Črna kronika

Vandali pustili sledi

Ljubljana, 30. 11. 2008 11.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V noči s petka na soboto so objekt Islamske skupnosti napadli vandali. Policija neznance, ki so za seboj pustili kapljice krvi, še išče.

vandalizem na objektu Islamske skupnosti
vandalizem na objektu Islamske skupnosti FOTO: Islamska skupnost v RS

Neznanci so se v noči na soboto znesli nad objektom Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji na Grablovičevi ulici 14. Razbili so okno pri vhodnih vratih.

Oškodovanci so obvestili policijo, ki bo imela pri iskanju vandalov lahko delo, saj so ti za seboj pustili sledi – kapljice krvi.

vandalizem na objektu Islamske skupnosti
vandalizem na objektu Islamske skupnosti FOTO: Islamska skupnost v RS

"V Islamski skupnosti takšna dejanja obsojamo in obžalujemo, da se kaj takega sploh zgodi. Pričakujemo, da bo policija opravila svoje delo in preprečila podobna dejanja v prihodnosti. Po tem ne bomo dajali več nobenih izjav,“ so predstavniki Islamske skupnosti RS zapisali v sporočilu za javnost.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (271)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Die einemaister
03. 12. 2008 16.05
NICNOVEGA-doma sm z primorskega kjer so cerkve ovira useh nas in denar za obnovo streehe na cerkvi v mojem kraju je šeu iz občinskega sklada za BAKRENO streho ,gospodje rabijo bakreno streho ne navadne za njih je preslaba,in ja janša je kriu ker je u svojem mandatu use cerkvi dau tko d ne mi bluzit bedarij nism od učjri
NICNOVEGA
02. 12. 2008 22.44
srpkladivo_če še malo repliciram. Cerkve v Sloveniji in njihova obnova je plačana iz denarja vernikov. Torej iz samoprispevkov. Uradna cerkev, oz. Janša žal nima pri temu nič. Sem pač doma iz takih krajev - s pridihom podeželja, kjer je ta folklora še vedno zelo živa. Zato je ta informacija povsem zanesljiva. To, da je rimokatoliška vera krvava - ne zanikam. Saj nisem v svojem prispevku nikogar zagovarjala. Vendar moje roke niso krvave in jaz sem še vedno proti gradnji muslimanskih verskih objektov v Sloveniji. Kajti nobena vera ni brez greha, zatorej, se v zadnjem stavku popolnoma strinjava.
Die einemaister
02. 12. 2008 22.22
NICNOVEGA-a ti veš d je naša rimokatoliška vira nabolj krvava vira na svetu,mi sploh ne bi smeli biti rimokatoličani ampak pogani ,ampak nam so usilili to vero tko d malo si knjige preberi konc koncu muslimanisi bojo sami zidali džamijo s svojim denarjem ne pa z denarjem države,naše cerkve se pa na račun bivše janševe vlade okoriščajo in kradejo,js sm zato d se rimokatoliško vero ukine ker js do nje ne čutim prou nč ku samo prezir do vatikana papeža in use kardinale,pa župnike oni so največja negativna energija,prouzaprou use vire se ukine in konc bo useh vojn,ker vira je itak izmišljotina še najbolj pa naša
NICNOVEGA
02. 12. 2008 20.48
Imam se za strpno in razumevajočo. Vendar sem odločno proti džamiji. Žal in ne bom razglabljala zakaj, ta vera povsod kjer se pojavi prinese ogromno negativne energije. To je druga kultura, nam nepoznana. To lahko primerjamo z nepoznanim virusom, ki vztrajno, pritlehno in nendazorovano uničuje zdrave celice. Njegovo delovanje in vpliv opazimo šele, ko je zdravo jedro popolnoma okuženo. Tako jaz doživljam to muslimansko vero. Sem pa proti, tako kot je tukaj že nekdo napisal ,vsem komercialno usmerjenim veram ... katoliškim, muslimanskim, pravoslavnim. Vsa ta združenja ljudem perejo glavo in jim vsiljujejo nenaravna mišljenja... tako so katolike popolnoma preparirali z mitom o izvirnem grehu. Tak način razmišljanja prinaša samo trpljenje in bolezni. Potem pa ti ubogi človečki iščejo uteho pri viru njihovega trpljenja. Groza. Ko ne bo na svetu nobene več religije, bo na svetu zavladal mir in harmonija med ljudmi.
keramicar2
02. 12. 2008 19.19
ne vem zakaj toliko govorjenja.slovenija je krščanska država in konec debate.TUKAJ DŽAMIJA ABSOLUTNO NIMA KAJ ISKATI. če pa muslimanom kaj ni prav pa naj gredo domov. tudi drugi ki gremo v tujino se moramo prilagoditi domačinom ne pa domačini nam.če bi bilo po moje bi yugote vse izgnal samo zato ker se nočejo prilagoditi.bi se morali zavedati da ni več juge.slovenija je samostojna država in nimajo kaj pizdit in srat. če komu kaj ne paše adijo saj ni privezan.
luciluk
02. 12. 2008 18.20
Budrica ne nakladaj. Valjda vse slabo je naredil beli clovek. Islam je pa v indonezijo, somalijo, pakistan prinesla bela golobica. Beda zenska spokaj se na kosovo in ne pozabi si od-briti scegija
budrica
02. 12. 2008 14.10
V moji hiši se podnajemnik mora obnašati, tako kot jaz želim. In to je to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ne pa da mi bo usiljeval njegove navade in kulturo - vero. Proti nobenmu nimam nič vendar to je pravilno. ---------------------------------------... la! Za vse pravoverne Slovence, ki se trkajo po prsih in zatrjujejo, da je edina prava vera zgolj in samo krščanska: Se je kdo od vas kdaj vprašal, zakaj se kolonialisti, ki so se izkrcali na obalah novega sveta in precej kasneje v Avstraliji - niso obnašali tako, kot so želei tamkajšnji domorodci? Se spomnete, kaj se je zgodilo in dogajalo - še ne tako dolgo nazaj? Ne čudi me, da je muslimanskemu sveto prekipelo. Nenazadnje so imeli dobrih 2000 let časa, da so se naučili vsakovrstnih svinjarij, ki jih belci (v začetku evropejci, kasneje pa še američani) v dobri veri pokristjanjevanja, prinašanja cilvilizacije s pridom delimo po svetu. Tako superiorno, prepotentno in egoistično se obnašamo - da se enostavno ne znamo postaviti v kožo nekoga drugega, ki nima (in noče imeti) enakih vrednot, kot jih ima beli, zahodni človek. Kje je zapisano, da imamo (zahodnjaki) edini prav in se ves preostali svet moti? Mogoče ne bi bilo slabo, če bi vsak pri sebi razmislil, kako stojijo stvari - in potem raje molče udrihal po vsem, kar je drugačnega.
cs21
02. 12. 2008 11.30
mobius kva tebe briga kako bojo drugi molil. raj poskrb za svoje pedofile k jih ni mal po cerkvah.
eLLii
02. 12. 2008 11.24
falco1...ti še zmer ne dojamš...muslimanski narodnjaki ne obstajajo ampak so bosanski..dej najprej razčist te pojme u svoji glavi pa pol komenteri..k si sam bruko delaš tle k take gluposti pišš..
djdj
01. 12. 2008 23.06
vsaka vera si je privržnike pridobila z nasiljem
budda
01. 12. 2008 21.35
noro a ni ;) kr kregajte se in bodite zaslepljeni še naprej ;) dejstvo: vsak zase ko prase. kot eni in drugi grabijo vernike (beri sprane glave) in denar. kle mate kost muslimani slovenije: postanite zopet katoliki ali pravoslavci, saj ste že vajeni skakati iz ene vere v drugo...še boljše bi pa bilo, da bi bili vsi zopet pogani oz. samo slovani.
mobius
01. 12. 2008 21.05
Z nastankom islama se ni širila samo vera temveč arabska kultura in njihov način življenja, Upam da veste kako so živela in kje arabska plemena in da je Mohamed način življenja iz šotora prenesel v samo vero in cerkev ter s tem v celo družbo saj je cilj islama postati edina prava vera na Zemlji, kot trdijo da je koran edina resnična verska knjiga, kar pa je daleč od resnice. pz!!!!
Anaslay
01. 12. 2008 21.02
falco1 Ti govoriš o t.i. muđahedinih, ki pa z muslimani v sloveniji nimajo nikakršne skupne točke razen vere. Mogoče jih je res Alija pripeljal, ne vem, toda v času tako krvave vojne in ko je ves svet gledal kako umirajo nedolžni ljudje, verjetno ni imel druge izbire.
mobius
01. 12. 2008 20.55
lbanec 01.12.2008, 17:02 Es`selamu Allejkum-mir in boziji blagoslov nad vami!! Kaj ni to dovolj da se samo z to besedo opise ISLAM!! Lep pozdrav Alejkum Sellam Zakaj nisi tega napisal v svojem jeziku verjetno imate svoje izraze za to, to je tako kot da bi kristjan govoril in pisal v latinščini ali v jeziku tistega ki te je prepričal da sprejmeš vero ali pa prisilil.. Torej če mislite imeti islam v SLO je ena od stvari da se moli v uradnem ali materinem jeziku v Sloveniji, kar pa seveda koran ne dovoljuje, saj morajo vsi verniki moliti v prerokovem jeziku in to je arabščina, saj drugi jeziki niso primerni ali dostojni, da bi se alahova beseda širila skozi njih, vsaj tako se dogaja ves čas od nastanka islama. Seveda ne morem trditi kako je v praksi, ker nisem bil nikoli v njihovi cerkvi, sem pa zato videl veliko video ali avdio posnetkov in tam je vedno prisotna arabščina. In ker ste muslimani po narodnosti lahko, Bošnjaki, Albanci, Turki, verjetno tudi kakšen Hrvat, Srb, Slovenec itd. bi se moralo moliti v teh jezikih. Malo v razmislek. pz!!!!!
falco1
01. 12. 2008 20.44
Anaslay JA sam je ena velka razlika ko nas srbi napadl nismo ete pa ire prosl za pomoč Muslimani v bosni pa dobr vemo kaj so delal iz Saudske arabije in iz dostih muslimansklih držav so se pršli v Krščansko evropo borit za vero k nima v evropi kej za delat za vero ki je pred stoletji požigala cerkve po evropi, zato ne govor o tem kok so bosanski muslimani drugačni kot drugi 1994 je še Alija Izetbegovič takratni Predsednik bih federacije romat v meko vsi mal bolj razgledani pa vemo, da je šel ke iskat pehotno orožje in predfsem islamske borce kateri so med vojno na balkanu izvajal razne eksekucije in sabotaže in kar je najbolj žalostno po vojni je dosti teh ljudi dobilo pasuše bih federacije.In se še vedmno zadržujejo na področju bih federacije.Tko da niso tko nedolžni kokr ti mislš. eLLii Vsak k vem hot v Ljubljani ve da obstajajo lokali kjer so bolj ali manj orientirani na glasbo al Srpskih al pa Muslimanskih narodnjakov (en pub- muslimani) dvanajstka srbi
Anaslay
01. 12. 2008 20.34
vinadap - zakaj bi jih pa oni mogli polovit, če je v interesu zahoda da se take stvari dogajajo. Ne bodimo tako dvolični, po eni strani ste tukaj totalni patrioti, ko pa pride čas dopusta pa 80% slovencev na Hrvaško obalo?!
Anaslay
01. 12. 2008 20.28
porka.malorka - iz bivše juge sigurno ne. vinadap ne mi govort da so vsi isti, ne mešaj jabolka in hruške, če ne veš o čem govorim. Če bi bilo po tvoje potem vsi spadamo v isti koš. A so organizacije ETA ali pa IRA tudi mogoče muslimani?
vinadap
01. 12. 2008 19.36
Anasly - kaj govoriš neumnosti,poglej Anglijo prejšnje leto,koliko ljudi je umrlo? Zakaj? Vsi so isti!!!
vinadap
01. 12. 2008 19.35
Anaslay - naj gredo vsi pošteni muslimani poloviti islamske skrajneže,če imajo kaj v hlačah.
porka.malorka
01. 12. 2008 19.35
Anaslay Poglej si iz kje so bli teroristi ki so napadli v Indiji.Pa ti bo vse jasno