Črna kronika

FOTO: Trbovlje: območje plazu je zelo nevarno, ne sprehajajte se v bližini

Trbovlje, 20. 02. 2016 09.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
B.G./STA/J.S.
Komentarji
120

V Trbovljah še vedno ugotavljajo škodo, ki jo je povzročil plaz, ki se je sprožil v bližini tamkajšnje cementarne. Velika skala je padla na vozilo, v katerem sta bili dve osebi. Obe sta poškodovani. Zaradi potrganega daljnovoda je del Zagorja in Trbovelj ostal brez elektrike, motena je oskrba z vodo.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Plaz pri trboveljski cementarni
    03:22
    Iz 24UR: Plaz pri trboveljski cementarni
  • Iz 24UR: Zakaj se je sprožil plaz?
    03:09
    Iz 24UR: Zakaj se je sprožil plaz?

Na Kolodvorski cesti pri cementarni v Trbovljah se je zjutraj okoli 7. ure sprožil plaz. Na cesto je padla tudi velika skala. Poškodovala je vozilo, v katerem sta bili dve osebi.

"Po do sedaj zbranih podatkih je znano, da je plaz zasul cesto med dvema betonskima ograjama 3 do 5 metrov višine in v dolžini od 30 do 40 metrov. Na vozišču so velike skale in droben material. Plaz je zasul tudi vozilo, iz katerega je bila kmalu rešena potnica in odpeljana v SB Trbovlje, vkleščenega voznika pa so po daljšem reševanju nekaj pred 10. uro pra tako uspeli rešiti. Tudi njega so odpeljali v bolnišnico," je sporočila tiskovna predstavnica PU Ljubljana Maja Ciperle Adlešič

Prosimo, da se občani držijo navodil pristojnih in vseh varnostnih ukrepov. Vozišča si ne hodite ogledovati, saj je prenevarno. Občina Trbovlje
Kot so pojasnili tudi predstavniki občine, so na kraj dogodka akoj prispeli poklicni gasilci Gasilskega zavoda Trbovlje, policisti in reševalci. Ko so rešili ujeta, je stekel ogled območja. "Skale, ki so pristale na cesti, so močno poškodovale vozišče in oporni zid cementarne, s tem pa se je poškodoval tudi vodovod mesta Trbovlje," pravijo. 

Škodo, ki jo je povzročil plaz, še vedno ugotavljajo.

Zakaj se je plaz sprožil?

Matjaž Lapi, direktor gasilskega zavoda, je pojasnil, da jih je plaz popolnoma presenetil, saj so se do zdaj na tem območju sprožali kvečjemu površinski plazovi, da pa lahko vzrok najverjetnje iščemo v obilnih padavinah zadnjih dni.

Motena oskrba z vodo

Pri pregledu stanja vodovoda je JP Komunala Trbovlje gotovila, da so območja spodnjega Bevškega, cementarne, železniške postaje in naselja Ob železnici, izpadla iz vodooskrbnega sistema vodovoda Trbovlje, ostala območja pa so imela moteno vodooskrbo.

Motnje v dobavi vode pa so na območju javnega vodovoda Trbovlje so v večji meri odpravljene. Preko noči bodo možne le še na območju Bevškega in na Ulici španskih borcev, je sporočila Vesna Jesih z občine Trbovlje. Uporabnike še vedno prosijo, da vode ne trošijo prekomerno. Preventivno velja do preklica ukrep prekuhavanja pitne vode v prehrambene namene.

Tudi brez elektrike

Ker so bili pod cesto tudi nekateri drugi vodi, so nekateri prebivalci ostali tako brez elektrike kot telekomunikacijskih povezav. Po besedah županje Trbovelj Jasne Gabrič trenutno zadeve urejajo po najboljših močeh. Pomagajo si z agregati, da bi hišam, ki so ostale brez elektrike, zagotovili vsaj prvo oskrbo.

Občani naj ne hodijo proti lokaciji plazu

Cesta je po njenih besedah zelo poškodovana. "Tudi ne vemo, kaj se dogaja zgoraj, ali bo lahko v prihodnjih dneh še kaj priletelo navzdol. Počakati bo treba na strokovnjake in strokovne službe v ponedeljek," je dodala. Upa, da bo poskušala Direkcija RS za ceste cesto čim prej sanirati. "Tudi če rečem čim prej, bo to najbrž pomenilo nekaj tednov, kajti plaz je res velik," je ponovila.

Gabričeva je pozvala občane, naj ne hodijo proti lokaciji plazu, saj se lahko po pobočju še vedno skotali kakšna skala in zagotovo ni varno, da bi se tu danes ali v prihajajočih dneh sprehajali.

Zaradi sproženega zemeljskega plazu in omenjene velike skale je cesta popolnoma zaprta, tako pa naj bi bilo še več dni, lahko tudi tednov. Obvoz je po cesti Trbovlje - Bevško - Zagorje ter po cesti Trbovlje - Boben - Hrastnik.

Mednarodni vlaki bodo ustavljali tudi v Zagorju

Zaradi plazu, ki je krajanom Trbovelj in okoliških krajev prekinil povezavo med mestom in železniško postajo, so na Slovenskih železnicah mednarodnim vlakom, ki po voznem redu ustavljajo v Trbovljah, dodali postanek v Zagorju. Tako lahko od danes do nadaljnjega mednarodni vlaki od danes do nadaljnjega tako ustavljajo na obeh postajah, v Trbovljah in v Zagorju, so sporočili s Slovesnkih železnic.

 

Za vse, k se čudte zakaj vam ne dela TV, internet, itd. Pri cementarni se je vsul plaz, pri katerem je skala prebila cesto in potrgala elektro in telekomunikacijske vode.

Objavil/a Simon Rak dne 20. februar 2016


Do železniške postaje bodo vozili avtobusi

"Promet po cesti zaradi velike gmote nasutega materiala še nekaj časa ne bo mogoč. Vemo, da se ob delovnih dneh veliko naših občanov vozi na delo z vlakom, zato smo se dogovorili s podjetjema Lafarge cement in Integral Zagorje, da bodo začasno avtobusi lahko vozili do železniške postaje in do Hrastnika preko dvorišča v lasti Lafarge cementa. Dogovor velja izključno za avtobuse Integrala in intervencijska vozila. Za varnost bo poskrbljeno v sodelovanju z gasilci," je sporočila Vesna Jesih z občine Trbovlje.

"Ponovno poudarjamo, da je zadrževanje v okolici plazu izredno nevarno, zato prosimo, da se kraju nesreče ne približujete," je še dodala.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (120)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ARMEL
24. 02. 2016 15.21
+1
Ja res je da nastradajo zgolj prebivalci a to je državna cesta in bi se morali takoj odzvati ne glede na dan ali mesec a to počnejo zgolj PG ki ne poznajo ne nedelj,praznikov in ne vremenske neprilike to so prostovoljni gasilci kapo dol a kaj se tiče politike je pa huda na njih bi morala zgrmeti sto tonska skala da bi se zganili ali pa preučevali u nedogled a Dars bi moral ali takoj pristopiti sanaciji in postaviti varnostno stražo na pobočje in na delo za varnost skrbi opazovalec na pobočju z elektronsko vezo preko slušalk za opozarjanje za morebitno resno nevarnost takojšnega umika a na delo zgolj eden stroj brez dodatnih oseb in zakaj to pravim ker voznika so reševali tri ure in ni kaj večjega priletelo iz pobočja in za dobrega strojnika bi skale razbil tudi v treh urah a ne čakati na PONEDELJEK ki pridejo v službo gospodje da odločijo kaj se naj počne to je veliko nasprotje z času reševanje in zaščite ja to je naša politika in kako skrbi za lastne državljane in da im precej dol visi in misleč ah bodo že počakali do naše odločitve a jaz vam pravim to je lepo plačana banda v naši deželi ki smo mi za njih zgolj številke ki za njih ne povedo veliko mogoče nič ali pa da dajemo zgolj volilno telo ki im dajemo svoje glasove da so lahko tam na stolčkih ki ih mi ali vi izvolimo a bo potrebno na to ih spomniti ker hitro pozabljajo da so izgubili vašo zaupanje izgobili in niso več vredni da vas zastopajo v politiki dajmo im vedeti da naj spokajo kufre in na pot in pika.......LP.
Infraping
21. 02. 2016 20.04
-1
neka im klun svečasni mozak pojede pred očima
Mirkoca
21. 02. 2016 08.06
-1
Ni dodatka za stalno pripravljenost, ni ogleda med vikendom.
Mirkoca
21. 02. 2016 08.03
Dvomim, da se ljudje tam sprehajajo, zagotovo pa pridejo pogledat.
periot22
20. 02. 2016 21.50
+34
Vsi tisti ki so neupravičeno dobivali denar za pripravljenost naj pridejo sanirat plaz!!!!!!!!!!!
kostolomac.
20. 02. 2016 21.03
+18
Sramota,da tako žalite živeče in prebivalce Zasavja! Zavedajte se,če bi v Zasavju še živelo premogovništvo in bi bilo rentabilno bi bila ena najbolj razvitih občin v Slo,tako kot je bila ena najbolj razvitih v celi jugi v 70-tih. Da o tem da se takšne svinjarije ne bi dogajale,ker zategli knapi bi naredili red,tako kot so ga včasih,ko so se vsi tresli,ko so se odločili za štrajk!
lukeeeeeec
21. 02. 2016 09.34
A niso tam TAPRAVI lahko tudi KURE kradli! Sedaj za tak prekršek dobiš 5 let! Sicetr si pa zapisal same neumnosti, tak da škoda besed! KapiŠ!
fronca
20. 02. 2016 20.29
+18
To je treba "TAKOJ" sanirati, ne pa čakat do ponedeljka..........Katastrofa, takšni izjavi kdorkoli jo je dal.
electricity
20. 02. 2016 20.21
+15
Sem Trboveljcan, in mi ni jasno zakaj moramo hoditi čez zagorje, zakaj ne odprejo ceste čez cementarno za katero sam vem da obstaja?!
kostolomac.
20. 02. 2016 21.03
+9
Mother-fucker
20. 02. 2016 20.00
-33
PulpFiction
20. 02. 2016 20.32
-22
Šimemornar
20. 02. 2016 19.07
+46
Mogoče bi pa kakšen profesor za geologijo s plačano pripravljenostjo prišel pogledat plaz....da se ne čaka do ponedeljka
kleopatra-1
20. 02. 2016 19.16
+30
ravno to sem hotela predlagati. Tisti, ki bi res morali priti, pa čakajo do ponedeljka, ker jim ni treba biti v pripravljenosti. Narobe svet (narobe za normalne, normalen za našo mafijo)
Zmagovitoplemeniti
20. 02. 2016 18.59
-5
nikhrast
20. 02. 2016 18.47
-55
Saj če bi zasulo celo cementarno, bi bil folk tam okoli kar vesel. Precej folka v Zasavju bi še kar naprej živelo na račun drugih, to je že tradicija, socializem je tam še kar živ.
Kollerik
20. 02. 2016 18.48
+25
da, zlasti ko gre za socializacijo milijardnih izgub bank
1969ws
20. 02. 2016 18.53
+28
če se pa denar meče stran v Ljubljani je pa vse OK, a ne?
5TIG
20. 02. 2016 18.54
+40
Pa kdo je živel na račun drugih,povej. Bi te rad vidu živet v Zasavju ,pa da vidiš kako je to k ne moreš najdit službe. Pa kak socializem,vse so zaprl ,ja mi pa še kar živimo na račun drugih,mat ku.ba.
NiMiLahko
20. 02. 2016 20.00
+16
saj ne vidi dalje od svojega nosu ! IQ pod 50 !
5TIG
20. 02. 2016 18.41
+24
Se vi da nimaš pojma o zgodovini Zasavja FriedmanovMilton. Briht k si tuk pameten ,zakaj so zaprl rudnik,cementarno,elektrarno,iskro...., zarad komunistov?Nimaš pojma ,zato pa je Zasavje v p.zdi,zarad takih kot si ti ,ki ne vejo kaj delajo in govorijo. A ti še kaj povem, vpraši,te lahko poučim o Zasavju mat .....
Karantanija
20. 02. 2016 17.53
+17
Imamo veliko hribovitega, skalnatega sveta, spodaj pa ceste in hiše. Še veliko je tako nevarnih krajev. Ob deževju in zgodaj spomladi, ko mraz popusti, se ruši s hribov v dolino. Premalo pozornosti posvečamo tem predelom.
random..slo
20. 02. 2016 17.19
+79
Čestitke gasilcem za takšno reševalno akcijo. Voznik in sopotnica sta imela neverjetno srečo, da sta preživela. Upam, da brez hudih poškodb. Človek se kar malo zamisli ob takih situacijah, sam ne bi nikoli pomislil na to, da bi lahko name v soboto zjutraj ob 7ih padla skala in me zmečkala. Imejmo se radi, resnično nikoli ne veš, kdaj je tvoj dan zadnji.
birtm
21. 02. 2016 11.35
+1
5TIG
20. 02. 2016 16.35
+3
Zgodi se naravna katastrofa,de.ili pa na tem portalu klaftrajo o nekih .................................. . KATASTROFA OD HLAPČKOV.
bb5a
20. 02. 2016 16.28
+40
Vse pohvale zavednim Slovencem na protestu! To je treba ponovit v vsakem mestu!
žlikrofi
20. 02. 2016 17.22
-22
ZAPRITE SE V CERKVE MOLITE EN MESEC PA SE VAM STRASTI POMIRIJO
CestniKolesar370Wattov
20. 02. 2016 16.27
-79
Trbovlje so leglo komunistov.
5TIG
20. 02. 2016 16.30
+51
Ti si leglo z napako ,moten.... Kumonisti??? v kermu letu pa ti živiš,stari al stara čas te je povozu.I..t
CestniKolesar370Wattov
20. 02. 2016 16.41
-24
Dej k boš mal bolj razumel in poznal te kraje, se pa oglasi. Pa napiše se "komunisti", ne "kumonisti".
5TIG
20. 02. 2016 17.28
+20
Stari že kar nekaj časa živim v Zasavju Torej? Nimaš pojam kaj govoriš DE.IL. Kumunist te je nar.du.
CestniKolesar370Wattov
20. 02. 2016 17.44
-22
Ne verjamem, ker drugače bi rekel "Stjari že nekj cajta žvim u Zasauji, jele, mat kurja ljega?". Zasavje. Trbovlje, Zagorje... Na Izlakah in okolici Trbovelj ter Zagorja elitne soseske hiš za milijon+, brezposelnost v Zasavju pa na vrhuncu. Komunizem. Živeli! Pa ne mislit, da je večina teh hiš nastala z denarjem, katerega so prostovoljno darovali potrošniki, ker to ni res. Dosti tega denarja smo neprostovoljno razdelili davkoplačevalci.
Mega100
20. 02. 2016 17.50
+7
Ja res je....Trbovlje je bil včasih zelo komunističen. Jast sem iz Trbovelj pa lahko to tudi potrdim.
CestniKolesar370Wattov
20. 02. 2016 17.51
-16
xxx125 bravo! Imate pa najboljši cheese burger v okolici vse do Kopra in Maribora.
5TIG
20. 02. 2016 18.12
+22
V Trbovljah je mat ku.ba ,če neveš. xxx125 ja je blo,to pa ne pomeni da je še kar,kot pišeš ti FriedmenovMNilton.Trbovle so ble deleč na okol najače,vi ste deval denar ja. Ne seri,mat ku.ba. Zarad teh tvojih komunistov pa mamo sedaj elektrarno ,cementarno,rudnik... Nimaš pojma,vse to in brezposelnost je sedaj zaradi ta novih komunistov.Brihta mat ku.ba.
CestniKolesar370Wattov
20. 02. 2016 18.17
-29
Delč okol najače? Ja, propad čisti. Dobro, da nisi rekel, da je Hrastnik najboljši. Zato pa imate kvadratni meter stanovanja pod 500€, ker ste 1A slovenska destinacija. Zate je verjetno Ljubljana cel Las Vegas, če ne kar Bel Air.
5TIG
20. 02. 2016 18.47
+11
Kollerik
20. 02. 2016 18.52
+5
@FrdamaniMilton, vsi si res ne moremo prvoščiti socializma, to drži. Zato si lahko miren skupaj z bankirji in vsemi svojimi tazgornjimi, samoimenovanimi "najbolj sposobnimi". Vi lahko, mi ne smemo. In zopet imamo več kot dober vzrok za prihodnje konflikte. Never ending story pač.
kleopatra-1
20. 02. 2016 19.22
+15
FridmanovMilton, dokler je bilo Trbovlje del stare dobre socialistične Juge, so vsi prebivalci tam normalno živeli. Danes, ko stare dobre Juge ni več, je pa naša politična maffija vse pokradla. To je pravilna definicija današnje Slovenije. Očitno ne boš nikoli razumel, kaj je socializem in kaj komunizem niti ju nikoli ne boš uspel ločiti od gnilega kapitalizma, v Sloveniji na njegovi začetni stopnji ...
CestniKolesar370Wattov
20. 02. 2016 19.59
-9
kolerika: Kdo lahko in kdo ne sme? Kdo si ne more privoščiti socializma? A tisti, ki plačujejo 66% od plače, si ga lahko? A tisti na minimalcu si ne morejo privoščiti socializma? Ja kdo jim pa plačuje zdravstvo, pokojnino, infrastrukturo? kleopatra-1: Ti si tista, ki nima pojma o tem kaj je kapitalizem in kaj ni. A se ti zdi, da je Slovenija doživela kapitalizem? Ne, ker ga ni. Kapitalist je neodvisen od države, kradli so pa tisti, ki so lahko kradli PREKO države. Štekaš?
revirji
20. 02. 2016 20.22
+13
Kradli in še kradejo kapitalisti iz naše umazane prestolnice. Kradejo predvsem spreobrnjeni komunisti in njihovi pajdaši ki imajo še more iz preteklosti. Ne vem katera firma iz zasavja ima račune v davčnih oazah za razliko firm iz prestolnice. Sram te bodi fridmanov.
CyChick8
20. 02. 2016 16.02
+2
Ženske, ki prihajajo iz vzhoda nimajo sploh pojma kakšne pravice imajo tukaj. Zatirane so bile celo življenje, zdaj pa bi kar pismo s pritožbo zaradi spolnega nasilja napisale? Ne verjamem. Ne verjamem, da so tega zmožne. Verjamem pa, da je spolno nadlegovanje mogoče od vseh moških, ne glede na raso ali vero.
valjhunsinkajtimara
20. 02. 2016 16.02
+12
Moja podpora gre Šentjurčanem in ne temu gniilelmu sramotilnemu sterbu z katerem prodajo ti kvazi novinarji sramotit drugače misleče
5TIG
20. 02. 2016 18.08
+6
V Trbovljah je mat ku.ba ,če neveš. xxx125 ja je blo,to pa ne pomeni da je še kar,kot pišeš ti FriedmenovMNilton.Trbovle so ble deleč na okol najače,vi ste deval denar ja. Ne seri,mat ku.ba. Zarad teh tvojih komunistov pa mamo sedaj elektrarno ,cementarno,rudnik... Nimaš pojma,vse to je