Črna kronika

Znova odprli progo, kjer sta trčila vlaka

Ljubljana, 28. 08. 2011 12.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V UKC Ljubljana se zdravijo še trije poškodovani, ki so jih tja pripeljali po nesreči tovornega in potniškega vlaka na Jesenicah, v jeseniški bolnišnici pa še eden. Proga med Jesenicami in Novo Gorico je znova odprta za ves železniški promet.

V petkovi železniški nesreči, ki se je zgodila na Jesenicah, ko sta trčila potniški in tovorni vlak, se je, kot smo že poročali, poškodovalo 34 oseb, med njimi pet tujcev. Ranjene so sprejeli v jeseniški bolnišnici, nekaj huje poškodovanih pa so prepeljali v ljubljanski klinični center. Iz jeseniške bolnišnice so za 24ur.com povedali, da so včeraj odpustili vse poškodovane, razen enega tujega državljana. Ta bo v bolnišnici ostal še nekaj dni, nato pa ga bodo odpustili v domačo oskrbo.

Trčenje vlakov - 7
Trčenje vlakov - 7 FOTO: Bralec -ZaGoR-

Tudi v ljubljanskem kliničnem centru sta trenutno le še dva poškodovana. Njuno stanje je stabilno, prav tako so kirurgi že opravili vse potrebne operacije. Kot so povedali v kliničnem centru, bosta poškodovana na opazovanju ostala še kakšen dan, nato pa ju bodo odpustili.

Kot je znano, sta na jeseniški železniški postaji trčila potniški in tovorni vlak. Pri trčenju je iztiril del potniškega vlaka, lokomotivi in vagon tovornega vlaka. Policisti vzrok za nesrečo še iščejo. Proga med Jesenicami in Novo Gorico pa je od 17.45 znova odprta za ves železniški promet.

Fotogalerijo petkove nesreče si lahko ogledate spodaj.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Erin Straus
29. 08. 2011 11.27
zaradi takšne napake bi moral prometni minister seveda nemudoma odstopiti!!!!
Darko32
29. 08. 2011 10.09
Neverjetno, ko sem predlagal sankcije pa se začnejo deliti minusi. To je slika spoštovanja predpisov. Ponovno trdim in povdarjam, da je potrebno poiskati krivca in ga ostro sancionirati. V primeru pa da še gre zraven za sistematično kršenje drugih predpisov pa kaznovati vse vključno z Brankovičem na čelu, saj tako pa res ne moremo delati. ZAletiš se potem pa trdiš, da ni denarja za varnostne naprave. To bi morali povedati prej in ne se kar zaletavati. Sam ne verjamem, da je strojevodja kar odpeljal brez dovoljenja. Celo naj bi še gledal rdečo luč.
henrikosmi
28. 08. 2011 22.48
darko32 se strijnam s tabo. jaz bi kar sankcioniral brankoviča, ki je kot prezident SŽ posredno odgovoren. je pa čudn da nič ne povejo o krivcu (krivcih). lokomotive imajo "črne skrinjice" v katerih se beleži vse o vožnji. sigurn se že ve kdo je skozi rdeč semafor peljal. vprašajne je zakua tegha ne povejo.
Darko32
28. 08. 2011 19.45
Sedaj pa je potrebno poiskati krivca in ga ostro sankcionirati. V kolikor pa gre za sistematično napako pa kaznovati vse tiste, ki so izvajali kontrole in nadzor železniškega prometa. NAmreč v tej nesreči je izredno veliko vprašajev, ki so po dobljenih odgovorih karta za DOB.
binglec123
28. 08. 2011 19.17
kaj zdaj? je odprta ali ni? na TVju sza povedali, da promet še ni stekel...
happygirl77
28. 08. 2011 14.32
aja, upam, da bo z vsemi res vse ok...skoraj sem pozabila napisat, k me te reklame čist zafrustrirajo!
happygirl77
28. 08. 2011 14.30
če mi gre kaj bolj na živce kot tele vaše reklame pred predvajanjem videa in pol še na koncu in ta zoprni harvey norman...dobim ošpice!
Poceni Vozi?ki
28. 08. 2011 14.23
Čimprejšnje okrevanje
Torkoborko
28. 08. 2011 13.09
Upajmo, da je res tako kot pravijo. Komaj pa čakamo da bodo odpustili še ostale.