Črna kronika

VIDEO: Prijeli moškega, ki naj bi posilil in umoril 11-letnico

Berlin, 28. 03. 2012 10.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Nemčiji so prijeli osumljenca, sicer mlajšega moškega, ki naj bi okrutno posilil in umoril deklico. Njeno truplo so odkrili na parkirišču pred nakupovalnim središčem. Je bil dekličin prijatelj priča okrutnemu dejanju? Fant je še vedno v šoku.

Nemška policija je prijela moškega, ki ga sumijo, da je posilil in umoril 11-letnico. Zločin se je zgodil v soboto v mestu Emden na severozahodu Nemčije. Predstavnica policije je potrdila, da so moškega prijeli, a več podatkov zaradi interesa preiskave ni želela razkriti.

Nemški mediji poročajo, da so osumljenca prijeli le 500 metrov od kraja zločina, pri tem pa jim je pomagal posnetek nadzornih kamer. 

Osumljenca umora 11-letne deklice so posnele nadzorne kamere na parkirišču nakupovalnega središča.
Osumljenca umora 11-letne deklice so posnele nadzorne kamere na parkirišču nakupovalnega središča. FOTO: Nemška policija

Policisti so dejali, da so jih ljudje zasuli s klici, ko so v javnosti predvajali posnetek osumljenca. Na podlagi teh podatkov in drugega dokaznega gradiva so moškega izredno hitro prijeli, s tem pa preprečili morebitne nove žrtve. Gre za mlajšega moškega, za katerega pa ni znano, ali je imel v preteklosti že opravka s policijo oziroma ali je odgovoren za kakšno podobno kaznivo dejanje.

Po pisanju nemških medijev je 11-letna Lena v soboto popoldne skupaj z vrstnikom odšla do ribnika, kjer sta hranila račke. Razšla naj bi se v bližini parkirišča pred nakupovalnim središčem. Čez nekaj ur pa je varnostnik na parkirišču našel umorjeno Leno. Njen prijatelj je še vedno v šoku. Ker je njegovo pričanje precej nepovezano, ni jasno, ali je bil priča zločinu. Preiskovalci za trdno vedo le, da se je zvečer vrnil domov in staršem povedal, da je Lena izginila.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (26)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bozanz84
29. 03. 2012 03.18
+4
javno vješanje
hanse
28. 03. 2012 15.02
+10
Če je kriv, mu naj celotna vas sodi, javno...
Berstuk
28. 03. 2012 16.55
+5
WikiX
28. 03. 2012 13.59
+4
11 let... Nekaj pa mi vseeno ne gre v račun, tudi nemški mediji imajo svoje finte. Posilstvo naj bi se zgodilo na parkirišču, pred javnim nakupovalnim središčem, kar se mi zdi precej nenavadno, tudi zločinec ni mogel vedeti, da varnostnika nekaj ur ne bo, na svojem rednem obhodu, je pa verjetno vedel za varnostne kamere, ki se jim je med prihodom na kraj dejanja oziroma med pobegom izgognil. Na posnetku, oseba hodi umirjeno in počasi, niti najmanj ne deluje, kot da je pravkar koga posilil in celo ubil otroka, mogoče kaže prihod storilca na kraj zločina, ampak kam je potem pobegnil? Iz članka ni jasno, koliko časa je minilo, preden sta se punčka in njen vrstnik razšla, tudi ne vemo, kakšne poškodbe je imela na telesu, če se je močno upirala in mogoče celo nekaj časa bežala pred napadalcem, marsikaj bo znano iz DNK analize, saj je zagotovo pustil sledove na njenem, pa tudi na svojem telesu. Zato se ne bi čudil, če je ni morilec najprej ugrabil, onesposobil, kam odpeljal in potem na hitro odložil kje na javnem mestu, da bi prikril sledi za sabo. Povsem mogoče je, da ju je opazil oziroma zalezoval že na poti ob ribniku, obstaja pa tudi možnost, da je morilec povezan z njenim vrstnikom ali celo njeno družino, kajti glede na to, da sta šla hranit račke ob ribniku, punčka verjetno ni bila promiskuitetna, izzivalna ali vpletena v kakšne take združbe.
WikiX
28. 03. 2012 14.03
+3
Ob tako grozljivih umorih, se je lahko prepustiti sovraštvu, ljudje impulzivno reagirajo in hočejo linčati storilca, kot bi s tem hoteli potešiti še nekaj v sebi, čeprav jih dogodek neposredno ne zadeva, vendar je le redko kdaj tako enostavno. Na srečo, so Nemci civilizirana družba in se zavedajo, da je pomembno razumeti kaj se dogaja v glavah zločincev, največkrat gre za zelo zapletene psihosocialne procese, ki stimulirajo prvinske, živalske nagone ter lahko privedejo do takih nerazumnih dejanj, žal se vse prevečkrat odkriva, da je duševna bolezen v veliki meri posledica okolja oziroma ignorance družbe, ki bi morala in bi lahko veliko prej začela pomagati reševati posameznikove probleme, saj nanje tudi močno vpliva. Pravim na srečo tudi zato, ker država skoraj nikoli ni pravična, ne najdejo vedno pravega storilca, če pa že, je situacija le redko tako preprosta, kot jo opisujejo na sodiščih, zato je dobro, da se države izogibajo smrtni kazni in mučenju, kot na primer kastraciji ali pohabljenju tistih, ki so že itak duševni invalidi. To so skrajno tragične, usodne ter zelo boleče stvari, ki se jih ne da več popraviti, venadr obstajajo tudi veliko bolj humani in učinkoviti načini, da žrtve oziroma trpeči svojci dobijo vsaj nekaj zadoščenja.
ripcops
28. 03. 2012 14.34
+0
Morana7
28. 03. 2012 15.05
+3
Nekdo ki to počne je resnično duševni invalid to ti dam prav ampak kot takšen se ne bo odločil: Jaz grem pa zdaj na tablete, ki mi bodo izničile spolno slo..... tako bi razmišljal racionalni človek, ki mu takšno dejanje na kraj pameti ne pade. Si pri vsej tej pisariji morda pomislil tudi na deklico..staro 11 let ki jo je nekdo posilil in ubil ? Žal tega dejanja ni moč izničiti ...kar pa sodišče lahko naredi je, da prepreči, da bi se kaj takšnega ponovilo , brez skrivanja za "humanostjo", ker to tako ali tako v osnovi nismo ...žal in dokler se bomo fine delali in se skrivali za nekimi praznimi besedami ne bo nič bolje kajti dejanja...sankcije so tiste, ki peljejo v pravo smer .....tole tvoje zgoraj napisano je pa lahko zgolj prazno pletinčenje v kakšnem parlamentu...... Verjemi, če bi šlo za tvojega otroka bi kaj hitro pozabil na tale post.
Borut Pahor 1
28. 03. 2012 15.43
+0
če je bil zmožen kej tazga narest je najbrž psihopat ki ne čuti sočutja in se vrjetn tut ne boji če ga ujamejo zato pa je tok mirno odšetov!
WikiX
29. 03. 2012 08.13
Morana7, vsaka odrasla ženska je bila enkrat 11 letna deklica, kot vidiš, niso bile vse posiljene in ubite. Mogoče so morilci prav zato nevarni, ker je težko razumeti, da lahko sploh komu pride na misel kaj takega. Tudi niso vsi umori nujno še posilstva, ljudje ubijajo iz različnih vzgibov, iz verske blaznosti na primer. Tako mlad otrok ni erotičen objekt, za temi vzgibi se skriva še vse kaj drugega kot spolna sla, v glavi je, ne v očeh. Dvomim, da komu kar na lepem poči film, običajno se prava duševna bolezen razvija skozi leta, celo desetletja, pa tega iz nekih razlogov nihče ne opazi. V Nemčiji na primer, je bilo najhuje po 2.svetovni vojni, menda je jasno, da se zmagovalci niso trudili še z vzgojo morale in zavesti, dvomim, da si na kdo predstavljati, koliko jih je bilo mučenih, posiljenih in ubitih v tistih letih, večina zločinov je ostala nekaznovana, podobno kot še veliko hujše strahote, ki so jih med vojno zagrešili nacisti. Najprej smo ljudje, karkoli že to pomeni, šele potem humanisti in druge sociološke etikete, ne da se tega pozdraviti s tabletami in uničiti z linči. Brez skrbi, da sem se spravil komentirat predvsem zaradi uboge nedolžne deklice, vendar ne trpijo mrtvi, živi trpijo in edino mi lahko tudi kaj spremenimo. Izprašaj svoja lastna čustva in boš verjetno sama hitro ugotovila, da marsikaj ne razumemo, včasih celo ne moremo, nočemo razumeti, mar niso to najbolj plodna tla za gojenje brezumnega sovraštva in končno nasilja?
WikiX
29. 03. 2012 11.37
Naj zaključim komentar z mislijo, zaradi katere sem se s tem sploh trudil. Potem, ko sem prebral skromne podatke v članku, mi je najprej padlo na pamet, da bi lahko bil storilec tudi vrstnik deklice, s katerim sta šla skupaj \"krmiti račke\", to sicer ni nič posebnega, vendar fante in punce pri teh letih zanimajo še druge oblike druženja. Na zahodu ni nenavadno, da se tako mladi spuščajo v spolne igrice, odnos bi se lahko zgodil tudi ob ribniku, fantek je bil ob srečanju s preiskovalci v šoku, čeprav to ne pojasni, kaj se je dogajalo na parkirišču, kako bi jo spravil tja oziroma bi jo lahko tam tako poškodoval, da je zaradi posledic umrla. Je pa takšno razmišljanje dovolj, da ni dobro prehitro sklepati in verjeti vse, kar nam sporočajo mediji, če bi šlo za tako mladega in verjetno v tem primeru zelo travmatiziranega storilca, bi se najbrž marsikdo zamislil, preden bi tudi zanj zahteval smrtno kazen ali pohabljenje, v imenu ljudstva. Sicer pa upam, da bodo mediji spremljali tudi to zgodbo in bomo izvedeli resnico, saj tako spoznavamo tudi našo družbo, nenazadnje tudi sami sebe.
timering
28. 03. 2012 13.35
+11
pa a ste vi normalni popovci?? kak posnetek pa objavlate ? enga ko hodi in to je to ..SRAMOTA NOVINARSKA
JezekTekaTeka32
28. 03. 2012 13.05
-3
Da ni spet neki import mehamed ... ker bo spet cela štala ...
strelac86
28. 03. 2012 13.25
+16
ne se bat, ce bi bio bi takoj z veseljem povedali! ali je muhamed ali je david al kaj ze vseeno je ta manijak in je treba obsodit po serijatski zakon!
fuckchelsea
28. 03. 2012 13.02
+20
za take bi jst uvedu smtno kazen
mhm_mhm
28. 03. 2012 12.44
+29
Včasih ne morem verjet, da take pošasti lahko obstajajo. Ko ljudje kaj ukradejo, naredijo kako napako, nesrečo, to še razumem. Poslala bi jih na družbeno koristno delo in skupinske terapije. Ko pa se gre za hudo fizično nasilje, umor, spolno nedotakljivost.. bi morala bit družba zavarovana tako, da tak človek ne bi imel nikoli več najmanjše možnosti, da kaj od tega ponovi. Vsem tem zločinom bi jaz dala najmanj dosmrtno brez možnosti pomilostitve.
Lope
28. 03. 2012 12.39
+13
V nedeljo zvečer sem na TV-ju gledal oddajo (brez komentarjev in brez glasbe) o industrijski predelavi hrane v Evropi in me je postalo sram, da jem meso. Ampak eno takšno veliko avtomatizirano klavnico bi dal zgraditi za morilce, posiljevalce, pedofile, ugrabitelje in ostale najhujše zločince. Lepše bi bilo na jeklenih kavljih nad tekočim trakom za noge obešene videti te nagnusne morilce, kot pa piščance, svinje, krave, bike in druge živali, ki niso nič krive in morajo umreti na zelo krute načine, da jih mi potem pojemo.
hanse
28. 03. 2012 15.00
+4
en_jest
28. 03. 2012 12.18
+28
spustil bi ga na prosto v naselju kjer je stanovala uboga deklica... in upam, da se mu ne bi prehitro končalo ampak bi trajalo in trajalo in trajalo...
HellWolf
28. 03. 2012 12.12
+9
staršem bucike roke in pred niju postavit morilca... ne bo lepo zgledalo.
Gavrane20
28. 03. 2012 12.12
+28
nism pristas smrtne kazni ampak za nekatere izjeme kot za tegale je povsem upravicena brez milosti brez kancka milosti bi mu jo prisodil !!!
Morana7
28. 03. 2012 11.47
+44
In potem imajo takšni osebki pravico da jih ne kastrirajo...pravico, da svoje dejanje ponovijo....bolano tu ne bi smelo bit milosti...
mzero123
28. 03. 2012 11.57
+17
se povsem strinjam s tabo, pri takšnih primerih ne bi smelo bit milosti, sam ker pač pol rečejo da mu ne smemo vzet pravice oz nevem kaj še.
saoirse
28. 03. 2012 11.46
+31
šokantna tragedija,nedolžna punčka,šla hranit račke in končala v krempljih pedofilskega monstruma,nepredstavljiva groza.
PuppetMaster09
28. 03. 2012 11.48
+25
br.0001s
28. 03. 2012 11.38
+41
Ne prenesem ljudi ki se izživljajo nad šibkejšimi. ostalo bom zadržal za sebe...
PuppetMaster09
28. 03. 2012 11.37
+45
takšne pošasti nimajo kaj iskati na tem svetu