Črna kronika

Več let naj bi spolno zlorabljal sina, vnukinjo in druge otroke

Linz, 20. 03. 2012 18.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Avstrijo je pretreslo razkritje domnevnega hudega zlorabljanja otrok. 46-letni moški, ki je že v preiskovalnem zaporu, naj bi v štirih letih večkrat zlorabil sina, vnukinjo, njene prijateljice in hčerkinega rejenca.

Avstrijo je pretreslo razkritje domnevnega hudega zlorabljanja otrok. Neki 46-letnik iz Zgornje Avstrije naj bi v minulih štirih letih večkrat zlorabil sina, vnukinjo, njene prijateljice in hčerkinega rejenca. Za moškega, ki vse očitke zanika, so že odredili preiskovalni zapor.

Preiskavo o primeru je sprožilo razkritje nekega otroka, ki ni pripadal družini osumljenca, vzgojno-izobraževalnemu zavodu. Ta je obvestil policijo, minuli teden pa so posledično izdali zaporni nalog za osumljenca, je povedal predstavnik tožilstva.

Avstrijo je pretreslo še eno razkritje domnevnega nasilja nad otroki.
Avstrijo je pretreslo še eno razkritje domnevnega nasilja nad otroki. FOTO: Reuters

Domnevne žrtve naj bi bile v času napadov stare med deset in 16 let. Zaslišali naj bi jih v prihodnjih dveh tednih. Osumljenec naj bi v zadnjih 20 letih tudi večkrat posilil svojo ženo.

Hčerki sta ga po krivem obtožili spolnih zlorab

Medtem je avstrijsko tožilstvo opustilo postopek proti 80-letnemu moškemu, ki sta ga hčerki lani očitno po krivem obtožili, da ju je štiri desetletja spolno zlorabljal.

Moškega so aretirali konec avgusta, potem ko sta ga njegovi danes 45 in 53 let stari hčerki obtožili, da ju je večkrat posilil, jima grozil z orožjem in smrtjo ter jima prepovedal vsakršne družabne stike zunaj doma.

Hčerki, za kateri se je izkazalo, da imata duševne težave, sta zatem svoje pričanje proti očetu preklicali, zaradi česar je tožilstvo obtožbe o spolnem nasilju že septembra lani zavrglo.

Osumljenca, ki je več čas vztrajal, da je nedolžen, so nato izpustili iz pripora. A vse do danes so ga bremenile obtožbe o fizičnem nasilju. Tudi te je danes tožilstvo zavrglo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3