Črna kronika

V nenavadnih okoliščinah v priporu v Zadru umrl slovenski podjetnik Robert Rotar

Zadar, 06. 08. 2017 12.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dva dni po tem, ko je bil priprt v preiskovalnem zaporu v Zadru, je na poti v zadrsko bolnišnico v soboto umrl 47-letni slovenski državljan Robert Rotar, osumljen ponarejanja denarja in dokumentov. V zaporniški celici naj bi mu postalo slabo, zaradi česar je padel in si pri tem poškodoval glavo.

Dva dni po tem, ko je bil priprt v preiskovalnem zaporu v Zadru, je na poti v zadrsko bolnišnico v soboto umrl 47-letni Slovenec Robert Rotar, osumljen ponarejanja denarja in dokumentov, je poročal Zadarski list. Dodaja, da bodo v ponedeljek izvedli obdukcijo, po kateri bo znan vzrok smrti.

Robert Rotar je umrl v zadarski bolnišnici. Obdukcijo bodo izvedli v ponedeljek.
Robert Rotar je umrl v zadarski bolnišnici. Obdukcijo bodo izvedli v ponedeljek. FOTO: POP TV

Na slovenskem zunanjem ministrstvu so povedali, da so "prejeli obvestilo o smrti slovenskega državljana v Zadru", za več informacij pa da se je treba obrniti na tamkajšnje pristojne organe. Na zadrski policiji se na to informacijo še niso odzvali.

S slovenske policije so sporočili, da uradno s strani varnostnih organov Republike Hrvaške o smrti slovenskega državljana še niso bili obveščeni.

Časnik je sicer še izvedel, da je Rotarju v soboto zjutraj v njegovi zaporniški celici postalo slabo, zaradi česar je padel in si pri tem poškodoval glavo. Na pomoč so mu najprej priskočili sojetniki v celici, ki so takoj skušali ustaviti krvavitev, potem pa tudi pazniki, ki so ga do prihoda nujne medicinske pomoči uspeli reanimirati in vzpostaviti stik, a je nato umrl na poti do bolnišnice.

Kot še navaja časnik na svoji spletni strani, je imel Rotar že nekaj časa zdravstvene težave, prijeli pa so ga potem, ko so v vili v kraju Diklo pri Zadru, ki jo je nekoč uporabljal, našli "tovarno" za izdelavo ponarejenega denarja in dokumentov. Rotar je trdil, da gre za opremo, s katero je opravljal grafične storitve.

Rotar je sicer v Sloveniji znan po tem, da mu je kot lastniku podjetja Mirage morala slovenska država pred leti izplačati odškodnino zaradi enostranske odpovedi pogodbe glede registracijskih nalepk za motorna vozila.

V zvezi s tem izplačilom so danes z državnega pravobranilstva sporočili, da je Republika Slovenija podjetju Mirage Holografhy Studio na podlagi sodbe vrhovnega sodišča izplačala nekaj več kot 730.000 evrov odškodnine. Vrhovno sodišče je namreč skoraj v celoti ugodilo reviziji državnega pravobranilstva zoper sodbo višjega sodišča v Ljubljani, in sicer tako, da je bila Republika Slovenija namesto 4,6 milijona evrov oz. z zamudnimi obrestmi 8,4 milijona evrov izgubljenega dobička dolžna plačati dobrih 400.000 evrov oz. skupaj z obrestmi nekaj več kot 730.000 evrov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3