Črna kronika

VIDEO: Ali je strojevodja spregledal rdeči signal?

New Delhi, 22. 05. 2012 08.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V železniški nesreči v Indiji je umrlo 24 ljudi, okoli 40 pa je ranjenih. Potniški vlak je trčil v tovorni vlak, ki je stal na postaji. Oblasti domnevajo, da je strojevodja potniškega vlaka spregledal signal in vlaka ni ustavil.

V železniški nesreči na jugu Indije je danes umrlo 24 ljudi, okoli 40 pa je ranjenih. Potniški vlak, ki je bil na poti iz mesta Hubli v Bangalore, je trčil v tovorni vlak, ki je stal na postaji.

Nesreča se je zgodila, ker je strojevodja potniškega vlaka Hampi Express spregledal rdeči signal in vlaka ni ustavil. Trčenje se je zgodilo še pred zoro, več vagonov pa se je prevrnilo. Reševalci so potrebovali šest ur, da so iz razbitin vlaka rešili okoli 70 preživelih. Med okoli 40 ranjenimi jih je še deset v kritičnem stanju.

Načelnik lokalne policije Charu Sinha je dejal, da je po trčenju prvi vagon potniškega vlaka zajel požar, zaradi česar je 16 potnikov zgorelo. Gasilci in policija so se z ognjenimi zublji borili tri ure. Indijski minister za železnice Mukul Roy je že odredil preiskavo.

Zadnja velika železniška nesreča v Indiji se je zgodila julija lani, ko je v državi Utar Pradeš umrlo 69 ljudi. V najhujši železniški nesreči v Indiji, ko je leta 1981 vlak zapeljal v reko, je umrlo okoli 800 ljudi.

Potniški vlak je trčil v tovorni vlak, ki je stal na postaji.
Potniški vlak je trčil v tovorni vlak, ki je stal na postaji. FOTO: Reuters
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

henrikosmi
23. 05. 2012 09.05
-1
železnica je anakronistični ostanek iz polpreteklosti. za njo v 3 tisočletju ni prostora. btw - janša ima prav ko je zamrzil drugi tir od kopra do sežane. pametneje je vložit denar v bodoče letališče ob brežicah in v avtocestni križ (koroška - metlika)
jevan
05. 06. 2023 13.41
Ne strinjam se z Cerkljem, s avtocesto pa se