Črna kronika

VIDEO: Nihče mu ni pomagal

Hardford, 06. 06. 2008 13.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ogromno prič je videlo, kako je avto povozil 78-letnika, vendar je trajalo kar nekaj časa, preden so do nesrečnega moškega mimoidoči pristopili.

Posnetek prometne nesreče
Posnetek prometne nesreče FOTO: HPD

Ameriška policija je objavila posnetek, na katerem je jasno razvidno, kako 78-letnika povozi avtomobil. Ko negibno obleži na tleh, mu ne pomaga nihče.

Ne ustavijo se niti avtomobili niti pešci. Šele čez nekaj trenutkov začnejo k ponesrečencu pristopati mimoidoči.

Nesrečo sta povzročila dva avtomobila, ki sta divjala po cesti. Oba sta vozila hitro, drugi avtomobil je preganjal prvega. Priče pravijo, da sta avtomobila prevozila rdečo luč in nato prehitevala ostala vozila, nato pa je drugi avtomobil zbil 78-letnika.

Posnetek prometne nesreče
Posnetek prometne nesreče FOTO: HPD

Ponesrečenec je trenutno v kritičnem stanju in je paraliziran od vratu navzdol.

Hardfordska policija zbira podatke o nesreči, ki se je sicer zgodila že 30. maja. Zdaj so se odločili, da objavijo posnetek dogajanja, saj upajo, da jim bo pomagal najti krivca nesreče.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (121)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

space22
08. 06. 2008 16.23
pa ta nesreča se je zgodila nekje u ljubljan
space22
08. 06. 2008 16.22
prav gotovo da ste slovenci tako dobri da bi pomagal u nesreči, ko je nesreča ste vsi nervozni u koloni in se še rešilcu nočete umaknit, sram vas je lahko da so taki rezultati u anketi, k vem da ste se vsi zlagali, vem tudi za en primer ko se je en u nesreči smrtno ponesrečil, ste vsi mim vozili nobenga ni brigalo da je en umrl
user55
08. 06. 2008 15.40
Za take pobege z mesta nesreče pa res ni potrebno iti v Ameriko - jih imamo doma dovollj.
Ramzess
08. 06. 2008 15.11
Malena__79 ima kar prav, ni lepo, da so mrtvega kar pustili ob stopnicah, najbrž celo odkritega, saj ne da bi denimo otroke to kaj vznemirjalo, saj vedo kaj je smrt, in vse ostalo. Ampak vseno ni lepo, telo se pač umakne, premakne na primerno mesto, se ga pokrije in pristojni (reševalec ali policaj) zraven njega počakajo na ustrezen prevoz. Nič tako grazioznega, povsem normalen postopek v takem primeru. Sklepati gre, da je ta možakar tam očitno bil sam, brez svojcev, ki bi vsekakor ustrezno ukrepali. Vprašanje je, če bi šlo za otroka, tudi kakšen takšen se včasih utopi, bi dotični reševalci ravnali enako, najbrž bi, če ne bi bilo otrokovih staršev zraven, ki takega ravnanja, pa čeprav gre za telo, lupino, ne bi dopustili. Kakšen je odnost do mrtvih, oz. njihovih teles, takšne je odnos do živih, živih v težavah. V drugem primeru, je težko reči zakaj so policaji tako ravnali, je pa telo zelo nehumano početje, ki je dveh brezdvoma stalo življenja. Težko je verjeti, da je kaj takega mogoče, ampak očitno je da nekateri, dajejo prednost izvajanju togih zakonov, kot nujni medicinski moči. Posledice pa so potem takšne. Dvomim, da so dotični policaji za svoje početje kazensko odgovarjali, saj so se, kot pač vedno, zgolj držali zakonov, ki pa žal NE prepovedujejo nudenja nujne medicinske pomoči. Kaj si tretji fant, po sreči preživeli, o vsem tem mislil, ne moremo vedeti, zagotovo pa ni bil zadovoljen. Poličaji včasih ravnajo zelo čudno in nelogično, ne želijo, nočejo, da bi povzročitelj kam šel, pa čeprav zato umre. Ko že rečeno, očitno je da nekateri, dajejo prednost izvajanju togih zakonov, kot nujni medicinski moči. Civokram="Isto delajo starši z otroci. Kakšno vzgojno sporočilo dobijo le ti, če ga starš pelje čez cesto kjer ni prehoda" Ja pa res, tudi sam sem to že večkrat videl, ko pa tak otrok konča pod kolesi avtomobila, potem jok in stok do neba in nazaj, vsega pa rutinsko kriv voznik, na take starše pa ne gre nobena odgovornost, le sožalja so deležni, ne pa tudi graje, ki bi so jo vsekakor zaslužili. Malce se zamislimo nad tem.
rastafarjanka
08. 06. 2008 12.20
komentar malena_79 .... če je tip umrl, kaj naj ? Spremenim preteklost? ... nismo hinavski, nesramni in brezčutni. Samo ne moremo doktorirati iz tega, ker je tip umrl. Jaz osebno, če umre kateremu mojemu znancu kak prijatelj, svojci.... in jih jaz ne poznam, mu več kot sožalja ne morm izreči. Jaz ne občutim ničesar. Ne vem zakaj bi občutila do nekoga ki je že pol ure mrtev na plaži in čakajo mrliški avto da ga odpelje, sploh pa tipa bi prvič in zadnjič v svojem življenju videla.
malena__79@hotmail.com
08. 06. 2008 08.27
..še en primer naj napišem. Nesreča v zgodnjih jutranjih urah.3 mladi v avtu,stokajo za pomoč.Policija je na kraju dogodka ter NE pomaga!!!!!ustavimo avto in moj fant skoči ven iz avta ter želi pomagat ponesrečencem.Vendar mu policisti ne dovolijo.!!Rešilca ni bilo,od nikode ,več kot 25 minut.Kasneje sta dva umrla.Ali mi lahko kdo obrazloži zakaj policija ni dovolila,da jim nudimo pomoč???!!??
malena__79@hotmail.com
08. 06. 2008 08.07
dobro jutro Slovenija.!Res je slovenci nismo nič boljši od teh američanov.Naj napišem primer na plaži,kjer se je mož utopil in reševalci so mu nudili prvo pomoč,vendar je umrl.In zdaj prihaja ČISTA RESNICA in BREZČUSTNOST,do človeka.Rečevalci so se umaknili ter poklicali mrtviški avto.Mrtev človek je ležal na soncu 30minut in več,na vročem betonu,tik ob stopnicah za vhod v vodo.Otroci in odrasli so HODILI MIMO po stopnicah se kopat v vodo.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ostali so ležali,se sončili..Človek pa je ležal mrtev.Žalostno!!!!!!!!!!!!!!!!Nič nismo boljši od teh američanov.Ljudje smo hinavski,nesramni in brezčutni!
civokram
08. 06. 2008 07.18
A je to sploh mogoče. Ljudje, ki so tam stali, gledali in ne pomagali so sokrivi. Kar se pa starca tiče - tok star pa brez pameti. Sicer jih pa pri nas vsak dan vidiš kako skačejo čez Celovško al Dunajsko 20m od prehoda. Zraven si pa mislijo sej bo šofer že ustavu, iz moralnih razlogov me ne bo kr povozu. Če pa kdo ne more(al pa noče?) ustavit so pa začudeni in zgroženi nad "norci" na cesti. Svašta. Isto delajo starši z otroci. Kakšno vzgojno sporočilo dobijo le ti, če ga starš pelje čez cesto kjer ni prehoda, zraven mu pa pridiga, nikoli čez redečo pa tam kjer ni prehoda pa blabla....
okhasan1
07. 06. 2008 22.06
ne vem več v kakšnem svetu živim...
pc_rezerva@hotmail.com
07. 06. 2008 21.51
# tycoon " pozorno si oglej posnetek! prometna pasova ločujeta dve neprekinjeni črti! ti to kaj pove? " Da moraš bit osel da greš tam čez cesto hodit. Ne vem kaj si ti druga mel v mislih. Da če avti ne smejo se tam prehitevat... lahk zato pešči vmes skačejo???
SEJ BO
07. 06. 2008 15.15
TA JE ITAK BREME ZA SPIZ..HA,HA,HA,HA,HA
vlajko
07. 06. 2008 13.59
ej imbecili... bistvo tega posnetka je.... DA POMAGAŠ ČLOVEKU sam to je point...NČ DRUZGA kle se pogovarjamo o miljon pojmih k so u zda čist drgačni kukr kle.... sam ena stvar ni drgačna....... in to je OBČUTEK ZA SOČLOVEKA....... profesorji ste usi
vlajko
07. 06. 2008 13.56
edini k ma kej pojma je tale gojčič....vsi ostalo ste baksuzi na kubik.....kakšne pokate....... pejt usi na kšn tečaj, al pa si kako drgač drgač pomagite ker ta razmišljanja so totalno mem.... več solidarnosti pokažejo živali, in tut več RAZUMA................idijoti sine30...ti pa odjebi, a ti je jasno...pejt tja od kjer si pršu, če ti slovenija ni ušeč... najbl mi greste na K***C taki, k šinfate slo, da kako je u bosni zakon, in v srbiji in drgje po svetu.... kva ste sploh pršli sm, pejte tja pa delite za 200evr kot veterinarji pa da vs pol vidm....
Ramzess
07. 06. 2008 13.12
Nadaljevanje teksta: Ko jih je kasneje, za žensko je bilo žal že prepozno, policija vprašala, zakaj ji niso pomagali, so vsi odgovorili, da NISO HOTELI BITI VPLETENI, razumete NISO HOTELI BITI VPLETENI v zločin. To je kar pogost strah pri pričah zločinov. Sicer je razumljivo, saj policija neredko obtoži tiste, ki jih zaloti pri žrtvi, čeprav so ji hoteli le pomagati, še toliko huje je, če je žrtev otrok. Po eni strani take ljudi razumemo, ampak, saj mi ne ravnali nič drugače, če ne bi bili prepričani, da ne bo težav. Policija je, enkrat začne 'pregon', neomajna do konca, nedolžni 'reševalec' (četudi bližnji sorodnik) pa je ožigosan doživljenjsko. To ni šala. Rewritable="če komu tam pomagaš in si nestrokoven, te lahko pozneje toži. Tudi zdravniki, če niso v službi, v tem primeru raje ne pomagajo, ker jih v tem primeru zavarovalnica ne krije. Taki primeri so tam znani in očitno so si ljudje s sodnim sistemom to sami pridelal. Majo, kar so hotel." Žal res. Zanimivo pa je, da ta 'resnica' ne velja za velike nesreče in katastrofe. Ne samo ZDA, povsod je tako, zgodovina pozna veliko tovrstnih nečloveških primerov, tudi ko so žrtve bili otroci, ki jim nihče od zijal ni pomagal. Očitno nekateri 'uživajo' v prizorih, ko se drugi (odrasli ali otroci) mučijo, borijo za življenje, in naposled umrejo, pred očmi ljudi. Pred leti so trije otroci, pozimi, ko se jim je udrl led na nekem avstrijskem jezeru, utonili pred očmi mnogih ljudi, ki so njihovo agonijo samo opazovali. Kako lahko taki ljudje sploh lahko še mirno spijo.
Ramzess
07. 06. 2008 13.07
Sine30="pa kaj je z vami a mislte da se v Sloveniji ne more kaj takega zgodit, so že delal raziskave pa so ljudje se dalj casa ležal na tleh pa jim noben ni pomagal, razlika je sam ta, da v ameriki vsaj policaj hitr pride pr nas pa še to ne." Sine, kakšne raziskave pa imaš v mislih, morda v takem amaterskem stilu, kot so jih imeli pri nas. Kdo bo pa 'pomagal' človeku, ki napada, omedlevice, ali podobnega še zaigrati ne zna, mislim halo. Slaba igra se na daleč vidi. Yamahca="pač ZDA..." Ne samo ZDA, povsod je tako, zgodovina pozna veliko tovrstnih nečloveških primerov, tudi ko so žrtve bili otroci, ki jim nihče od zijal ni pomagal. Očitno nekateri 'uživajo' v prizorih, ko se drugi (odrasli ali otroci) mučijo, borijo za življenje, in naposled umrejo. Artan="Njen približno 18-letni sin, sopotnik v njenem avtu, pa je ves čas le govori "mami pust pijanca, greva..." Na misel mu ni prišlo da bi malo uporabil svoje mišice..." Današnja mladina, morda se spomnite primera pri nas, ko je fantek Edis (12) samo v spodnjih hlačah skočil v šoštanjsko jezero in rešil utapljajočega prijatelja Alena (5). Bližini so se postopali mladi (~20) fantje, ki se fanku v spodnjicah rogali, medtem kojih je njegova mama zaman prosila da naj pomagajo. Ko so prišli policaji so ijo pobrisali... Ta fantek je za nagrado za svojo požrtvovalnost in človečnost dobil kolo od Marjana Podobnika. HostMaster="Nihče mu ni pomagal-----------jst mu tud nebi. zakaj? zato ker lahko narediš več škode kot koristi! lahko ima človek poškodovano hrbtenico, samo glavo premakneš lahko postane hrom ali celo umre, če mu narediš posledice te pa še toži zaradi malomarnosti itd. ko vidim kakšno nesrečo raje pokličem reševalca in oni to zrihtajo ker so za to usposobljeni!" Saj je po eni strani tudi res, če ne znaš in nisi prepričan da bi znal, je bolje, da ne narediš nič, sicer pa tudi reševalci v vnemi, ker preveč slepo sledijo pravilom, lahko naredijo prenekatero napako, in niso nujno jamstvo, da se bo izšlo brez težav, tudi ti, tako kot zdravniki, radi ubirajo lažje poti. Drug problem so svojci, oz starši otrok, ki preradi naredijo kakšno neumnost (objemaje in stiskanje otroka), ki je ne smeli, če želijo, da otrok preživi, pol pa je povzročitelj odgovoren za otrokovo smrt. Ali pa nedavni primer pri nas, romkinja (mati), ki je poškodovanega otroka stresala, hotela nato dati na motor, da bi ga peljala v bolnico, kar so preprečili, nato ga tlačila v avto lokalnega policaja in ga prisilila, da ju je peljal v bolnico. Zelo absurdno početje, če je ta otrok imel kakšno, da preživi, mu jo je ta romkinja vzela z enim zamahom. Romi pa so spravili na nesrečnega voznika, ki se še verjetno danes skriva po okoliških gozdovih vasi kjer ima hišo, medtem ko je njegova družina pri sorodnikih. Kdo je v tem primeru v resnici kriv za smrt otroka, je neznanka. Ljudje počnejo svašta, potem pa se brezplodno prepirajo, ne da sploh razumeli zakaj. Aaron-Heydar="Te pa raje gledajo in stokajo "oh, my god..."" Ja, to čisto res, ta 'oh my god' je pri amričanih in angležih že prava mantra, sposobni pa taki niso običajno nič, kaj šele da bi jim bilo jasno, da Bog nima pri tem nič. Neara="žalosten je primer ki se je zgodil pred leti (nevem katera država -ampak nima veze), ko je nekdo na ulici posilil in ubil žensko - vsem na očem. ljudje pa so bili v blokih in gledali skozi okna. nihče ni niti klical rešilca. ko je ta naposled le prišel, je bilo prepozno." Žalosten primer. Sem pret leti bral v Večeru nek članek v več delih, z naslovom 'Ali so še dobri ljudje', v katerem je bil, zraven še nekaj neverjetnih primerov, naveden tudi naslednji. Nek moški sredi ulice pretepa žensko do smrti, okrog stojijo ljudje in samo gledajo, nihče ne pomaga. Ko jih je
mc_burek@email.si
07. 06. 2008 11.41
se vidi efekt ovce, ko en gleda pol vsi sam gledajo noben nc en upa vse boli k*** ko pa en koncno stopi pol pa vsi za njem, pa ce on skoci v brezno itak vsi za njem....
Predjamc
07. 06. 2008 11.36
Egoizem in materializem očitno vlada, od tega pač nimaš nič da nekomu pomagaš, vsaj profitabilno gledano ne!
ljubislava
07. 06. 2008 11.22
mislim a ste vi normalni ljudje .................................. nimam kj druzga za rečt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...
superseb
07. 06. 2008 11.21
ti k si tok pameten pc_rezerva Če slučajno ne vidiš je dvojna neprikinjena črta, tk da nista ta dva mela kaj za iskat na tem pasu...in ja tud pri nas se najdejo taki robocopi, k prehitevajo pri dvojni neprekinjeni črti!!
mindfucker
07. 06. 2008 11.21
pc_rezerva: "pa še sonce je nizko in se vse blešči.."si pa res brihten. in ti si že naredil izpit za avto? pozorno si oglej posnetek! prometna pasova ločujeta dve neprekinjeni črti! ti to kaj pove?