Črna kronika

Še vedno ni znano, ali je bila smrt 13-letnega Stefana nesreča ali zločin. Sinovo truplo je identificiral oče

Beograd, 15. 06. 2015 12.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
U.Z./N.Š.
Komentarji
8

Po dveh dneh iskanja 13-letnega Stefana Ilića, ki naj bi ga sredi belega dne v vasi Banatska Subotica ugrabili neznanci v avtomobilu z zatemnjenimi stekli, so našli fantkovo truplo. Ležalo je v rečnem kanalu, le 500 metrov stran od njegovega doma. Vzrok smrti bo razkrila obdukcija.

Potem ko je policija dva dni iskala 13-letnega Stefana Ilića, ki naj bi ga v soboto sredi belega dne v vasi Banatska Subotica ugrabili neznanci, je danes domačin, ki je peljal živino na pašo, našel njegovo truplo.

Ležalo je v kanalu reke Karaš, le 500 metrov stran od dečkovega doma. Odgovora na vprašanje, je deček padel sam ali pa je bil umorjen, ni dala niti obdukcija.

Sovaščani Stefanovih staršev so v šoku, njegovo mamo pa so po tem, ko ji je mlajši sin povedal, da so našli truplo, oskrbeli reševalci. Najdeno truplo je identificiral oče.

Kot smo že poročali, se je Stefan v družbi svojega 9-letnega brata Uroša odpravil na polje čuvat ovce, a do tja nista nikoli prišla. Na poti naj bi ju namreč prestreglo temno vozilo z zatemnjenimi stekli. "Trije moški so stopili iz avtomobila in eden od njih me je prijel za majico. Uspel sem se mu iztrgati iz prijema in pobegniti domov, Stefan pa je pobegnil proti poljem. Ujeli so ga, ga potisnili v avto in se odpeljali proti Jasenovem. V prtljažniku sem videl nekaj sekir," je opisal Uroš.

Starša sta nemudoma obvestila policiste, ki so sprožili obsežno iskalno akcijo. Zablokirali so vse okoliške ceste in cesto, ki vodi k mejnemu prehodu z Romunijo. Poostrili so tudi nadzor na mejnih prehodih, poročajo srbski mediji. Objavili so celo videoposnetek vozila, s katerim naj bi dečka odpeljali.

Je bil Stefan sploh ugrabljen?

Po neuradnih informacijah pa policisti preverjajo tudi možnost, da Stefan sploh ni bil ugrabljen, pač pa sta v primer vpletena starša. V povezavi s tem so njihove ekipe - dokler niso našli trupla - prečesavale dno reke Karaš in gozd v bližini vasi Straža.

Po poročanju Blica je policija razgovore s fantovo družino včeraj opravljala še pozno v noč. Oče Stevo in mama Gordana namreč nista uspela prepričati policistov, da se je ugrabitev res zgodila, zato sta svojo plat zgodbe pojasnjevala skoraj dva dni.

Prebivalci Banatske Subotice pripovedujejo, da v zadnjem času niso opazili ničesar sumljivega – ne ljudi in ne temnih avtomobilov. "Slišala sem Uroševo vpitje pred hišo: Stefan je izginil! Takoj sem poklicala policijo, to je bilo v soboto okoli 12.30. Grozno, še danes ne morem verjeti, da se je to zgodilo. Stefan je čudovit fantek. Šola mu sicer ni šla od rok, je pa z očetom pogosto čuval ovce," je za Blic povedala soseda.

Po njenih besedah sta Gordana in Stevo živela ’nomadsko’ življenje. Z družino sta se selila iz enega kraja v drugega in se preživljala s čuvanjem ovac. Imata sedem otrok, najstarejši je star 16 let, najmlajši pa dve.

 

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3