Črna kronika

VIDEO: Na Kitajskem v tunelu zagorel šolski avtobus, umrlo 11 predšolskih otrok

Peking, 09. 05. 2017 10.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na vzhodu Kitajske je v tunelu zagorel šolski avtobus. V nesreči je umrlo vseh 11 predšolskih otrok in voznik, vzgojiteljica pa je hudo poškodovana. Zakaj je na vozilu izbruhnil požar, za zdaj še ni znano.

V provinci Šandong na vzhodu Kitajske je šolski avtobus prevažal predšolske otroke, ko se je zgodila tragedija. Vozilo je namreč v tunelu v kraju Weihai zagorelo, pri tem pa je umrlo vseh 11 otrok, ki so bili na avtobusu, in voznik, vzgojiteljica pa je utrpela hude poškodbe.

V nesreči so bili udeleženi otroci mednarodnega vrtca, ki ga obiskujejo predvsem južnokorejski otroci, poroča južnokorejska tiskovna agencija Yonhap.

Zakaj je avtobus zagorel, za zdaj še ni znano. Preiskava še poteka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pristaniško mesto Weihai leži blizu Korejskega polotoka, zato v tem kitajskem mestu z 2,8 milijona prebivalcev živi tudi veliko Južnokorejcev.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

picolin
09. 05. 2017 22.51
+0
če je bil avtobus na kitajskem izdelan pol ni nč novga da je prišlo do požara .enako kot kitajske gume ko nesmejo videt mokre ceste
Ramzess
09. 05. 2017 17.08
-6
Vsi vozili mimo, nihče jim ni pomagal, sami pa tudi ne. Samo ena spremljevalka, to je proti pravilom ... to bo katastrofa za ta vrtec, konec obratovanja obvezno.
FesterAdams
09. 05. 2017 18.44
+9
Ena spremljevalka na 11 otrok je dovolj. Je po standardu (15). Ta standard ppa seveda ne upošteva, da se bo kanta od avtobusa vžgala. Šofer bi moral takoj ustaviti in vozilo izprazniti. Zaradi nastanka nevarnih plinov bi se bilo treba čimprej ter čimdlje oddaljiti. Ostali vozniki niso ustavili prav zaradi dušljivih plinov.