Tujina

VIDEO: Na iztirjenem tovornem vlaku ni bilo strupenih snovi

Baltimore, 29. 05. 2013 07.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V trčenju tovornega vlaka in tovornjaka se je iztiril vlak. Zaradi silovite eksplozije in vonja po kemikalijah so se okoliški prebivalci bali, da je vlak prevažal strupene snovi. Vendar so preiskovalci potrdili, da na vlaku ni ničesar zdravju nevarnega.

Vlak
Vlak FOTO: Reuters Video

V predmestju ameriškega mesta Baltimore je včeraj tovorni vlak trčil v tovornjak. Trčenje je bilo tako silovito, da se je vlak iztiril. Prebivalci so lahko ob eksploziji slišali močan pok in videli črn dim, ki se je valil nad tem predelom Baltimora.

Lokalni časnik Baltimore Sun poroča, da je bil voznik tovornjaka, upokojeni gasilec, v trčenju težje poškodovan. Odpeljali so ga v bolnišnico, kjer je še vedno v kritičnem stanju. Drugih poškodovanih ni bilo.

Na kraju nesreče je nastalo tudi več manjših požarov, ki so jih gasilci hitro ukrotili.

Ker so po eksploziji priče poročale o vonju po kemikalijah, je obstajala bojazen, da bi lahko pri eksploziji zagorele strupene snovi. Toda preiskovalci so lokalne prebivalce pomirili z novico, da na vlaku ni bilo strupenih snovi in da ni potrebe po evakuaciji.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
30. 05. 2013 11.46
Kar oblasti rečejo, njeni strokovnjaki samo ponovijo. Nič novega.
romeno
29. 05. 2013 09.43
+1
Iz česa je bil ta vlak narejen? Ker že pri gorenju plastike se tvorijo zelo strupene stvari.
LovecNaKomuniste
29. 05. 2013 08.09
-3
Zarad takihle neurejenih ali pa urejenih nivojskih prehodov pri nas vlaki vozijo 30 km/h. Pač nikoli ne veš, kdaj bo kakšen norec, kljub rampam pripeljal na tire in vse skupaj razbil. Američani se na to ne ozirajo, zato pa imajo non stop probleme. Edina rešitev so izvennivojski prehodi. Sicer pa smo imeli mi baje v 70tih podobno situacijo. Železniška infrastruktura je bila še slabša kot danes, vendar je prišlo narodženje iz Beograda, da morajo ti. "brzivlaki" na vseh odsekih voziti najmanj 100 km/h. Tudi tam kjer se danes vozijo 30 km/h. Potem pa je bilo kar dosti železniških nesreč, tudi potniških vlakov in kar nekaj mrtvih. Pač če ne gre ne gre.... Brez veze silit.
Migremonadob
29. 05. 2013 08.03
-1
Teroristi napadajo, pazi terorist gre pa to ....
Jaka 3.3.
29. 05. 2013 08.02
+13
Gre za okolju prijazne strupene snovi...