Črna kronika

VIDEO: Po trčenju vlak potiskal avtomobil še 70 metrov

Sevnica, 24. 02. 2011 06.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

68-letnik je na železniškem prehodu v Pijavicah zapeljal na tire v trenutku, ko je pripeljal vlak. Strojevodja ga je opozarjal z zvočnim signalom in sprožil hitro zavoro, a trčenja ni mogel preprečiti. Huje poškodovan voznik je uspel izstopiti sam.

Regijski center za obveščanje je v sredo nekaj po 18. uri obvestil OKC PU Krško, da sta v kraju Pijavice na območju policijske postaje Sevnica trčila osebni avtomobil in vlak. Na kraj dogodka so poslali reševalce in gasilce, policisti pa so opravili ogled.

Po prvih ugotovitvah, ki so jih z omenjene PU sporočili danes, je 68-letni voznik osebnega avtomobila iz Sevnice vozil iz Trebnjega proti domu. V bližini železniškega postajališča Pijavice se na nezavarovanem prehodu ceste čez železniško progo z vozilom ni ustavil, pač pa je zapeljal na prehod ravno takrat, ko je z njegove leve strani pripeljal potniški vlak. Strojevodja je voznika opozarjal z zvočnim signalom in sprožil hitro zavoro, a trčenja ni mogel preprečiti. Po trku je vlak avtomobil potiskal po tirih pred seboj še 70 metrov, nato pa se je ustavil.

Voznik je iz poškodovanega avtomobila, ki je ostal zagozden pod vlakom, uspel izstopiti sam. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v zdravstveni dom Sevnica, od tam pa v splošno bolnišnico Celje, kjer so ugotovili, da ima zlomljenih več reber in poškodovana pljuča, kar so opredelili kot hude telesne poškodbe. Tako voznika kot strojevodjo so preizkusili z alkotestom, ki pa ni pokazal prisotnosti alkohola.

O dogodku so obvestili dežurnega preiskovalnega sodnika in državnega tožilca, na kraj pa je prišel tudi preiskovalec železniških nesreč. Okoli 20. ure so z ogledom kraja zaključili in poškodovani avtomobil odstranili s tirov, tako da je vlak lahko odpeljal naprej. Na njem sta bila v času nesreče samo strojevodja in sprevodnik, ki pa se nista poškodovala.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (28)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ariane68
25. 02. 2011 13.08
+1
Dopolnilo na popravek:(TAJKUNI) Spoštovani! Strinjam se z vami da bo treba obnoviti cestnoprometne predpise!Zakaj? Res da andrejev križ označuje mesto želežniškega prehoda.ampak pod tem je še tabla STOP,v sakem primeru.V vašem komentarju je razvidno da opisujete-citat(Če zapornic ni ne SEMAFORJA z utripajočimi rdečimi lučmi),to ni semafor ampak signal za zavarovanje želežniškega prehoda ali cestnega nivoja z želežniško progo.Ker poznam in delam kot strojevodja-apeliram da krivi so vozniki v cestnem prometu 100%(zaradi nespoštovanja ali neepoznavanja CP),saj tudi ko so polzapornice zaprte nekateri slalomirajo med njimi.Pa še to za vse ki prebirate,jaz se ustavim pred vsakim prehodom tudi če so zapornice odprte-zakaj-ker tehnika lahko zataji in ta vsa zavarovanja spadajo v signalnovarnostne naprave,ki so odvistnosti z signali ali jih vklapljajo vklopne točke!No pa mislim da je to že preveč za vas in vam želim g. TAJKUNI, ŠE PODROBNEJE IN POGLJOBLJENO PREUČEVANJE cestnoprometnih predpisov! LP-Jure
ZavedniSlovenci
24. 02. 2011 18.34
POPRAVEK @Jure Kosem,moram te popraviti ... "Zaznamovan prehod ceste čez ž.progo z Andrejevim križem,ALI pa zavarovan z zapornicami ali pol zapornicami..Oziroma z semoforjem"Jer razlika ogromna..Prosim vas vsi ,ki ga nekaj lomite ,da vroke uzamete cestno prometne predpise in ponovite prometne znake in kaj kateri znak kaj pomeni..Ne ga lomit ljudje,ker streljate v temo nekateri..Če zapornic ni in ne semoforja z utripajočima rdečimi ljučmi o pribljiževanju vlaka in je samo Andrejev križ,Andrjev križ ne pomeni,da se moraš pred prehodom ustaviti ,pač pa samo označuje prehod ceste čez ž. tire-progo... :-) Alo ,ali ste že bili v šoli(tečaju )varne vožnje,ali imate vozniško dovoljenje..Hm..Malo bo treba znanje obnoviti ,se vam ne zdi..Se ne čudim,da je toliko nesreč in vožnje v napačno smer ,saj ko tu prebiram komentarje mi je jasno koliko ljudje še poznajo prometne znake in njihov pomen in namen..Na žalost...
ZavedniSlovenci
24. 02. 2011 18.26
@Jure Kosem,moram te popraviti ... "Zaznamovan prehod ceste čez ž.progo z Andrejevim križem,ALI pa zavarovan z zapornicami ali pol zapornicami..Oziroma z semoforjem"Jer razlika ogromna..Prosim vas vsi ,ki ga nekaj lomite ,da vroke uzamete cestno prometne predpise in ponovite prometne znake in kaj kateri znak kaj pomeni..Ne ga lomit ljudje,ker streljate v temo nekateri..Če zapornic ni in ne semoforja z utripajočima rdečimi ljučmi o pribljiževanju vlaka in je samo Andrejev križ,Andrjev križ ne pomeni,da se moraš pred prehodom ustaviti ,pač pa samo označuje prehod proge čez tire... :-) Alo ,ali ste že bili v šoli(tečaju )varne vožnje,ali imate vozniško dovoljenje..Hm..Malo bo treba znanje obnoviti ,se vam ne zdi..Se ne čudim,da je toliko nesreč in vožnje v napačno smer ,saj ko tu preberm komentarje mi je jasno koliko ljudje še poznajo prometne znake..Na žalost...
JezekTekaTeka07
24. 02. 2011 18.09
A bo treba potopne stebričke vbetonirat pred vsak železniški prehod al kaj ...
ariane68
24. 02. 2011 12.37
+1
Ko prebiram članke mi je resnično slabo,ko pišete na NEZAVAROVANEM želežniškim prehodu.Vsi želežniški prehodi v Sloveniji so zavarovani:eni fizično z polzapornicami ali nefizično z ANDREJEVIM KRIŽEM IN STOP ZNAKOM. Po vašem pisanju smatram,da tudi v cestnem prometu križišče z samoforjem ali stop znakom potemtakim ni zavarovano.Zato predlagam da vsa cestna KRIŽIŠČA opremimo z ZAPORNICAMI! HALOO!!!
cencha
24. 02. 2011 12.33
Hm, še ena nasreča povezana z vlakom...
antonino
24. 02. 2011 11.47
+1
VAŽNO JE, DA SO STROJEVODJO PREIZKUSILI Z ALKOTESTOM - A JE MOGOČE ON IZSILJEVAL PREDNOST AVTU
maksin
24. 02. 2011 11.25
-1
Zakaj pa ni takoj ustavil in ga je otiskal še 70 metrov?
BrigaMe84
24. 02. 2011 10.00
kiss_my_ass zakaj pa misliš da si ti bolj upravičen do zdravstva kot drugi? Sori to da si ti brez zob je tvoj problem, umival bi si jih ko si jih še imel, zdaj pa išči kakor veš in znaš. Ti ljudje pa bi navadno umrli če se jim nebi pomagalo, jaz to smatram kot prioriteto. Nevem če v svoji zakotni enosmerni glavi razumeš to? Kaj misliš da oni ne plačujejo zdravstva? Eni vedno ste in vedno boste samo jamral.
ddrej
24. 02. 2011 09.43
@hendl24.02.2011, 09:33 Zato, ker izkušnje kažejo, da se število samomorov v tem primeru poveča.
ZavedniSlovenci
24. 02. 2011 09.41
@hendl Mar bi ti rad videl ,da snemalec zleze v razbito vozilo in sede za volan ter postane kakader in samo za tebe posnamejo ponovitel celega dogodka ,oziroma nesreče pridi in se dogovorimo .Jas bom snemal ti pa boš počakal z vozilom na tirih ,da se pripelje vlak OK....
kiss_my_ass.
24. 02. 2011 09.38
.....Na zavarovanem prehodu.....smučal izven urejenih prog...povzročil nesrečo v vinjenem stanju....za tragedijo kriva droga.....vozil brez izpita...pumpali so želodec zaradi predotiranja z alkoholom.... Koliko teh osebkov krade čas, denar ...in življenja reševalcem, zdravnikom, da ne moremo MI, ki pošteno delamo celo življenje dobiti ČLOVEKA dostojno zdravljenje brez ABNORMALNO dolgih čakalnih dob. Zaradi takih osebkov hodimo škrbasti, brez zob po več let....protetiko si moramo plačevati iz svojega žepa... DOSTI VAS IMAM!!! ZA TAKE NEUMNOSTI NAJ VAM ZARAČUNAVAJO STORITVE!!!
genir
24. 02. 2011 09.38
+1
Ja najboljše,da še na cestah v križiščih,kjer je semafor zmontirajo rampe. Znaki so za to da se jih upošteva,ne pa za okras. Folk je kriv sam.
hotchilipoper
24. 02. 2011 09.33
ZAKAJ NE SMETE PISAT O SAMOMORIH?
hotchilipoper
24. 02. 2011 09.32
VAU KWA SE DOBR VID NOT
evicaaa95
24. 02. 2011 09.21
ok to ni več normalo...če pa ta mesec ni blo že 5 nesreč v zvezi z vlakom....://
geishha
24. 02. 2011 09.20
+1
Vsaki dan se peljem ćez železniški prehod, zavarovan le z andrejevim križem, in se vedno vstavim pred znakom STOP!!!! Sploh pa mi ni jasno kako se lahko to v mraku zgodi, oz. kako ne opazi voznik reflektorjev ki so na vlaku zelo močni.
CSI-Morost
24. 02. 2011 08.55
Jaz sem malo počasen, zato ne razumem problema. Kako to, da se prehodi cez tire ne ustrezno uredijo? V oštariji na veliko razpravljajo o ceni ureditve enega prehoda. Pebi pravjo, da bi za tak dnar uredili 10 prehodov, kot ga mafija skuri za enega. Drugače pa bi predlagal, da pošljemo našo vlado na teren, Ko bo megla, naj se na razlicnih koncih vozijo čez tire. Upam, da bo vlak učinkovit in to večkrat....
Nataša ?erne
24. 02. 2011 08.53
Nemoremo rečt da si je usak kriv sam. Poznam velik prehodov kjer je dejansko nemogoče vidt na kakšno stran proge (in nihče ne namesti niti ogledala) Lep primer je, če kdo pozna, prehod med Škofljico in Šmarjem Sap. Če prihajaš iz Škofljice, nikakor ne vidiš leve strani proge, dokler ne zapelješ gor. (zaradi ovinka in griča poleg) Mislim, da bi eno pravilno nameščeno ogledalo lahko rešilo skrb voznikov "kaj pa če..."
ringaraja1
24. 02. 2011 08.36
V naših koncih nam ni pomoči??? Saj se nesreče na železniških prehodih dogajajo povsod. Poleg tega ponesrečenec v konkretnem primeru NI BIL DOMAČIN in se ni peljal čez zaprte zapornice, ker jih ni. Proga v Pijavicah je v neposredni bližini reke Mirne in je občasno takšna megla, da ni nikakršne vidljivosti.