Črna kronika

VIDEO: Srbsko notranje ministrstvo objavilo posnetke ugrabiteljev deklice

Beograd, 21. 03. 2015 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Srbsko ministrstvo za notranje zadeve je objavilo posnetke gibanja treh francoskih državljanov, ki so v Beogradu ugrabili dveletno deklico. "S hitro policijsko akcijo smo dokazali, da ne bomo dovolili, da Srbija postane poligon za kriminalne skupine, ki se ukvarjajo s trgovino z ljudmi in kradejo naše otroke, da bi jih prodali v tujino," je ob tem dejal minister Stefanović.

Srbsko ministrstvo za notranje zadeve je objavilo posnetke gibanja treh francoskih državljanov, ki so v beograjskem naselju bratov Jerković ugrabili dveletno deklico.

Namen objave posnetkov je v tem, da dokažejo, da je policija v sodelovanju s tožilstvom analizirala vsak element tega kaznivega dejanja, je povedal notranji minister Nebojša Stefanović.

Izrazil je upanje, da do česa takega ne bo prišlo nikoli več, a hkrati poudaril, da je Srbija pripravljena na to. "Ugrabitev naše male someščanke je bila novica, ki je vznemirila celotno Srbijo, vsakega starša in vsakega meščana. S hitro policijsko akcijo smo dokazali, da ne bomo dovolili, da Srbija postane poligon za kriminalne skupine, ki se ukvarjajo s trgovino z ljudmi in kradejo naše otroke, da bi jih prodali v tujini," je še povedal Stefanović.

Srbska policija in tožilstvo bosta po njegovih besedah v sodelovanju s francoskimi kolegi in policisti drugih evropskih držav pokazala, da sta se pripravljena zoperstaviti tovrstni obliki kriminala. "Z močnim preventivnim delovanjem želimo preprečiti kriminalcem, da sploh pridejo k nam s takim namenom," je še dejal.

Spomnimo

Kot je znano, so osumljenci v petek, 13. marca, sredi belega dne ženski iz naročja iztrgali otroka in pobegnili s sivim BMW-jem, a jih je policija po dveh urah ujela na cestninski postaji Šimanovci na avtocesti Beograd – Šid. Trojica naj bi policistom povedala, da je fotografije deklice in vse potrebne informacije o njej našla prek svetovnega spleta. V Srbijo so se odpravili, da bi jo ugrabili in jo izkoristili za sodni boj v primeru skrbništva, nato pa so jo nameravali vrnili v Srbijo, so še povedali. A strokovnjaki ocenjujejo, da so takšne akcije veliko predrage za manjše kriminalce, zato gre skoraj zagotovo za trgovino z ljudmi. Preiskovalni sodnik je za osumljence odredil 30-dnevni pripor.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1