Črna kronika

Napad v trgovini na Švedskem: po zaslišanju prič se je izkazalo, da je žrtev eden od osumljencev

Stockholm, 10. 08. 2015 15.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V napadu v trgovini s pohištvom na Švedskem sta dve osebi umrli. Huje je bila ranjena še ena oseba, za katero so policisti sprva domnevali, da je žrtev, kasneje pa se je izkazalo, da gre za enega od dveh osumljenih napada.

V mestu Vasteras v osrednjem delu Švedske je nek moški danes zgodaj popoldan v trgovini s pohištvom Ikea do smrti zabodel moškega in žensko, v napadu pa je bil huje ranjen še en človek, za katerega so policisti sprva domnevali, da je žrtev, kasneje pa se je izkazalo, da gre za enega od dveh osumljenih napada.

"Policija je obvestilo o napadu in ranjenih v Ikei prejela okoli 13. ure. Na kraju napada so policisti našli zabodena moškega in žensko, ki sta kasneje podlegla poškodbam," je sporočila švedska policija. Tiskovna predstavnica policije Victoria Holmgren je razkrila, da so po napadu aretirali enega moškega, starega 23 let.

V napadu je bil huje ranjen še en moški, star okoli 35 let, ki so ga nemudoma operirali v bližnji bolnišnici. Zanj so sprva domnevali, da je žrtev, ko so zaslišali priče, pa se je izkazalo, da gre za enega od dveh osumljenih napada. Policija ga je nato aretirala. Za zdaj ni znano, kdo in kako ga je poškodoval.

Po pisanju švedskega časnika Västeras Läns Tidnin (VLT), ki se sklicuje na navedbe poslovodje trgovine, so bile žrtve napada po prvih podatkih redne stranke, napad pa se je zgodil na oddelku z dodatki za kuhinje.

Policija je kasneje sporočila, da sta se žrtvi domnevno poznali, ni pa znano, ali sta poznali tudi napadalca. Tudi motiv za napad še ni znan.

 

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3