oba dva psa pognala v policista.. najprej en nato pa drugi... lepo zrežirano. Pomoje je plavac prišel pa ustrelil oba.
Sandi Miševski 1
11. 03. 2008 22.37
nemors psa ubit,lahk bi ga saj zbinco