Črna kronika

VIDEO: Na Hrvaškem aretirali Kamenika

Zagreb, 13. 03. 2008 08.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hrvaški policisti so v Opatiji aretirali Kristjana Kamenika, ki je vodil tamkajšno združbo tihotapcev mamil.

Hrvaški policisti so razbili veliko skupino tihotapcev, ki naj bi jo vodil slovenski državljan Kristjan Kamenik, v sodelovanju s hrvaškim državljanom Marijanom Surijanom in Bolgarom Yvajlom Aleksandrovom, poročata današnji Jutarnji list in Slovenske novice.

Kamenika so prijeli policisti.
Kamenika so prijeli policisti. FOTO: POP TV
Z akcijo Briškula so pričeli septembra lansko leto, ko so bili izdani prvi nalogi za tajno zasledovanje in nadzor.

Policisti so aretirali 25 oseb, več kot 15 članov združbe so že kazensko ovadili, sedmim pa je preiskovalni sodnik odredil pripor. Preiskali so 21 stanovanj in pet avtomobilov. Zaplenili so šest digitalnih tehtnic, 8.000 evrov, dva kilograma heroina, prenosni računalnik, 20-tonsko stiskalnico za heroin in zapise o poslovanju in strankah. Zasegli so prav tako več kot 100.000 hrvaških kun (13.600 evrov), tri mercedese, mitsubishi lancer in en skuter.

Z akcijo Briškula so pričeli septembra lansko leto, ko so bili izdani prvi nalogi za tajno zasledovanje in nadzor. Načelnik policije Božo Barbarić je dejal, da so skupino tihotapcev opazili že aprila lansko leto. Kriminalisti so ugotovili, da se je večja skupina združila, da bi izpeljala različne posle povezane s tihotapljenjem in preprodajo heroina. Drogo so na Hrvaško tihotapili po t.i. Balkanski poti; prva je vodila preko Turčije in Bolgarije v Reko na Hrvaškem, druga pa neposredno iz Bosne in Hercegovine. Heroin so v paketih po 50 do 100 gramov preprodajali naprej.

Kot je znano, Kameniku sodijo tudi zaradi štirikratnega umora v Tekačevem, v Srbiji pa zaradi trgovanja z nedovoljenimi drogami, saj so ga leta 2004 aretirali v Beogradu. Sodišče ga je spoznalo za krivega in ga obsodilo na sedem let zapora. Leto dni kasneje je srbsko vrhovno sodišče sodbo razveljavilo in zadevo vrnilo na prvo stopnjo. Sodišče pa je na ponovni obravnavi Kameniku prisodilo zaradi očitanega kaznivega dejanja dve leti in pol zapora, kasneje pa je bila tudi ta sodba razveljavljena.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (68)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Emil Kvar
14. 03. 2008 17.45
MOGOČE PA BODO KDAJ V KAMENIKOVEM AVTOMOBILU (ko bo seveda ponovno na svobodi) ODPOVEDALE ZAVORE TAKO KOT AVOMOBILU POKOJNEGA VOLMAJERJA ALI PA ŠE KATEREGA DRUGEGA IN DRŽAVA NE BO IMELA VEČ STROŠKOV. ENOSTAVNA REŠITEV ZA DRŽAVO IN DAVKOPLAČEVALCE.
Emil Kvar
14. 03. 2008 17.34
Kaj bi storila njegova pokvarjena odvetnica Marjetica NOSAN če bi njenim bližnjim storil kaj žalega kriminalec kova KAMENIK, bi še ga vedno tako zavzeto branila. ODVETNIKI KJE VAM JE VEST ala ČEFERIN IN OSTALA ODVETNIŠKA SRENJA. VEST VAM JE NA BANČNIH RAČUNIH. danes je najbolj pokvarjen polklic biti odvetnik, ki brani take izmečke kot KAMENIK, LONČARIČ itd. SODNIKI PREDRAMITE SE MALO IN SODITE TAKO KOT SE SODI SAJ STE PRAVO ŠTUDIRALI SKUPAJ Z TEMI POKVARJENIMI ODVETNIKI.
Beno Messner
14. 03. 2008 14.00
ta kamenik pa se mi res ne smili!kriminalec je bil,kriminalec je in kriminalec bo vedno!to je rojeno tele,po domače povedano!
Beno Messner
14. 03. 2008 13.56
vidite,kak je shujšan!saj prav naj crkne pes garjavi v restu!
Addis Fazlija
14. 03. 2008 13.08
v video prispevku o albanskem mafijašu, pravijo da ima v lasti 13 črpalk, Kje V peči so našteli 13 črpalk, tu se vidi kak srbija blekne vse na pamet
trout80
14. 03. 2008 10.52
Tistemu bogemu policaju bi lahko dali plaketo za dosego ciljev ne pa da ga še vedno vlačijo po sodiščih. Pa še kamenika bi lohk počl zakaj pa ne, no sej upajmo da se bo sedaj napušio kr cigar hehe.
trout80
14. 03. 2008 10.48
Naser ni bil noben boter, kvečjemu navaden kurirček - sedaj padli kurirček.
izbruh@gmail.com
14. 03. 2008 08.47
Torej bi morala EU za priznanje neodvisnega Kosova zahtevati tudi neusmiljen pregon Balkanske mafijske naveze s Naserjem Kelmendijem na čelu. Ampak ponavadi so tašnile botri tako zelo koristni, da jih tudi politika tolerira, ker ji s svojimi informacijami in "uslugami" lahko naredijo marsikatero korist...
KLIPAN71
14. 03. 2008 08.28
Večjega idiota težko najdeš. Bilo česa se loti, vedno ga dobijo. Naj ga dajo v čuzo za 15 let pa mir.
blue3dragon
14. 03. 2008 06.55
Pameten ja, ta Kamenik. Samo denar dela svoje, kar sem se lahko na lastne oči prepričal v Celju, ko je Marjetica po obravnavi na sodišču skupaj s švicarskim strokovnjakom v eni celjski restavraciji pila kavico, skupaj sta se smejala in nato pa sta še malo prigriznila, saj sta se zelooo potrudila, da so copati izgubili veljavo. In mnenje takšnega "strokovnjaka" je naše sodišče upoštevalo. Skrajni čas, da se spremeni ZKP in da tožilci in ostali zapustijo zlate kletke in pričnejo opravljati dela, ki jim jih nalaga zakon. Vse se dogaja zunaj, če pa si zaprt, nimaš pojma, kaj se dogaja okoli tebe.
ServerAUTOMATIC
13. 03. 2008 23.47
Kitajci bi hitro zaključili stvar..
istra1
13. 03. 2008 22.34
Če bi bilo sodstvo pri nas pošteno bi morali že takrat čorkirati tudi njegovo zagovornico Marjetico, ker je lagala, da ne ve kje se nahaja. Fuj Nosanova, fuj Kamenik in cela njegova družina, sami mednarodni kriminalci. Zdaj se bo napušio hrvaških k..... lahko tudi v zaprtih prostorih, ker Hrvatje še nimajo protikadilskega zakona.
inna@volja.net
13. 03. 2008 21.52
Bogi Kamenik bilo kaj je naredu so ga vedno nasli z roko v marmeladi :)) Mislim da je cajt ,da menjas poklic ! Kot kriminalc si nula.)) Sale na stran , upam da ga bodo dobro zbixali tokrat !
pobjeja@yahoo.com
13. 03. 2008 21.51
"matjaz.jah | 13.03.2008 | 12:00 pobjeja | 13.03.2008 | 11:07 @matjaz.lah: O kaksni visoki soli govoris? O kaksni polletni soli govoris?? Vecina policistov ima opravljeno 3 letno Visoko Policijsko Solo, Mi lahko lepo prosim poves kje je ta 3letna Viskoko Policijska šola ?? Kakšno izobrazbo dobiš v treh letih?" Višja policijska šola je bila ustanovljena s sklepom Vlade RS leta 2000. Spada v okvir višjih strokovnih šol, ki omogoča nadaljevanje študija na visokih strokovnih šolah. Višja policijska šola izvaja javno veljaven višješolski izobraževalni program "Višji policist", ki ga je potrdil Strokovni svet RS za poklicno in strokovno izobraževanje, sprejel pa minister za notranje zadeve z odredbo. Z odredbo je določena tudi strokovna izobrazba predavateljev in drugih strokovnih delavcev šole. Šola je registrirana za izvajanje programa in je vpisana v razvid šol, ki izvajajo javno veljavne izobraževalne programe. Organizacijsko je šola notranja organizacijska enota Policijske akademije. Diplomant Višje policijske šole pridobi strokovni naziv višji/a policist/ka in poklic policijski/a inšpektor/ica. Poklic je opredeljen v Pravilniku o nomenklaturi poklicev. Delovanje šole ureja Zakon o policiji, Zakon o financiranju vzgoje in izobraževanje ter na njegovi podlagi izdani podzakonski akti ter Akt o ustanovitvi Višje policijske šole. POGOJI ZA VPIS V višješolski izobraževalni program se lahko vpiše kdor: * Ima končan program za pridobitev poklica policist ali drug štiriletni srednješolski program in opravljen izpit za izvajanje policijskih pooblastil * Je najmanj štiri leta opravljal policijske naloge in je v delovnem razmerju v policiji * Pridobi pozitivno oceno predstojnika (soglasje) * In sklene pogodbo o šolanju z delodajalcem
Verjetno ti copati že tako smrdijo da se Britanci zaradi tega ne spravijo zraven,ker bi se lahko zadušili.
Alexxsaso@yahoo.ca
13. 03. 2008 19.44
Hehehe, fant pa nima sreče. Vedno se po naklučju znajde tam, kjer dogajajo neka huda kriminalna dejanja. Skoraj ne moreš biti tako nesrečen, da si vedno na nepravem mestu ob nepravem času...
tinkivinki@email.si
13. 03. 2008 19.08
Tonček Balonček tišina. Boš zdej kriminalca zagovarju ?
begic_simon@hotmail.com
13. 03. 2008 18.01
burek a ga poznaš? ker glede na to kaj pišeš je videt de ga.......
mc_burek@email.si
13. 03. 2008 17.37
moj k****c je pametn, če maš gnar pa najameš čeferina v naši državi pol si zmagov, itak vsi sodniki ratajo okuženi in podobno......
begic_simon@hotmail.com
13. 03. 2008 17.08
ja sam kaj mu pomaga,če svojo pamet uporablja tako kot jo......zame je še vedno idiot.