Črna kronika

FOTO in VIDEO: Voznik umrl, dojenček hudo poškodovan

Kranj, 08. 10. 2010 07.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
D.Š./D.L.
Komentarji
97

Na gorenjski avtocesti so verižno trčila štiri vozila, v nesreči je en voznik umrl, trije ljudje pa so bili hudo poškodovani, med njimi tudi manj kot leto dni star otrok.

Med jutranjo prometno konico sta se na gorenjski avtocesti v razmeroma kratkem času zgodili dve prometni nesreči. Med počivališčem Voklo in priključkom Brnik so okoli 5.30 zjutraj verižno trčila štiri vozila. Po podatkih PU Kranj so vse udeležence prometne nesreče razen enega odpeljali v ljubljanski klinični center na zdravljenje, tri s hudimi poškodbami – med njimi je tudi dojenček – in enega z lažjimi, medtem ko je eden od voznikov  umrl.

Avtocesta je bila zaradi prometne nesreče zaprta do 11. ure. Na kraj so prišli tudi gasilci, ki so posredovali zaradi vkleščenosti v vozilih.

Policisti so ugotovili, da je 36-letni voznik osebnega avtomobila, s katerim sta se peljala še 30-letna sopotnica in dojenček, dohitel pred seboj vozeči osebni avtomobil 57-letne voznice in brez zaviranja s sprednjim delom trčil v njen zadnji del vozila. Vozilo 57-letne voznice je po trčenju odbilo v obcestni jarek, vozilo 36-letnika pa je obstalo na vozišču. Vanj je trčil 35-letnik v avtomobilu, v slednjega pa je nato trčil še 33-letni voznik prav tako v avtomobilu.

Prevrnjen tovornjak na avtocesti

Letos je na območju PU Kranj zaradi poškodb pri prometnih nesrečah umrlo 12 oseb. V istem obdobju lani je umrlo 19 oseb.

Poleg hude nesreče se je le nekaj kilometrov proč prevrnil tovornjak, ki je prevažal hlode. Nesreča se je zgodila na kraju, kjer potekajo obnovitvena dela. Zaradi nesreč je bil odsek gorenjske avtoceste zaprt, voznike so v Kranju preusmerjali na regionalne ceste. Poleg tega so se številni zastojem poskušali izogniti in so uporabljali lokalne ceste, s tem pa so zastoji nastali tudi na njih. "Vsi uporabljajo, kar pač poznajo. Zastoji nastajajo na vseh cestah, saj sta se ta dva dogodka zgodila v zelo kratkem razmiku na kratkem odseku avtoceste," so povedali na prometnoinformacijskem centru. Po nekaj urah je promet znova stekel nemoteno.

Verižno trčenje tudi na Štajerskem

Že včeraj pa je na avtocesti pred priključkom Lukovica v smeri Maribora verižno trčilo pet vozil. Nastala je le gmotna škoda.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3