Črna kronika

V tovarni dušika Ruše je spet gorelo

Ruše, 24. 10. 2011 18.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V tovarni dušika Ruše je zagorelo, medtem ko so delavci odstranjevali hladilne naprave na zgradbi. Posredovali so gasilci PGD Ruše, Smolnik in Bistrica ob Dravi ter požar pogasili. Zakaj se je ogenj vnel, še ni znano.

Posredovale so tri ekipe gasilcev ...
Posredovale so tri ekipe gasilcev ... FOTO: Mia Media

Danes dopoldne okoli 8.45 je zagorelo v tovarniškem kompleksu dušika Ruše v občini Ruše, poročajo na spletni strani uprave za zaščito in reševanje.

Požar se je vnel, medtem ko so odstranjevali hladilne naprave na zgradbi. Posredovali so gasilci PGD Ruše, Smolnik in Bistrica ob Dravi ter požar pogasili in počistili kraj dogodka. Zaenkrat vzrok požara še ni znan. Prav tako še ni podatka o velikosti materialne škode.

Sicer pa to ni prvi požar v omenjeni tovarni. Marca 2009 se je ogenj vnel v delovnem obratu. Pri mletju se je vžgal magnezijev prah. Zaradi hitrega odziva gasilcev takrat požar ni povzročil večje materialne škode.

... ki so ognjene zublje ukrotile in ...
... ki so ognjene zublje ukrotile in ... FOTO: Mia Media
počistile kraj dogodka.
počistile kraj dogodka. FOTO: Mia Media

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tadej Korošak
25. 10. 2011 15.32
-1
Za tiste, ki ne veste, ali kakorkoli ne razumete mojega komentarja, naj povem, da ni iz stališča prakse ampak slovnice. Pobrskaje malo po slovarju kaj pomeni vneti (ogenj se vsekakor ne more, saj ni gorljiva snov ampak je produkt - stvar, ki jo vidimo pri gorenju).
Tadej Korošak
25. 10. 2011 11.00
-1
Kako se lahko ogenj vname?