Črna kronika

V ZDA zaradi streljanja nov preplah v izobraževalnih ustanovah

Lexington, 16. 01. 2013 08.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na parkirišču pred kolidžem na vzhodu ameriškega Kentuckyja sta v streljanju umrli dve osebi, ena je bila ranjena. Policija je sporočila, da ne gre za napad na kolidž, ampak da je šlo za nasilje v družini.

Streljanje v Kentuckyju
Streljanje v Kentuckyju FOTO: Reuters Video

Na parkirišču pred kolidžem v mestu Hazard na vzhodu ameriškega Kentuckyja so odjeknili streli. Dve osebi sta umrli, še ena pa je ranjena. Policija je prijela dve osebi, vključno z domnevnim strelcem, ki je streljal s polavtomatsko pištolo. Umrl je moški, star okoli 50 let, in ženka, stara med 20 in 30 let, ranjena pa je bila najstnica, ki so jo prepeljali v bolnišnico v Lexingtonu. Policija identitete žrtev in domnevnih napadalcev ni sporočila.

Vodja policije Minor Allen je pojasnil, da prve ugotovitve kažejo, da je šlo za spor v družini in streljanje ni povezano s kolidžem. V ZDA še vedno močno odmeva streljanje na šoli v Connecticutu, ko je strelec ubil 20 otrok in šest odraslih.

Vodja kolidža Steve Griner je sporočil, da so zaradi preiskave odpovedali predavanja za okoli 4700 študentov. Sprva so območje študentskega kampusa zaprli in poostrili varnost, saj ni bilo takoj jasno, ali gre za napad na samem kolidžu.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zemljemerec
20. 01. 2013 08.23
kamor vstopi ameriška demokracija, nastane kaos in ogrožena življenja
ONniON
19. 01. 2013 00.40
nič čudnega za zružene države o teh njihovih pokolih poslušam že leta in mesece
mamovam
19. 01. 2013 20.12
zakaj pa ne govorimo oz. nas posiljujejo z novicami okrog gripe, prometnih nesreč v ZDA itd? zato, ker je potrebno pritiskat na nosilce orožja...
Kimberley-Echo
16. 01. 2013 14.35
+2
Zanimivo pa je ime mesta - Hazard.
Ramzess
16. 01. 2013 10.32
+9
Če je na parkirišču blizu univerze, še ne pomeni da je povezano z šolo, ...oblasti res izrabijo vsako priložnost, da manipulirajo z rajo. Sploh pa so pokoli po šolah nadzorovani (Ozakonjeno čipiranje djece: 'Masovni ubojice u stvari su na daljinski upravljani izvršitelji!'), in ena od posledic je uzakonjeno čipiranje otrok, v tem primeru v šolah, gre za kartice s čipi. FDA je odobrila čipiranje zdravil. Več v članku katerega naslov je v oklepaju zgoraj.
binglec123
16. 01. 2013 09.07
+11
koliko pa jih je včeraj umrlo ob napadu EU (francozof) na državo Mali? odmeva.., ja zato, ker pogrevate to juho v nedogled.